להיות שמחה או עצובה?

להיות שמחה או עצובה?

באמת שאתמול התבלבלתי. הדר (3.5) נמצא בגן תקשורתי מתחילת השנה. יש ילדה בגן שמתקשה יותר ממנו בדיבור וכשהוא ניסה פעם (עד שהוא יזם...) לדבר איתה היא לא ענתה. הגננת תיווכה ואמרה לו: "אתה יודע הדרי ל-ספירי (שם בדוי) קצת קשה לדבר". נודע לנו על כך דרך מחברת הקשר, הוא גם שאל את הילדה בסוף אותו יום אם קשה לה לדבר באמפתיה, מה שהיה מרגש. אנחנו בהליך גמילה מחיתולים. אתמול בערב, לא היה את הפיפי פרס שהוא הכי אוהב (מטבע שוקולד, ולא, זה לא יקרה שוב!) אז הוא התחיל לצעוק ולבכות ולמלמל לא כל כך ברור שהוא לא רוצה קינדר הוא רוצה מטבע שוקולד. ניסיתי להבהיר לו שאני מבינה אותו, חזרתי על דבריו ופתאום הוא צורח עלי בדמעות: "קשה לי לדבר אני כמו ספירי (שוב, שם בדוי), קשה לי לדבר". מה אני אגיד לכם בשניה הראשונה נחמץ לי הלב, אחר כך התחשק לי לצחוק משמחה שהוא הביע את התסכול שלו איכשהו ובתקשורתיות, אחר כך שוב התחשק לי לבכות כי קשה לו, ואחר כך פשוט לאכול אותו מרוב שהוא מתוק. הייתי חייבת לשתף. אני חושבת על זה כל היום כמה תסכולים יש לילדים שלנו וכמה אנחנו יודעים/לא יודעים עליהם. איזה חוסר אונים, אלוהים!

rutimay

New member
ברור שלשמוח!!!

הילד בן 3.5 למען השם! את יודעת איפה היו מרבית הילדים של ההורים פה בפורום בגיל 3.5? (רמז: יותר קרוב לספירי - שם בדוי.) זה מדהים מה שהדר אמר לך! ההבנה שלו את הסיטואציה ביניכם - שקשה לך להבין אותו כי קשה לו לבטא את עצמו, וההשלכה שהוא עשה על הסיטואציה בגן - כשקשה לו להבין מישהו אחר - את יודעת אילו יכולות תקשורתיות וקוגנטיביות צריך ילד כדי להגיע להיקש כזה? נכון, הוא היה מתוסכל, אבל הוא הצליח להביע את עצמו כל כך יפה - בו זמנית את הרצון ואת הקושי! תשמחי, תשמעי לי. הוא בדרך הנכונה.

doroniz

New member
אני מצטרף-לשמוח ועוד איך

תשמחי שהדר יודע לבטא את קשייו, לעשות השוואות לסביבה הקרובה לו. תשמחי שיש לו גננת שעושה שימוש נכון ונבון במחברת הקשר. לא מזמן הופיע כאן שרשור על חוסר שת"פ בין ההורים לצוות. תמשיכו לתמוך בהדר ולקדם אותו, ותגיעו לגדולות. דורון.

תודה דורון! ולגבי מחברת

הקשר - אני נושמת אותה כמו חמצן בסוף כל יום. הצוות רושם שם אירועים נקודתיים שכל כך עוזרים לי לתקשר עם הדר במהלך אחר-הצהריים. אפילו מריבה על צעצוע תופיע שם. כל הבעת אמפתיה כשהיא מתרחשת סוף סוף - היא בכלל סיבה לחגיגה על חצי עמוד מחברת. שאפו לצוות בחיי, שאפו! כמובן שלא רק דברים טובים, ולעיתים כותב שם יותר מאיש צוות אחד. אין ספק שזו התמכרות חדשה שלי, אני יודעת איזה יום עבר על הילד שלי, ולא רק אוכל/שינה/"דיברנו היום על הסתיו", אלא ממש רגשות, תחושות, סיטואציות פרטיות ורשמים מטיפולים שעבר במהלך היום. זה מה שהיה חסר לי בגן הרגיל שהלכנו אליו בשנתיים שעברו.....

doroniz

New member
התברכתם בצוות מעולה

תנצלו אותו (במובן החיובי של הניצול, כמובן) לטובת הדר ולטובתכם. בהחלט כל הכבוד לצוות וגם כל הכבוד לך שאת יודעת להוקיר ולהעריך. גם אצלנו מחברת הקשר היא התמכרות. איך שעומר נכנס הביתה אנחנו פותחים את המחברת לבדוק אם כתבו משהו. אנחנו מאוד מאוכזבים כאשר אין כלום, או כאשר הדיווח הוא טכני (למחר נא לשלוח .....)

dinr

New member
איזה כיף לכם על צוות שכזה

אצלי אחרי שני גנים תקשורתיים המחברת מיותמת וגלמודה. חוץ מ"נגמר הממרח שוקולד".

אוי השמחה המעורבת הזאת

כן. להיות שמחה. עד כמה שהתיאור שלך מחמיר לב. בסה"כ צריך לשמוח שהילד עשה כזאת דרך ארוכה, שהוא יודע לבטא את עצמו כל כך יפה, להשוות את עצמו לסביבה, לפרוק את התסכול במלל וכו'. מדהים ומקסים ומשמח. וכן, הקוועץ' בלב כל כך ברור, ובכל זאת

הדר בונבון וחכם - אני חוזה לו

התקדמות לפי יכולת ההשלכה הזו. כיף שיש גן כזה, ומחברת קשר כזו והתמדה של הצוות. מאחלת לכם רק ימים טובים.

שמחה ועצובה ביחד..

שמחה על היכולת הזו שלו להסביר את הקושי, ואת התסכול, יכולת כזו היא מתנה אמיתית גם לו, וגם לסביבה שיכולה בצורה כזו להתחבר לנאמר ולהגיב בהתאם.. וכמובן שכואב, ומתחמץ הלב לשמוע ולהרגיש את הקושי של הילדים שלנו, במיוחד קושי כזה שאנחנו לא יכולים במיידי לגרום לו להיעלם. היי חזקה.. היכולת הורבלית והקוגניטיבית שבנך עשה בצרחה הזו שלו היא מדהימה. אני בטוחה שהוא יעשה שימוש ביכולת הזו בהמשך בסיטואציות בהם לא תהיה לך הדילמה אם לבכות או לצחוק, בסיטואציות שבהן תהיי פשוט גאה ביכולותיו.. רונית ולגרין קלינאית תקשורת

למעלה