להיות עציץ

להיות עציץ

מה דעתכם על המחלה הנפוצה בקרב מתנדבי מדא- להיות עציץ (או בשפה הרפואית, עצצת ). מתנדבים שדיי ותיקים במערכת שדוגלים בגישה "אם לא אומרים לא עושים" משמע, הנהג לא אמר? גם אם זה ברור כשמש, אני לא עושה. ולא רק, הם גם בנוסף,מוצאים את עצמם בנסיעות רחוק רחוק מהנפגע צמודים אי שם הרחק לדלת האחורית. למה? דעתכם?

אגב,

את המושג עצצת הטביע מנהל הפורום דתע בנושא ידועה לכן אני אפסח על נאום ארוך ומייגע לילה טוב ושבוע טוב

הלוואי וזה היה משעשע

לצערנו הרב התנהגות שכזו מתרחשת מידי יום ביומו והתחנות מתחילות להיות כמו ערוגות ובשלב הבא גם משתלות

weird dust

New member
אני גם חשבתי שאני עציץ במשמרות

אבל משום מה ההיתי בטוח שזה רק אצלינו (חשבתי לעבור למקום אחר בגלל העיניין) אני דווקא די רוצה לעשות יותר אבל הנהגים די דואגים שנהיה עציצים

אין דבר כזה

מי שלא רוצה להיות עציץ, גם לא יהיה. ברגע שנהג רואה שיש לו על מי לסמוך אין לו שום סיבה לצאת למקרה עם גינה/ חממה מאחורה. ליזום ולפעול לבד, זה טוב. . זה רצוי. . זה מוריד הרבה עומס משאר הצוות אם זה אטן למשל. . ככה שאני לא מבינה את הגישה של להיות עציצים ובמקומות מסויימים אפילו בכירים. . .

דסי

יש דבר כזה, להזכירך חובשים ונהגים מסויימים שלא נציין את שמם ושבר ברגל שזקוק לחדר הלם???

אין דבר כזה

מי שלא רוצה להיות עציץ, גם לא יהיה. ברגע שנהג רואה שיש לו על מי לסמוך אין לו שום סיבה לצאת למקרה עם גינה/ חממה מאחורה. ליזום ולפעול לבד, זה טוב. . זה רצוי. . זה מוריד הרבה עומס משאר הצוות אם זה אטן למשל. . ככה שאני לא מבינה את הגישה של להיות עציצים ובמקומות מסויימים אפילו בכירים. . .

weird dust

New member
אם רק אני ההיתי ככה אז זה היה טוב

אבל לא רק אני זה עוד הרבה אחרים עם מספר נהגים של התחנה. וגם אם אני יודע לפעול נכון זה לא אומר שהנהג יעדיף לעבוד לבד בגלל שהוא לא נתן מספיק צ'אנסים להוכיח את עצמי.

amitp

New member
יש כאלה, ויש כאלה

Acute Vegetitis - מחלה המאופיינת בחוסר בטחון/ידע/מיומנות/רצון של איש צוות. הגורמים רבים ואיתם גם הפתוגנזה. (...
) א. לא חייב לקרות דווקא למתנדבים חלשים בחומר או אדישים - מספיק שמתנדב יפול פעם-פעמיים על נהג שלא אוהב יוזמה עצמית (ולא חסרים כאלה) - וילמד את הלקח שעדיף לו לעשות בדיוק מה שאומרים לו, ולא לחשוב בעצמו. ב. לא כל המתנדבים שהגיעו למד"א נמצאים במסלול המזורז לקרדיולוגיה. חלק נמצאים פשוט כדי למלא את המחויבות האישית, לתרום קצת לחברה (בדיוק כמו התנדבות בבתי אבות וכו') - זה לא שהם סובלים יותר מדי, אבל הם לא יחרשו את האריסון מכל הכיוונים בבית... ג. החינוך בקורסים - מחנכים את מתנדבי הנוער שהם לא עושים שום דבר בלי הוראה מפורשת מהנהג (מה שלפי דעתי דווקא נכון במקרה של מתנדבים חדשים), הם לא מתחקרים את החולה (גם כן נכון) וכו'.. חלק גדול מהמדריכים לא מדריכים את הנוער להבנה, אלא פשוט לזכירה, שינון והקאה של סימנים וסכנות. ומה יעשה אותו מתנדב נוער (או נהג) שמגיע למקרה והחולה שלפניו נושם 30 נשימות לדקה, ציאנוטי, מצפצף, מתקשה בהוצאת אוויר, אבל מה לעשות, לא מציין בפני הצוות המטפל שהוא חולה אסטמה? אופס, חסר סימן.. אז אסטמה זה כנראה לא
. ולא, אני לא מגזים. וכמו בכל דבר, הרבה לא ישתנה עד שלא תתקבל הכוונה מן הרמות שלמעלה - עד שהנהגים לא יהיו מעוניינים במתנדבים עם ראש גדול ויהיו בעלי נכונות ויכולת גם ללמד אותם יותר ולהקנות להם את הכלים להבין ולהשתלט על מקרה, עד שהמדריכים ברמת הדרכת קורס 60 ולפעמים גם נהגים לא ישדרגו את הרמה, הרבה לא ישתנה. ואולי השאלה היא אחרת - האם אנחנו בכלל רוצים מתנדב נוער בעל יוזמה אישית נרחבת? האם הוא יכול להגיע לרמה מספקת? (אני חושב שכן, מה דעתכם?)

weird dust

New member
דעתי בנושא

לפי דעתי מתנדבים צריכים "להגדיל ראש" וללמוד מכל מקרה מה צריך לעשות לא בדרך של שינון אלא בדרך של הבנה וראיה. במקרה שמתנדב נופל על מספר נהגים שלא אוהבים יוזמה אישית או שהוא לא פועל נכון לאותו אירוע יכול להיגרם מצב של "עצצת" מצד הנהג ומצד המתנדב (הנהג לא יתן מה לעשות והמתנדב לא יעשה בלי הוראה) אני חושב גם שברגע שמתנדב טועה הנהג צריך לנהוג באיפוק מסויים ולנסות להסביר לאותו מתנדב איפה הוא טעה ומה עושים במקרה כזה לפעם הבאה דבר זה לדעתי גם יכול לעזור גם להעלות את הרמה המיקצועית של מתנדבים. (קרה לי גם מקרה שנהג קצת כעס עלי על זה שביצאתי חלק מפרוטוקולים של החיאה שלמדנו בקורס ולדעתו זה לא נכון) דבר זה גורם לחוסר בטחון גם ועוד סיבה למה מתנדבים מפחדים לעשות דברים ללא הוראה מפורשת.

כל בנאדם יכול

השאלה היא כמה הוא רוצה, באותה מידה שיש בוגרים, נהגים שנראים יותר גרוע ממתנדב שסיים אתמול קורס יש גם נוער שנראה יותר טוב מכל הנהגים בתחנה ביחד (אחת מהן גם פתחה פה איזשהו שרשור איפשהו אההם אההם) הכל שאלה של רצון לפתוח ספר זה לא כזה דבר קשה וגם לא לבקש מהנהג את המפתחות של האמבולנס כדי לקחת מד לחץ דם ולתרגל... אני חושבת שרוב הפאראמדיקים ישמחו אם ישאלו אותם ויבקשו מהם להסביר (לפחות ככה זה במודיעין...) אז למה לא לשאול אם נתנת האופציה???

לא מדוייק...

אני משתדל להיות פעיל כמה שאפשר בנסיעות שאני עולה עליהן ודווקא את, שבאה מאותה תחנה שלי (את מנתניה, לא?) אמורה להכיר את אותו נהג (בלי שמות), אימת המתנדבים, שאצלו אני עציץ ולפעמים אפילו פחות מזה. כמובן שכשיש מקרה קשה אני לא שם על כלום ועוזר כמה שאני יכול, אבל זה נהג שיכול לצעוק עליך קשות מול החולה\פצוע רק בגלל שהתחלת למלא את הטפסים לפני שהגעתם לבי"ח. לא הכל תלוי במתנדבים.

לא אני לא מנתניה

ובכל מקרה גם אצלנו יש נהג דווקא מתנדב שלא נותן למתנדבם לעשות כלום לבד ואני אצלו עציצה, מחכה שהוא יגיד לי מה לעשות, למה??? כי אם אני אעשה משו, הכי נכון שאפשר אני אכנס איתו לחיכוך ולויכוח, אז אצלו אני יושבת עם הרגלים למעלה ולא עושה כלום, וכל זה למרות שאני בין האנשים היחידים בתחנה שהוא מרוצה מלנסוע איתם כי הוא מכיר אותם...

סליחה על הטעות ../images/Emo140.gif

מי פה כן מנתניה? היה פה מישהו מנתניה...
בקיצור, הבעיה עם הנהג הזה (ואני מתאר לעצמי שהסיפור חוזר גם בתחנות אחרות), הוא לא שהנהג סתם עושה הכל בעצמו. הנהג צועק ומתעצבן על כל מי שמגלה קצת יוזמה עצמאית בנסיעה. לקחתי נפגע ת.ד לאמבולנס (לא היו עוד נפגעים), השכבתי אותו על קרש גב ושמתי לו צווארון והוא התעצבן עלי... לא בגלל שלא עשיתי את זה בסדר, אלא בגלל שהוא לא אמר לי!
העניין עם הנהג הזה מגיע עד כדי כך שאנשים לא מוכנים לעלות איתו לנסיעות... הוא פשוט תופס בחלוק את המתנדב הראשון שנקרה לדרכו (זה סיפור שבאמת קורה, לא אחת), וזורק אותו לתוך האמבולנס. אנשים באים והולכים מהתחנה בהתאם למשמרות שלו כי לא רוצים לעלות איתו. אנשים שמחכים שעות לנסיעה לא עולים מעדיפים לאבד את התור (היקר מאד שלהם) רק בגלל שהנסיעה היא איתו. אצל הנהג הזה, אני עציץ! (אני יודע שסטיתי קצת מהנושא של השרשור, אבל כנראה שזה סתם משהו שהייתי צריך לפרוק...)

נ.ב

כל מה שסיפרתי עכשיו, זה רק קצה הקרחון של כל המקרים שקרו לי עם אותו נהג...

זה בכל מקום אבל...

ככה זה, יש נהגים שפשוט כיף לעלות איתם לנסיעות ויש נהגים שלא. ולמרות שיש מתנדבים שיודעים יותר מהנהג (עובד/מתנדב) אין מה לעשות, הוא ראש הצוות ברגיל והוא מחליט מה עושים. יש נהגים שסומכים על מתנדבים,נותנים להם לעשות כמעט הכל(חוץ מלנהוג
) ויש כאלה שהם ההפך שאפילו לא נותנים למדוד לחץ דם. זה דבר שקורה כמעט בכל מקום אפילו אם אנשים לא מוכנים להודות או להגיד. אני עדיין לא חושבים שאם נהג לא נותן לכם לעשות דברים זה להיות עציץ או "עצצת" , כי בלעדינו(המתנדבים) הנהג כמעט לא יכול לעשות כלום ( לסחוב פצוע, לשמור עליו בזמן נהיגה) אז למרות הכל אנחנו חשובים ולא חשוב מה הנהג חושב. ובקשר לנהג שמושך מתנדבים אז תמיד אפשר ללכת לאחראי מתנדבים שלך ולספר לו, או לעלות את זה בישיבת מתנדבים בגלל שדבר כזה לא אמור לקרות. וחוץ מזה, יש נהגים שעדיף לשבת בשקט כל הנסיעה וזהו, עדיף לשמור על פרופיל נמוך. לא נראה לי שצריך לוותר על נסיעות בגלל זה.

weird dust

New member
גם אצלנו יש דבר דומה

ישנו נהג שאף אחד לא רוצה לעשות איתו משמרות אבל ישנם אנשים שרוצים לעשות רק איתו זה תלוי במצב רוח שלו ולפי זה הוא מתנהג למתנדבים ישנם מיקרים בהם מתנדבים מקבלים את הבשורה על המשמרת אם אותו נהג ומנסים להחליף ומסתובבים עם פרצוף חמוץ ולנו יש בזמן האחרון קצת בעיה אם פרישה של וועד מתנדבים (שאני ההיתי בתוכו) ואחראי מיתנדבים כמחאה על מה שמתנהל בתחנה. וכבר מישהו מההנהלה החדשה הסביר לי שלא צריך אותי ואחר שאל אותי בחוצפתו מה אני עשיתי בשביל התחנה ולקום וללכת למקום אחר זה לא בסדר. ובסך הכל לשאר יש נהגים שיותר טוב להם איתו או פחות טוב

amitp

New member
אני חייב להבין משהו

וגם כדי לשים קצת דברים בפרופורציות - תאונת דרכים, נפגע אחד (שאם לקחת אותו לאמבולנס בשביל לשים אותו על קרש אני מניח שהוא לא היה פצוע קשה יותר מדי) - והנהג שלך איפה? אני יכול להבין נהג שיתעצבן אם המתנדבים שלו עושים דברים בלי להגיד לו (במיוחד מתנדבים שהוא לא מכיר) - כמו שאמרתי זה בדיוק ההבדל בין לקחת יוזמה לבין ברדק טוטאלי! לא פשוט יותר להגיד לו שאתה מניח צווארון וקרש? אם זה בסדר מבחינתו, יפה, אם לא - שיסביר לך מה צריך לעשות. תזכרו תמיד שמטרת המתנדבים היא לעבוד עם הנהג ולא ללא הנהג.

למעלה