להיות נזיר בתאילנד?

Shaggydog

New member
להיות נזיר בתאילנד?

אהלן לאחר שלמדתי בודהיזם במשך קרוב לחמש שנים, החלטתי לנסוע לתאילנד ולהפוך לנזיר, לפחות לכמה שנים. מישהו אולי יודע איך עושים את זה? הבעיה הכי גדולה היא איך נשארים בתאילנד לתקופה כל כך ארוכה?

aviron

New member
להיות נזיר בודהיסטי בתאילנד

לאחר שתיכנס לתאילנד באשרת תייר רגילה (בשלב ראשון ממליץ לך לנסות להוציא ויזה לתקופה של יותר מחודש - בשגרירות התאית בישראל (ת"א), תגיע לאחד מאלפי המקדשים שבתאילנד (ליד רחוב הקאוסן, ממול לתחנת-המשטרה, יש מקדש גדול שתוכל להגיע אליו לצורך כך) ותביע את רצונך להיות נזיר בודהיסטי. ה"נוהל" הוא שלאחר תקופת "התבוננות" שעליך לעבור במקדש (תקופה של מספר שבועות שבו המועמד משמש כ"חניך" ובתקופה זו "מתבוננים" בו האם הוא ראוי להיות נזיר)- אתה מתקבל כנזיר בודהיסטי, עם כל המשתמע מכך. אין כל בעייה להפסיק תקופת נזירות זו בכל קגע שתחפוץ. אין כל בעייה לזר שאינו תאי לעשות זאת. לאחר מכן, באם הזר אכן נזיר - מקבל אשרת שהייה ממושכת יותר.

דמיקולו

New member
אשאל אותך שאלה, אפשר ??

לא אלך חסור סחור, אלא אשאל ישר : תוותר על יחסי אישות (לתקוע,בעברית צחה) בשביל להפוך לנזיר ?

Shaggydog

New member
תשובה

אם אדם מרגיש שזה החיים שמתאימים לו, זה בכלל לא נתפס כויתור. ותשובה ישירה יותר: כן, אוותר.

gill142

New member
רק שאלה קטנה:

אתה מתכוון להשאר יהודי או להתבזהם (לא יודע איך אומרים להפוך לבודהיסטי), כי אתה יכול להיות "נזיר" גם בדרכים אחרות, בהרבה מקומות (נראה לי) מרשים לתיירים להשאר במנזרים, כך שאולי כדאי לראות איך החיים כנזיר אך לא להיות נזיר. תזכור שכשאתה תתנזר ותתבזהם אתה תתנתק מהיהדות, ותזכור שהרבה יכולים לא לראות זאת בעין יפה. אותי מעניין גם הבודהיזם, ההינדוהיזם, השינטו וקצת גם הטאוטאויזם אבל כשאני אהיה גדול אני אטייל ואשר קצת במנזרים, אראה איך הם חיים אבל א אתבזהם או אתהנדזם אתנשטם (אני ממציא תמילים האלה, רק שתדעו).

למעלה