להיות שמח בחלקי

sfaradi1

New member
להיות שמח בחלקי

תמיד שחסר לי משהו חומרי אני כזה עצוב.. לאחרונה חשבתי אולי להיות דתי.. אני לא שמח מאיך שהחיים שלי עכשיו... רק דואג למראה שלי בגדים מותגים פגישות בנות וכאלה. זה לא משמח אותי אני מרגיש עם זה אומלל. ופשוט רק רוצה להיות בנאדם טוב יותר. אבל זה כזה קשה. גם אנשים לא ממש מכבדים אותי בעולם הזה. אולי בעולם הדתי יכבדו אותי בגלל מי שאני ואוכל באותה הזדמנות לעזור לאחרים. אבל קשה לי להחליט מה לעשות. לפעמים בא לי להיות תמיד עם העיניים סגורות אולי ככה אראה את העולם מזווית אחרת. ולא ארצה רק את החומרי ולא ארגיש רע שלשני יש יותר . ולא אהיה מרוכז במה חושבים עלי ויותר מרוכז באיך לעזור ואיך להשתפר.

עצה

ביהדות אחד היסודות הוא תיקון המידות המגונות ובהם הגאווה והרדיפה אחר כבוד. הכבוד הוא דמיון מדומה ודעת החברה עליך על פי מותגין וכו' זהו גם דמיון והבל ודבר שאין בו ממש. אנחנו מצויים להיות נקיים מה' ומישראל, שלא יחשבו עלינו דברים לא טובים החברה אבל לא על הלבוש וכד' אלא על המעשים והמצוות שהם עיקר החיים. תעמיק בזה ותבין יותר.

הצעה

בס"ד בוקר טוב! רציתי להציע לך להעתיק שוב את ההודעה שלך בפורום "חוזרים בתשובה - תמיכה" של תפוז, השאלה שלך הרבה יותר מתאימה לשם, וכותבים שם אנשים מאד רציניים בעלי הבנה עמוקה ביהדות, שבשמחה יענו לך על שאלתך. בברכה יעקב

למעלה