להיות מאוהב

dansko

New member
להיות מאוהב

שלום רב,
יש לי חברה כבר 3.5 שנים ואני יודע שזה ישמע מוזר אבל אני לא בטוח שאני מאוהב בה.
אני מאוד אוהב אותה והיא חשובה לי מאוד אבל אני לא חושב שאי פעם הייתי מאוהב בה.
אתם בטח תשאלו אז מה אני עושה איתה כל כך הרבה זמן, אז הסיפור הוא שמאז החברה הקודמת (שהייתה כ5 שנים לפני שהכרתי את זאת) לא הצלחתי להתאהב באף בחורה, אבל עם החברה הנוכחית היה לי מאוד כיף ונוח. במשך כשנתיים הקשר היה "בשלט רחוק", היינו מתראים פעם בחודש-חודש וחצי (לפעמים יותר) וזה היה נוח. אבל גם אז, שהיינו נפגשים אחרי תקופה ארוכה שלא נפגשנו, אף פעם לא היו לי "פרפרים", זאת בכלל תחושה שיש לגברים???
בחצי שנה האחרונה אנחנו גרים ביחד, אנחנו כמעט לא רבים, היא מאוהבת בי עד הגג ומוכנה לעשות בשבילי הכל אבל אני לא בטוח שאני מרגיש אותו דבר וזה קורע אותי
אני לא יודע אם משהו דפוק בי ואולי אף פעם אני לא אמצא אהבה אמיתית כזו שכן תגרום לי להתרגש.
עכשיו היא קיבלה הצעת עבודה מחו"ל והיא רוצה שאני אצטרף, אני לא יודע אם אני זה מה שאני רוצה לעשות.......איך יודעים?!?!?!?!?!??!?!

'כשיש ספק, אין ספק '.

אתה מרגיש אשם על זה שאתה לא מאוהב, במיוחד כשנראה שהיא מאוהבת בך .
זה האמת לא נשמע לי מוזר כלל שאחרי 3 שנים אתה לא יודע אם אתה מאוהב בה, אני אחרי קשר של 5 שנים, הגעתי למסקנה שאני אוהבת את האדם שאיתי
כי הוא אדם טוב, וכי הוא נשמה טובה, וכי אני מכירה אותו 10 שנים כבר... אבל לא מאוהבת בו כלל.
ההרגל של קשר מרחוק בעיקר אם הוא ארוך, הופך לאהבת אותו אדם מעצם היותו אדם טוב, מעצם היותו בחיים שלנו, אבל בהרבה מקרים, זו אינה התאהבות.

נשמע שאתה פשוט לא רוצה לטוס איתה, למרות שקשה לך עם המחשבה של להיות לבד, או המחשבה על כך שאולי לא תתאהב... ( איך תדע אם תשאר בקשר "פושר"? )
כן, לגברים יש את תחושת הפרפרים ממה שאני יודעת, הכל תלוי באדם שאיתך.
זה שאתה גר איתה, ורגיל אליה, לא אומר שאתה מאוהב, זה אומר שנוח לך שיש לך מישהו שאוהב אותך ללא תנאים ומוכן לעשות בשבילך הכל , אבל זה לא הדדי.

לפי דעתי, או שתפרד ממנה, לטובת שניכם,
או שתשתף אותה בחששות שלך, תאמר לה שמשהו כבה בקשר שלכם, אולי אחרי 3 שנים, אתם רק צריכים להדליק מחדש את האהבה שלכם .
אל תטוס איתה אם אתה לא באמת רוצה, זה צעד רציני מדי שצריך להגיע עם 100 אחוז רצון.

שלום

התאהבות והתלהבות אינן חשובות, הכי חשוב שתאהב אותה. אם אתם אוהבים, חשוב שתהיו בקשר. השקיעו בקשר בנתינה מתוך אהבה. התאהבות זה נחמד ואולי יגיע. אם יש אהבה זוגית, כלומר אישית יותר, אפשר להיות זוג טוב. אם לא, אפשר להיות ידידים ולתת לזה להתפתח לחברות.

מאוהב זה שלב אחד קדימה

לפני האהבה.
מאוהב זה להיות עיוור, כשכל דבר שהצד השני עושה הוא חמוד ומושלם ומרגש ולא מוצאים בו פגמים בכלל.

אחרי 3 וחצי שנים טבעי מאוד שלא תרגיש שאתה מאוהב אלא רק אוהב.

אם היה שלב מקדים של התאהבות קודם לכן רק אתה יודע את זה, אבל זה לא מאסט.

(וכן, גם גברים חשים ב"פרפרים" זה רגש, ורגשות לא יודעים להבדיל בין המינים).

אז יכול להיות שאתה לא אוהב אותה מספיק בשביל להתמסד איתה. אולי אתה לא רואה איתה עתיד, ובמצב כזה לא כדאי להמשיך כי חבל שתשלה את עצמך וגם אותה.

אריק164

New member
קצת לא מובן

שלוש וחצי שנים
או שפרד, או שתמשיך כי טוב לך
אם רק אות יש לך
ואתה לא מזייף דבר איתה על זה
ותגיעו לעמק השווה

לא נשמע מוזר בכלל

דווקא נשמע שיש לכם קשר מאוד בריא, אתה כבר הגעת אליו כאדם בוגר ושלם עם עצמו, מתוך יישוב דעת והבנה של מה שעושה לך טוב, ולא קפצת לתוך זה בלי לראות בעיניים מה יש מולך רק כי התאהבת בה. ושמע, היא כנראה בן אדם שיותר מביע רגשות ונקשר, אבל תכלס גם היא ככל הנראה חייה חיים מלאים בתקופה שהייתם נפגשים רק פעם בחודש, אז עם כל זה שהיא מוכנה לעשות בשבילך הכל, נשמע שגם היא בוגרת ויש לה חיים משל עצמה.

אם הדבר היחידי שמפריע לך זה שלא היה את השלב הדבילי הזה שמוכרים בסרטים הולוודים ובדרך כלל נגמר בהתפכחות מרה, אז צא מזה... זה שטויות.

Optimistic Girl

New member
כמה שאלות

האם אי פעם הרגשת התאהבות?
איך זה היה אז?
מה בדיוק מפריע לך?
מה זה פרפרים בבטן? האם חובה שהם יהיו לך כדי להיות מאוהב?
האם אתה חושב שאהבה נמשכת לנצח?
מה בדיוק אתה רוצה, מעצמך?
איפה אתה רואה את עצמך בעוד 2 שנים, מבחינה זוגית?
בעוד 4 שנים?

כשתענה לי על זה...
נמשיך.

Noam S

New member
אולי כדאי שתאמר לה את כל מה שכתבת כאן

מגיע לה לדעת, לא?

muse18

New member

אתה לא מצפה אחרי 3 וחצי שנים להרגיש אותו דבר שהרגשת בהתחלה...
נכון, כבר אין את הפרפרים בבטן כמו פעם, גם לי קרה שחשבתי כמוך אבל זה טבעי שזה משתנה, זה הופך למשהו הרבה יותר טוב, אהבה ברמה חזקה, מאוד חזקה. 3>

muse18

New member
אממ

אתה צריך לשאול את עצמך האם איי פעם היית מאוהב בה...
האם אתה נהנה בחברתה, האם טוב לך איתה ?
איפה אתה רואה את עצמך 3 שנים מהיום? איתה? בלעדיה?

שאל את עצמך אולי - > השגרה והידיעה כי היא מאוהבת בך כך, גורמת לך להרגיש כלפיה כמובנת מאליו?

למעלה