להיות מאושר...

ממצמצת

New member
להיות מאושר...

חשבתם פעם על המילה הזאת "אושר", מה בעצם היא מייצגת?. אני לא חושבת שאי פעם הכרתי בן אדם מאושר, הרי לכל אדם יש חלומות ושאיפות, ובואו נניח שהתמזל מזלכם והצלחתם להגשים חלום, זה לא יהפוך אתכם למאושרים, פשוט יגדיל את גודל הציפיות והשאיפות שלכם, אז מתי אנחנו בעצם אומרים קאט, טוב לי, אני מסופק? התמזל מזלי והצלחתי להגשים כמה חלומות, תמיד דמיינתי בראש איך אני אהפוך למאושרת עם הגשים את החלומות הללו. לפני שנה הייתי בחורה שמנמנה ולא יפת מראה. כל שנות התבגרותי סבלתי מאד מהערכה עצמית נמוכה. הילדים הציקו לי בשל המראה שלי. כשניסיתי לברוח מהיום יום דמיינתי את עצמי כבחורה יפה שיש לה בחור שאוהב אותה, בשבילי זה היה האידיאל, האושר. לפני שנה עברתי ניתוח אף ששינה לגמרי את צורת הפנים שלי, יחד עם זה החלטתי להרשם לחדר כושר ולהוריד כמה קילוגרמים מיותרים. בנוסף הכרתי בחור נפלא, באמת נדיר שממש אוהב. אני יודעת שאני אמורה להיות מאושרת, אבל אני לא, ואני לא רוצה להשמע כפויית תודה, אני יודעת ומעריכה כל יום מחדש את כל מה שהתברכתי, אבל אני לא מסופקת מחיי, אני לא שלמה, אני לא מאושרת. אז בקיצור רציתי לשאול אם יש כאן בפורום אנשים מאושרים, אם יש כאן מישהו שמאמין באושר וכיצד משיגים אותו?

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo42.gif

אני מאושרת כמעט רוב הזמן
אני משערת שכל אחד מגדיר אושר באופן אחר. מישהי אחרת אולי היתה מאושרת עם סיפור החיים שלך. מה יגרום לך להרגיש מאושרת?

סיפור ...

מסופר על איש שכל חייב חיפש את האושר. אך כל פעם שהשלים פעולה שחשב שתביא לו אושר ולא קיבל אותו, הפך מתוסכל יותר ויותר. בגיל 80 היה כה מתוסכל ועצוב שאנשי הכפר פחדו להתקרב אליו. מתוך הבדידות והעצב ישב לו האיש והחליט שנמאס לו, כבר לא איכפת לו יותר הוא מפסיק לחפש. באותה שנייה הפך מאושר. מחשבה: אני חושב שאדם לא יכול להמצא בשני מצבים: גם לחפש את המפתחות וגם למצוא אותם בו זמנית (ברגע שמוצאים כבר לא מחפשים) תפסיקי לרדוף אחר האושר. הוא כבר כאן. "לא בשקיעה, לא בזריחה. היופי נמצא בתוכך" הרב קוק

ממצמצת

New member
פשוט מדהים...

תודה לך על שחלקת איתי את ההשקפה שלך. אתה צודק האושר הוא בתוכנו, אבל איך מוצאים אותו? איך מסתפקים בקיים ומפסיקים לרדוף אחרי משהו שלעולם לא נמצא?

דנטל

New member
פשוט מפסיקים לרדוף. נקודה.

מרוב חיפושים, אנשים מפספסים את מה שכבר נמצא. להסתכל על חצי הכוס המלא זה דבר חשוב. אני לא חושבת שזה משהו שאפשר ללמד מישהו אחר. כל אחד יכול ללמד רק את עצמו. אדם צריך להבין את עצמו. להגיע לאיזה תובנות בקשר לאישיות שלו ולבנות לו את דרך החיים שתשמור על האישיות שלו מלבלבת. בגלל שלכל אחד אישיות שונה, אי אפשר לבוא ולהגיד למישהו "תחיה כמוני, תראה כמה אני מאושר". זה לא עובד ככה. זה משהו אישי לכל אחד ושונה לכל אחד. להסתפק בקיים זה בעיקר להבין שהקיים הוא המון.

תודה ר ב ה ../images/Emo42.gif ../images/Emo141.gif ../images/Emo20.gif

ההודעות לך משרות בתוכי אווירה מאד נעימה, בזמן שאני קוראת אותן

אושר והתניות

כאשר שמים התנייות על אושר : אני אהיה מאושר אם אני אזכה בלוטו, יהיה לי אופנוע, אני אתחתן, יהיו לי ילדים וכד'. זהו לא אושר אמיתי. זוהי שמחה, היא זמנית.. אושר אמיתי לא בא על פי תנאים. אושר אמיתי זוהי בחירה שאדם עושה יום יום, שעה שעה, רגע רגע. זהו אושר אמיתי. את מוזמנת לקרוא את המאמר הבא שיכול לשפוך לך מעט אור על העניין "מהו אושר או: מה גורסת הפסיכולוגיה של האושר?" מקווה שתהני ותחייכי
רוח מדבר.

rama69

New member
הכל ידוע ,

אבל תמיד צריך שמישהו יזכיר לנו שהאושר מצוי בתוכנו עלינו רק לבחור בכך, תודה, בברכת אור המודעות אתי

איך לבחור באושר

באופן הכי מציאותי שאני יכול לתאר אושר. הייתי אומר שזה כימיקלים מסויימים שמופרשים לדם למוח או whatever. חדשות טובות לא? שהכימיקל הזה נמצא בתוכי 100% מזמן. עוד חדשות טובות, זה שאת המנהלת של הכימיקלים שלך. ובטח שמעת את זה מיליון פעם אבל האושר נמצא בתוכך ואת רק צריכה לבחור בו. ועכשיו שיתוף קטן.. כדי שהמשפט הזה גם יעזור לך באופן יותר פרקטי
היה איזה יום שישבתי לי במרפסת.. קצת מדוכדך, אך בכנות ידעתי, שזה לא דכדוך, אלא זה המצב הרגיל שלי, השיגרה, אני בטוח שאת יודעת על מה אני מדבר. ואז החלתי להשתעשע בשיחה מטופשת עם עצמי, והיא הלכה משהו בסגנון.. "מה העניינים אורי?" "בסדר.. סתם.. חרא, אני בסך הכל רוצה להיות מאושר" "אבל אורי, אתה יודע שהאושר נמצא בתוכך, אתה רק צריך לבחור להוציא אותו" "כן כן.. יודע יודע.. עדיין זה לא עוזר לי.. הנה.. אושר.. צא! לא יצא, מה לעשות?" "אוי שטותניק.. אתה זוכר פעם שעשית את זה? שהיית מאושר באמת באמת? כמו שאתה רוצה ככה? שהיית מאוהב בעולם.. פשוט מאושר, רוצה לבלוע את העולם מאהבה, בטחון עצמי, הכל.. ככה.. עד הסוף, בפנטזיה שלך.. אתה זוכר שעשית את זה פעם?" "הממ ואללה.. כן.. היו כמה פעמים כאלה.." ובשלב הזה, שנזכרתי מה זה אושר עבורי, כבר התחלתי להרגיש אותו באמת! רק חשבתי שזה זכרון, ושאני נזכר במשהו.. אבל האמת שזה חולל בהווה את אותו האושר שחוויתי פעם. והנה לקמצוץ שניה האושר יצא, והרגשתי נחמד, כי רק הרשיתי לעצמי לרגע להתחבר לזה מבחירה. הבנתי שכל הפעמים שאנחנו מתלוננים על האושר, אנחנו בעצם מצפים שזה יבוא לנו מבחוץ, שנפגוש מישהו חדש, שנקבל חדשות טובות, שיקרה לנו משהו, ובעצם שלא נצטרך לעשות שום דבר אקטיבי, אלא שהאושר "יגרם" לנו. ואז אחרי השיחה החביבה שלי עם עצמי עלתה שאלה נוספת: "הרגשתי את האושר הזה, רק לזמן קצר שדמיינתי את האושר שלי, והרי שאני רוצה את כל חיי לחיות מהמקום הזה, אז?" ואז גם הגיעה לה תשובה.. שהיא.. "אז הנה עשית את הצעד הראשון בלבחור להיות מאושר במודע, מבחירה, ועכשיו כל מה שנשאר זה להתאמן בזה, עד שתרכוש מיומנות בקשר לזה וזה יהיה זמין לך באותו אופן שפעם לא הייתה לך מיומנות נהיגה והיום אתה לא חושב על זה בכלל מקווה שתרמתי, תרמתי לעצמי זה בטוח
Have fun!

בכל מיומנות אשר ברצונך לרכוש

כמו נהיגה למשל, הבעיה היא בלהתאמן אתה אומר? אולי.. ואולי בעצם זה הכיף? אולי.

טכניקות נוספות

בנוסף לדרך הנפלאה המוצעת ע"י אין לי שם בסדר. ניתן בכל רגע ורגע בחיים לשאול את עצמנו: "אם הייתי בזה הרגע ממש ממש מאושר איך הייתי מרגיש?" ואז להחזיק בהרגשה שעולה
לחוות אותה ולשחרר אותה.. טכניקת פעולה היא לשאול את עצמנו "אם הייתי אדם מאושר באמת כיצד הייתי פועל בזה הרגע?" ולפעול לפי התשובה שעולה!. עוד שאלת פעולה היא "אם הייתי אדם אוהב (ולא אהבה רומנטית אלא אהבת אדם, אהבה בלתי מותנית) כיצד הייתי פועל בזה הרגע?" ואז לפעול מהמקום הזה. בהצלחה רוח מדבר

למעלה