להיות עציץ

לשאלתך:

זו הייתה תאונת שרשרת של 4 מכוניות... מתנדב אחד מילא את כל טפסי ה"סירוב פינוי" של הנהגים שלא נפגעו ולא התפנו. הנהג דיבר עם השוטר ואחרי זה עם האיש "הצלה" שהגיע למקום שאותו הוא מכיר מאיפושהו (שיחת חולין). אני ניסיתי להגיד לו יותר מפעם אחת אבל הוא אמר לי משהו בסגנון "לא עכשיו" או שסתם התעלם ממני. לא רציתי לחטוף ממנו עוד צעקות ובטח שלא רציתי לעכב את הפצוע שלנו אז הכנסתי אותו לאמבולנס על קרש גב ושמתי לו צווארון. צריך להבין את האישיות ואת מבנה הנסיעות עם האיש הזה, מפחדים לעשות לידו את הדברים הפשוטים ביותר כי אם הוא לא אמר לעשות אותם אז הוא צועק ומתעצבן. במצב כמו שהיה, שהוא עזר לי להוציא את הפצוע מהרכב ומשם אני לקחתי אותו לאמבולנס, אני לא רואה מה הבעיה שהשכבתי אותו על קרש גב. כנראה שלא סיפקתי מספיק פרטים בהודעה המקורית שלי. אגב, זה אותו נהג שמושך מתנדבים בחולצה.

amitzahavi

New member
להיות עציץ

זה יעיל כמו חמצן ריק בהחייאה.... חחחחחח.........
ומה יכול להיות יותר גרוע מחמצן ריק החייאה? עציץ בהחייאה
(או שאין מדבקות אבל זה כבר סיפור אחר)

BiAAcH

New member
נכון...

אני רואה ושומע כאלה בתחנה שלי (לא הרבה), ואני לא מבין את זה, בתור מתנדב הנהג שלך אמור לסמוך עליך, שתטפל כמו שאתה יודע, אתה צריך להיות תמיד צעד לפני הנהג, לעשות מה שהוא רוצה עוד לפני שהוא מבקש, וככה אני משתדל להיות תמיד....

המשך,

באחד הפורומים שבו העולתה השאלה אחת התגובות הייתה כי עדיף מתנדב עציץ מאשר מתנדב היפר, כלומר מתנדב שעושה הכל למרות שהוא לא יודע ו"פוגע בכך במוניטין ובאמינות של הצוות" מה אתם חושבים?

weird dust

New member
צריך לנסות להגיע לאמצע

שהמתנדב לא יהיה היפר אבל מצד שני לא יהיה עציץ. בשביל זה לדעתי מתנדב חדש צריך זמן חונכות לא שיבחן אותו אלא שיראה לו איך צריך להיתנהג באירוע וירגיע אותו טיפה במצבי היפר. אבל בעיקרון לפי דעתי בהרבה מיקרים עדיף עציץ חדש שילמד מה עושים ולא היפר שיחשוב שהוא יודע הכל ולא יקשיב לעצות.

לא, אתה מתבלל

יש הבדל בין בנאדם שהוא היפר לבנאדם שלא מקשיב לעצות בנאדם שלא מקשיב לעצות לרוב הוא סתם אדם שחושב שמרגע שהוא סיים קורס 60 זהו הוא יודע יותר מפאראמדיק, בנאדם שהוא היפר בסך הכל מנסה להוכיח את עצמו. עוד משהו, תקופת חונכות היא תקופה שבאה ללמד ולא תקופה שבאה לבחון, בסיום התקופה יש מבחן שבא לראות עד כמה החניך ניסה ללמוד ועד כמה החניך השתלב אבל לאורך כל תקופת החונכות הוא לומד את העבודה עם צוות ואת העבודה באמבולנס

מה רע במתנדב שמסוגל ליזום?

שמבין קצת יותר? שיודע מה הוא עושה? ולא למד את החוברת בע"פ.. סימנים - סכנות - טיפול - דגשים.. מתנדב שיודע, ומבין יכול להיות רק לעזר.. אומנם לא צריך להפוך את המתנדבים של קורס 60 לפאראמדיקים .. אבל טיפה יותר.. להחדיר בהם את ההיגיון מאחורי הדברים.. להחדיר את חשיבות האנמנזה ... ולא לפעול כמו רובוט.. למרות שכל עוד הם פועלים- זה כבר טוב... כל מתנדב צריך לזכור ובמיוחד חדשים.. כל יום לומדים משו חדש.. אין אחד שיודע הכל.. אין אחד שלא טועה.. רק מטעויות לומדים.. ומי שלו עושה - גם לא טועה.. מה הטעם בעציץ שצמוד לדלת האחרוית? החולים עדיין לא נושכים (נו טוב..הם כן.. במקרים מסויימים).. אז קצת להגדיל ראש.. קצת ליזום.. לא יזיק לאף אחד.. להיפך..זה רק יועיל..

חחחח

הדס במקרה שלך הם כבר יכולים לדלג על שנה ראשונה רפואה
(דנטורציה זה לא קללה) חחח... אבל ברצינות לא נמאס לך לכתוב את אותו הדבר בחמישים מקומות שונים או שאתה פשוט עושה קופי פייסט? (אגב, אצלי משום מה הקונספט הנ"ל נדפק, כנראה וירוס שמנסה להקשות עלי את החיים) אפצ'י

מה את רוצה

זה אחלה פונקציה :) חוצמיזה יש דברים בסיבים שמתנדב צריך לדעת - אומנם לא ביה"ס לרפואה אבל שיבין מה לעזעזל קורה שם.. ושלא יחשוב שמושג פשוט זה איזה קללה סינית עתיקה... אח"כ גם רואים את ההבדל בין המתנדבים האלה אבל זה כבר סיפור אחר..

חחח

את יודעת שאני איתך באותו ראש ובאותה מידה שאני רוצה להרביץ לך לפעמים ונכנסת להיפרוונטילציה ממושגים שאת זורקת להם (היפרקלמיה אההם אההם) גם אתה עושה את אותו הדבר לי... רק חבל שמדריכים ומיוחד מדריכי נוער לא מבינים את החשיבות הזו בעיה נוספת היא שרוב מדריכי הנוער מסתפקים בטייטל ולא טורחים להרים את הרמה המקצועית וכך גם נראות ההדרכות...

Daffynes

New member
אני לא יודעת מה איתכם אבל..

אצלנו קורס 60 זה לא קורס 60, זה משהו כמו 160... למדנו עקרונות ולמדנו להבין הכל. עציצים אנחנו לא (לפחות לא המתנדבים שאני ראיתי) אבל לרוב גם לא היפר.. יש לנו תקופת חונכות, אבל בלי מבחן אחריה.. אחרי כמה משמרות עושים משמרת עם מדריך\או לפעמים ועד ואז הם מחליטים אם מגיע לחניך לרדת מחונכות. בכל מקרה- כל אחד צריך לדעת לפי הנהג שאיתו- אם ליהיות עציץ, בהיפר, או סתם להיות נורמאלי, אבל תמיד לקבל עצות... במיוחד אם הן ממישהו שמבין... :)

המורידות...

כן שמעתי משו כזה... בכל מקרה בכל מקום קורס 60 זה איזה קורם 200 זה תמיד ככה, כי תמיד ראיזה חניך דבר יותר מידי ותמיד רוצים להסביר משו טיפה יותר ואז יש את המדריכים שסתם מפילים מושגים פלצניים כדי להראות שהם יודעים ויש גם את אלו שסתם רוצים העשיר את הידע ומלמדים טיפה יותר וכמובן אין ספור תרגולים שתמיד יש מקום לעוד (גם אם תרגלתם אותו הדבר 1000 פעם)

weird dust

New member
אצלנו אין חונכות כי אין חונכים

אין לנו בתחנה מתנדבים בוגרים או יב'ניקים במקרה שלי נהייתי "חונך" כבר במשמרת 4 בערך ולבד ההיתי מהמשמרת השניה עד ה-4 שחנכתי לצערי ישנם כמה נהגים שהיו איתי במשמרות שההיתי בהם לבד ובמקרה גם חדש וקרו לי מספר טעויות טיפשיות שהיום אני מבין אותם אבל הנהג יותר כעס מאשר עזר ומאז אצלהם אני די מעדיף להוריד פרופיל והם גם די דואגים להיתיחס פחות וככה יש עם עוד מתנדבים.

טעות

להיפך אתה צריך להוכיח לאותם נהגים שאתה מסוגל ולא להוריד פרופיל מתנדבים חדשים חשוב שיגידו שהם חדשים ואז הנהגים מתייחסים שונה...

evgenir2000

New member
טוב... אנשים...אני חייב להוסיף משהו

אז ככה... אם אתה לא תרצה... אתה תמיד תהיי עציץ... אם לא תישאל את הנהג אפילו בלבן... למה עשיתה את זה... ומה היהי לו וכו' וכו'... אתה אולי תלמד אבל ממש לאט... ואם תישאל..תלמד ואז תיזום... כי עכשיו אתה יודע מה לעשות, אז אני בטוח שלפחות במיקרה מסויים זה אתה כבר לא תהייה עציץ!! ואם אתה יודע את החומר... וחושב שאתה יודע מה עושים..ויש לך הסבר הגיוני מאוד... אז תגיד לנהג שאתה עושה את זה... מקסימום הוא יגיד לך לא... ובפעם הבאה אתה כבר לא תישאל אותו... אתה כבר תעשה לבד... ואם אתה בטוח שצריך לעשות את המשהו הזה... בין אם זה קריטי או לא קריטי (הד וייס למשל) תעשה את זה... ואם הנהג שואל אותך למה אתה עושה את זה... כי הוא חושב שזה מיותר או משהו... אז או תיקח אותו הצידה שלא ישמעו האנשים... או תגיד לו חלש... "תגיד לי... אתה דפוק?!?! אתה לא רואה שכואב לה כשהיא מזיזה את הצוור מילימטר?!?! אז מה אתה אומר לי שלא צריך הד וייס!??!?" (כמובן בעדינות... ואם כבר שמתה אותו או הישתמשתה במשהו אחר לא מזיק ...הוא לא יגיד לך להוריד...הרי זה רק יכול להועיל) עכשיו משהו שהוא קריטי מיבחינת זמן... למשל בהחייאה... אז פשוט תגיד לו בזריזות תוך כדי המשך ההחיאה שאתה עושה לו כך וכך וכך... אחרי זה אני מבטיח לכם... אתם לא תהיו עציצים... ואם נהג מעיר לכם... או לא אוהב אחד שיוזם... אז אל תיתיאשו... תנסו אצל הנהג האחר... (כמובן תוך ברור קודם על "מה עשיתי לא טוב?!")

evgenir2000

New member
א...ועוד משהו...

אם אתה טועה ועושה משהו שהוא לא הכי נכון לעשות... אז תנשה לעשות את זה עם נהג שאתה יודע שהוא לא זועף... ותנסה לא לעשות את זה בהתחלה... כשעוד אף אחד לא מכיר אותך מהנהגים ולא ממש סומך עליך... אבל...עם נהג שאתה יודע שהוא לא יכעס אלא יסביר... תנסה ליפעול כמה שיותר... אפילו בדברים הכי פשוטים...אם זה להפוך מיטה לכיסא אם הוא לא ביקש מימך... וכמובן בדברים קצת יותר חשובים. ובדברים היותר חשובים... אם תטעה ואז תילמד את הלקח אז תאמין לי... אין דבר יותר מלמד מיזה... (התגובה בגוף זכר לשם נוחות בלבד
)

amitp

New member
לא לא לא...

יש הבדל בין לקחת יוזמה, לבין לעשות מה שבא לך ו"מה הוא כבר מבין, הנהג הזה". בשום פנים ואופן אסור שנגיע למצב שבו מתנדבי הנוער יעשו דברים בניגוד להוראות הנהג (כי ככה אמרו להם בקורס, כי ככה הם ראו בערוץ 8, כי בטח יש לו אדנומה היפופיזית פונקציונלית המלווה ביתר Growth Hormone..) אלא אם כן הם בטוחים שעוד שניה הנהג הורג את החולה/נפגע או גורם לו נזק משמעותי. במקרה כזה חובה להעיר - אבל שוב, יש צורה גם לזה. בכל התהליך הזה, של פיתוח היוזמה והידע אצל המתנדב החדש ובכלל עיצוב הדמות שלו כמתנדב יש חלק מכריע לחונכים. החונך צריך לדעת להעביר את הדגשים בכל מקרה ומקרה לחניך, מה עשו, למה, מה היה כדאי לו לעשות וכו', להכין אותו מראש - תרגול מיטה, כסא וכו', לשמור עליו מטעויות (לוודא שהוא נעל כיסא, למשל) ובהרבה מקרים גם לחטוף את הצעקות מהנהג - נהג במשמרת עם חונך וחניך צריך להבין שהוא לא בדיוק נמצא במשמרת עם שני מתנדבים, אלא עם מתנדב אחד +. ברגע שזו ההתייחסות, ורוב הדיאלוג של החניך עם הנהג מתבצע דרך החונך הרבה בעיות נפתרות, והחניך מקבל סביבה פחות או יותר "בטוחה" לעשות בה את צעדיו הראשונים..

צר לי מאוד אבל גם לתת הערה יש דרך

יש דרך לתת הערות גם אם זה נהג.. לא לפני החולה, עם קצת טקט ולא לעשות מה שאתה רוצה.. למה? כי שממעתי מהפאראמדיק על זה פעם משו .. כמובן שעם הזמן לומדים את הנהגים, מכירים את הקפריזות של כל אחד וודעים עם מי כן ליזום ועם מי לא... מי כן יתן לך לנהל את המקרה כשוא בוטח בך בעיניים עצומות ומי מעדיף עציצים.. כמו שחן אמרה.. עצצת לרמותיה.. ליזום , ולו המעט ביותר.. גם הנהג שלא אוהב מתנדבים פעילים- יעריך את זה..

evgenir2000

New member
אנשים אנשים...

זה היה בציניות ההערה הזאת לנהג... כמובן שהיתכוונתי לדרך תרבותית ועם טקט!!! וביכלל..באמת קצת הגזמתי... אז סליחה על ההגזמה.
ותנסו לקחת את הכל בעירבון מוגבל... וביכלל...תישתמשו בשכל בין כל מקרה למקרה... ולנסות לא לעשות שטויות מיותרות. ושוב סליחה:

למעלה