להיות רופא

sebastian85

New member
להיות רופא

אני חושב להיות רופא. כי זה נראה לי מקצוע מאוד מבוסס ויציב בעל ביקוש ועם משכורת גבוהה. האם כך באמת הדבר? האם יש אליו ביקוש גבוהה? והמשכורות גבוהות? האם שווה ללמוד 7 שנים + הסמכות בשביל הדבר הזה? האם ישנם הרבה רופאים שמסתובבים להם בבית מחוסרי עבודה ?

אל תיכנס לתחום בשביל הכסף.

אפשר להשתכר בו,אפילו בכבוד, אבל אם אתה מפנטז על מה שכתוב בכלי התקשורת לעתים, כמו למשל מנהל מחלקה באיכילוב עם משכורת של 100000 ש"ח~, יש אמנם סיכוי שתגיע לזה אבל אחרי המון המון עבודה קשה, גם אחרי הלימודים,ובטח שלא תגיעי למשכורת זו כרופא צעיר מתחיל.. תבין- 7 שנות לימודים הן ממש לא פיקניק[תשאל סטודנטים לרפואה וכנראה שהם יענו ככה:"החומר לא קשה, אבל יש המון לשנן והרבה עומס"], וגם אח"כ יש התמחות של כמה שנים, וגם אחרי כן תצטרך לעבוד הרבה שעות נוספות כדי להרויח משכורת מכובדת[לא יכול להתחייב על מספרים,סורי]. בקיצור-רק אם אתה בנוי לממש אבל ממש השקעה אדירה מצידך, הן בלימודים והן אחריהם... לשיקולך, ובהצלחה בכ"א

mikiooo

New member
שטויות במיץ

הלימודים לרפואה הם לא קשים(אפילו קלילים בטירוף לעומת הנדסה) וחוץ מזה בהתחשב במצב התעסוקה כיום התחום היחיד שלא נפגע זה תחום הרופאים והאחים לכן זוהי השקעה שווה ביותר לדעתי אם יש לך את הנתונים להתקבל ואת הרצון לעבוד בזה בהצלחה

אין הבנת הנקרא כנראה,לא נורא.

גם אני אמרתי שלימודי רפואה אינם קשים מבחינת רמה[יחסית,נגיד בהשוואה באמת לטורי פורייה,התמרות לפלס ושאר מרעין בישין בהנסדות] אבל כן,כן ושוב,
כן[!]​
יש שם עומס אדיר-של מערכת בכלל, ובפרט חומר רב שנדרש לשננו בקורסים השונים.

טוט

New member
בניגוד להנדסה, כדי להיות רופא טוב

עליך לאהוב בני אדם... וגם להיות סבלני (תגובתך הנוכחית "שטויות במיץ" אינה מעידה על תכונה זו), אמפטי, רגיש, נינוח, אחראי, בעל כושר החלטה... זה, כמובן, מעבר ליכולת גבוהה ללמידה.

stkachov

New member
ד"ר מחמוד א-זהר

היה רופא ילדים מעולה. גם ד"ר יוזף מנגלה היה רופא מוכשר. ויחד עם זאת, כל קשר בין התכונות שציינת לבינם, הוא מקרי בהחלט. צריך לצאת מההילה וההערצה העיוורת הזאת שיש לרופאים. רופא יכול להיות מקצוען אמיתי, מנתח מעולה, אבל יחד עם זאת גם חרא של בן אדם. אין קשר בין הדברים.

H20

New member
אני חושבת שההגדרה "רופא טוב"

לא כוללת אנשים כדוגמת מחמוד א-זהר ויוזף מנגלה.

טוט

New member
כמטופל, במי היית רוצה כרופא שלך?

אינני רוצה אפילו להעלות על הדעת את האפשרות השנייה שציינת, כנראה לא ברצינות. (על הראשון לא שמעתי). לי בהחלט לא מספיק "מקצוען" מוכשר.

fighter21

New member
זה חדש לשמוע

שלימודי רפואה הם לא קשים ואף קלילים לעומת הנדסה. האם ללמוד הנדסת תעשיה וניהול זה כזה קשה? ולימודי רפואה, אם אתה מתמחה כמנתח לב, זה לא קשה?

H20

New member
זה לא ממש חדש

ואף שמעתי סטודנטים לרפואה אומרים את זה. ונראה לי שהדיון הוא על הלימודים עצמם באוניברסיטה, ולא על ההתמחות אחר-כך. בכל מקרה, ברור שלימודי רפואה הם לא פיקניק, גם אם לא לומדים שם מכניקה קווטית. ואפרופו הנדסת תעשייה וניהול, נורא אוהבים לצחוק על התואר הזה, אבל בכל זאת יש שם מתמטיקה, פיזיקה, סטטיסטיקה, תכנות וכו' ברמה לא נמוכה בכלל

רפואה זאת העבודה היחידה שבטוחה

אין דבר כזה רופא מובטל (אלא אם כן הוא לא עובד מרצונו) מה שכן - המשכורת לא כזאת בשמים - 5000-6000 שקל בתור התחלה .. אחרי שיש לך הרבה נסיון תוכל לפתוח קליניקה פרטית (או שתקודם בבי"ח כלשהו לראש מחלקה) ואז המשכורות נהיות גדולות. אבל צריך המון סבלנות, והכי חשוב זה לאהוב את התחום, ולא לגשת אליו בשביל הכסף או האתגר. אתה צריך לעשות הכל מהלב ולזכור את הדבר הכי חשוב: רופא טוב זה רופא שלא מפסיק ללמוד. גם אחרי 7 שנים + התמחות.

אין דבר כזה רופא מובטל?

אני אישית מכיר רופא שעבד כמה שנים טובות ברוסיה בתור רופא, למד באונברסיטה רוסית מכובדת ולא מצליח למצוא עבודה בארץ בתור רופא אמיתי (הוצא לו רק להיות מתמחה). ואני מדבר על בן אדם שעבר התמחות ברוסיה ו12 שנה לא מצליח למצוא עבודה כרופא בתחום ההתמחות (ולא בתור סטזר במשכורת מינמום)

זה..

מקרה די נפוץ בארץ. הבעייה היא שהוא למד ברוסיה. בארץ לא מחשיבים את זה אותו דבר, ולא סומכים על ההסמכות שלהם ברוסיה (אם בצדק ואם לא בצדק).

למעלה