להיות יהודי חרדי

Dorfl

New member
להיות יהודי חרדי

ללמוד תורה אל תוך הלילה לאור מנורות ניאון, אך להתכחש לאלקטרון.* להטיף בדבר הפלורליזם היהודי, אך לכנות שופט בישראל כלב חילוני. להטיף בהתלהמות לשנאת ערבים, הומואים, שמאלנים ורוסים, ולהאמין שאנחנו קדושים מעונים. לבלות את מרבית החיים בלימודים בישיבה, ולהסתכל במבוכה על משוואה ממעלה שנייה. להאמין שאנחנו העם הנבחר, לא לעבוד היום ולהתבטל גם מחר, אצלנו לעולם שום דבר לא מיוצר. לעסוק כל היום בפיקוח על מחשבותינו, חיים בסגנון 1984 בארץ אבותינו. לבקר את החילונים הריקים והפוחזים, לדעת שבנינו עליהם מציצים מבעד לסורגים. להבין באישון לילה איך חיינו מתבזבזים, לקום בבוקר ולהחליט שגם על החילונים אותם אנו כופים. * - ("אתה ראית פעם אלקטרון" [וגם אם זו הייתה פרובוקציה בלבד, הרי הם לא מאמינים בשאר הדברים שקשורים לכך, כמו למשל תורת הקוואנטים]) אני מתכוון לערוך ולשנות את זה בעתיד. כל הזכויות שמורות לי, אלעד אלון.

Dorfl

New member
לא ציפיתי ש-א-ת תתרשמי

זה יותר מדי יצירתי, אז מסוגלת לעכל אך ורק טקסטים שחוזרים על עצמם. וכשאני אומר "חוזרים על עצמם" אני לא מתכוון רק שהטקסטים מונוטוניים, אלא גם שאת חוזרת עליהם מיליון פעם מאחר והם "קדושים" (האנשים האלו שעולים לאוטובוס עם ספר תהילים שהם עברו עליו כבר מאות פעמים!! נו באמת! למה הם לא עולים עם ספר נורמלי שזו הפעם הראשונה שהם קוראים אותו לעולם לא אבין לגמרי).

לגמרי בלי קשר:

יש הרבה ספרים שאני אוהבת לקרוא שוב ושוב, ואף פעם לא נמאס. אגב, מבחינה אומנותית, ספר התהילים (בין השאר) הוא מאוד מיוחד. (קראת אותו פעם? למדת אותו פעם *באמת*? -בלי קשר להיותו ספר קודש) ואם אחרים בכל זאת נהנים מזה, מי אתה שתזלזל בכך? לא הכל צריך להבין. במיוחד בכל הקשור בטעם אישי.

Dorfl

New member
טוב שהזכרת טעם אישי

את לא אוהבת את השיר הקצר שלי? אז?

לא לענין-

בשיר הקצר שלך, לא התרשמתי מהאובייקטיביות והנכונות של התוכן. לא אמרתי דבר לגבי הטעם האישי שלי, בנוגע לשיר שלך, בשלב זה.

The The2

New member
אנשים יודעים מה הם קוראים

למה לא לקרוא ספר של דוד המלך ?? ספר עם סודות על כל הבריאה. מה אני אקרא, אתגר קרת על איזה סטיה לפותחן בקבוקים ? או דוד גרוסמן, שוב שוחט פרות קדושות על כמה היהודים אכזריים ?? מה גם שבכל מילת תהילים יוצרים מלאך שיסנגר עלינו בעולם הבא, וגם בזכות קריאת תהילים ה´ ישמע לזעקתנו וישים קץ לכל צרותינו אמן סלה. אתה בכלל יודע איזה כיף זה ללמוד גמרא ?? אז שב בשקט. הייתי מאחל לך שכל ההנאות שלך בחיים ביחד יגיעו להנאה שלי מלימוד גמרא. כבר הסברתי פה בפורום שפרה ממוצעת עושה יותר כיף ממך, ולא רק אחרי העבודה. היא גם מקבלת אוכל הישר אליה, בלי להתאמץ.

לא תמיד ../images/Emo8.gif

כיף זה מושג יחסי ואינדוודואלי. אין כאן שום קטע של השוואת חיות. אני ממש לא מבינה מה הקשר של זה.. מי שלא חווה את הכיף של לימוד גמרא (אני:), או את הסיפוק/הנאה וכו´ מאמירת תהילים וכדו´, לא יבין את זה. נו, באמת.. דוד גרוסמן הוא דוגמא? <שתיקה> בנאדם שמצליח להוציא יצירות פאר כמו שלו.. <שתיקה>
הופס.. <נזכרת שאולי ספר אחד דווקא די אהבתי פעם..
>

פינגו

New member
קצת השכלה כללית

קראתי את ספר תהילים. אני גם יודע לומר שישעיהו יא הוא אחד הפרקים האהובים עלי בתנ"ך. אני לא אומר את זה כדי להתחבב עלייך או על איזשהו אלוהים. אני חושב שאם טרחת לקרוא את גרוסמן וקרת כדי לדעת שהם כותבים דברים "בלתי מוסריים", אז בוודאי גם קראת את אוסקר ווילד המוכשר והמדוייק (אני מקווה שעובדת היותו הומוסקסואל לא פגמה מהנאתך) ואתה יודע שכתב: "אין ספר מוסרי או לא מוסרי. יש רק ספרים הכתובים היטב, או הכתבים רע. זה הכול".

עדיין לא אומר שהוא הסכים איתו ../images/Emo8.gif

הוא גם אמר: " ´אופנתי´ הוא איך שאתה מתלבש; ´מיושן´ - איך שאחרים מתלבשים" (א. ו) (משום מה, זה קצת הזכיר לי כמה דיונים כאן. ;)) אגב, ווילד בוודאי "סינגר" על עצמו, (להערכתי), מכיוון שהיה אדם מאוד לא מוסרי, במושגים של אז, ובכל זאת, בלי קשר, הוציא תחת ידיו יצירות פאר. למי שלא יודע, אוסקר ווילד היה מחזאי וסופר מצליח, אך אנטישמי גדול. הוא נשפט עקב "מעשים לא נאותים" (או בכל אופן, מנוגדים לחוקי בריטניה באותם ימים), והוקע. דיבר מהירהורי ליבו, מן הסתם.

ינקל

New member
תפסיק לקלל.

למה אתה "מאחל" חיים עלובים כאלה? "הנאות" אומללות כאלה? ובכלל איך אתה מודד הנאה? באיזה יחידות "שוקלים" את זה? האם אותם יחידות מדידה מתאימות למדידת ההנאה של חרד מלימוד גמרא, הכיף של הפרה ואפילו של ההנאה של החילוני?תסביר לנו שוב. אני לפחות טרם הבינותי ואני ממש משתוקק ללמוד למדוד הנאה. אגב, איך אני יכול לדעת כמה מלאכים יסנגרו עלי? יש איפה שהוא רישום לזה?

Dorfl

New member
הם נהנים להמציא דברים

והלהתייחס אליהם אחר כך כאמת העליונה שאין עליה כל עוררין.

איילת1974

New member
בטח שאתה לא מבין...

הרי ביהדות, לא צריכים להבין- צריכים לעשות, ואם תעשה טוב, אולי יסבירו לך. להזכירך עם ישראל קיבל את התורה כי הוא אמר- נעשה ונשמע בואו כולנו נחזור ביחד- נעשה ונשמע! רוצה לדעת למה דתיים עולים כל פעם עם ספר תהילים? תעלה מחר לאוטובוס עם ספר תהילים ותקרא. גם מחרתיים תעלה עם ספר לאוטובוס ותקרא. וכך גם ביום שלמחרת ולמחרת אתה לא צריך להבין! אתה פשוט צריך לעשות! אתה יהודי- ולכןאתה צריך לעלות לאוטובוס עם ספר תהילים וזהו.

טעות

אין שום חובה לאמר תהילים. זו זכות. מי שרוצה- אומר. עם ישראל, להזכירך, אמר מרצונו נעשה ונשמע. אף אחד לא כפה אותו לכך, אף אחד לא הכריח. כך הם רצו, והם כנראה ידעו מה טוב בשבילם/נו. לא כל דבר חייבים קודם להבין. חוקים לחיים תקינים- מוטב לו לאדם ש*יקבל* קודם, ואח"כ ינסה להבין. אני לא רוצה לנסות לדמיין איך העולם היה נראה, אם כל אחד היה חייב להבין קודם כל חוק, לפני שהיה מקיים אותו. ואני לא רואה יותר מידי צעירים שהיו נוסעים על פחות מ-150 קמ"ש. אז מה אם הכביש נראה ריק ולא מפותל?

Dorfl

New member
הרשי לי לספר לך

מה היה קורה אם כולם היו מבינים, אבל באמת *מבינים* את משמעותו של כל חוק לפני שהם היו מתחילים לציית לו - הם באמת היו מצייתים לו בסופו של דבר.

uuuaaa

New member
טוב ניצחת

אתה מנסה להתקבל לכתבים של "חופש" ?? אתה באמת מתאים. הם ביקשו ממך לכתוב כתבה לדוגמא על החרדים בפורום, ועכשיו הם מנסים אותך, הבנתי.

Dorfl

New member
לא

לא נתבקשתי לשום דבר שכזה. היה שרשור אחר שעמדתי לענות על אחת ההודעות בו אבל אז עלו במוחי הרבה דברים אחרים שמאוד רציתי להגיד על הנושא, אז התחלתי שרשור חדש. ברגע שהתחלתי לכתוב את ההודעה נחתה עליי במפתיע השראה, אולי כתוצאה מחרוז מקרי שהתפתח בשורה הראשונה, אני כבר לא זוכר, והחלטתי לפתוח שרשור אחר שבו אכתוב את הדברים האלו. ובקשר ל"כתבים של חופש" שהזכרת - לא ניסיתי אבל גם בכלל לא הייתי מתנגד. לאחרונה התמנתי לשגריר חופש ולא הייתי מתנגד לתרום בדרכים נוספות (וגם האגו שלי בכלל לא היה מתנגד לקצת קרדיט).

איילת1974

New member
עזוב אותם דורפי

השיר שלך הוא חמוד, קליט ומעביר את המסר ובשתי מילים... שימותו הקנאים!

Dorfl

New member
תודה, אבל הערה קטנה

אני לא מבין למה אנשים מסוימים חושבים שקוראים את הניק שלי "דורפי", זה "דורפל". אבל אם קראת לי "דורפי" כשם חיבה אז זה בסדר גמור.

למעלה