להיות וטרינר

להיות וטרינר ../images/Emo80.gif

אני חיילת שמשתחררת עוד חודשיים וממש בשבועות אלה מתחבטת בשאלה יותר מאיי פעם - מה ללמוד באוניברסיטה. כבר כמה זמן שאני חושבת להיות וטרינרית. אני מאוד אוהבת חיות ואני יותר מאשמח לקום כל בוקר ולעזור להן. בדקתי את הלימודים - 7 שנים עם שני תארים והרבה השקעה. האם תוכלו לכתוב לי כמה מילים על הלימודים? איך עברו עליכם ה-7 שנים האלו? מה כדאי ללמוד כתואר ראשון שיהיה הבסיס הכי טוב לתואר השני (ואיפה)? האם יש זמן לחיים האישיים? בן/בת-זוג והקמת משפחה? סופ"ש נעים, צוף.

וואו

זה מה שנקרא "אופק רחוק" את מסתכלת ממש רחוק (משפחה וזה) - אני מניח שיש לזה יתרונות וחסרונות. התשובה מתחלקת כמו כל דבר בצה"ל ל 3 חלקים: תואר ראשון המשך הלימודים נושא המשפחה אני אישית למדתי את התואר הראשון באוניברסיטת ת"א (מדעי החיים). זה תואר כללי בביולוגיה, שממנו אפשר להמשיך לכל מיני כיוונים, ואני בעד. אני חושב שזה זמן טוב להתגבש ולהחליט לאיזה כיוון באמת ללכת. ההמשך הוא ברחובות ובית דגן. אישית מאד נהנתי מהלימודים, זה הולך ונהיה קשה משנה לשנה, אבל גם יותר מעניין, וזה נחמד. אנשים תקימים משפחות תוך כדי הלימודים. בדיוק אתמול פגשתי חבר שהבת שלו מסמלת את תחילת לימודי הוטרינריה שלנו - נולדה ממש בתחילת השלב ברחובות. זה עניין אישי מאד, ולדעתי קצת רחוק בשביל לדאוג לו עכשיו, אבל שאלת אז עניתי... מה עם טיול? או לפחות איזה הפסקה לעבודה וניקוי ראש? בזמנים אלה מקבלים את ההחלטות הכי טובות. בהצלחה בכל מקרה

תודה

אני משתחררת בנובמבר 06' ככה שיש לי כמעט שנה עד לתחילת הלימודים באוק' 07'. אני אעבוד, אחסוך, אטייל (כנראה חודש בתאילנד
). עד להרשמה לאוניברסיטאות יש לי כחצי שנה לחשוב ולהחליט. אבל עכשיו, לקראת השחרור, כל השאלות של העתיד צפות ומטרידרות את הנפש.. מקווה לטוב
ותודה על התשובה. למה החלטת ללמוד את זה? באיזה גיל? האם אפשרי לעבוד במהלך התואר הראשון? אני אשמח לקרוא עוד על החוויות סביב הלימודים, העבודה והחיים שאחרי הלימודים..

ללמוד וטרינריה

קודם כל, ברוכה הבאה ובהצלחה
. כמו שאת אומרת, מאחר וצריך להשקיע פרק זמן לא מבוטל, אני אישית ממליץ, בין כל הדברים שאת רוצה לעשות אחרי השחרור, להסתובב קצת במרפאה, ולראות את הדברים מבפנים. לעיתים אנשים שהלכו ללמוד וטרינריה (כמו גם מקצועות אחרים) גילו שזה לא בדיוק מה שהם חשבו, או שלמרות שהם אוהבים מאוד חיות, קשה להם להתמודד עם הדברים במקצוע (למשל - לראות כל יום חיות סובלות). היתרון בוטרינריה כאן הוא שיש מספיק רופאים שיסכימו לפתוח בפניך את הדלת ולתת לך לחוות קצת את הדברים. על הלימודים (בארץ, זה מה שאני מכיר): בתואר הראשון יש יותר לחץ, כי אין ערובה שתתקבל. כמו בכל תואר ראשון יש גם הרבה דברים משעממים, כגון לימודי אינטגראלים ופיזיקה. אני למדתי בפקולטה לחקלאות, שם הרמה לא נחשבת הכי גבוהה, כמו באוניברסיטה העברית או בת"א, אבל סיכויי הקבלה לוטרינריה נחשבו לגבוהים יותר. זה אומר שהיתה קצת תחרות בין הסטודנטים סביב הנקודה הזו. עם זאת, למרות שעברו מאז אי אלו שנים, אני בקשר טוב עם חלק מהאנשים מתקופה זו. לימודי הוטרינריה עצמם היו מאוד מעניינים, והזמן עבר ביעף. אומרים שהם קשים, אבל כשמעניין לא מרגישים את זה. כמו שארז אומר, יש שם תהליך של שיפור מתמיד, ואני חושב שהבוגרים היום יוצאים עם כלים טובים יותר ממה שהיו לי לפני 8 שנים (בשביל זה ממשיכים ללמוד כל החיים). זמן לחיים אישיים - תלוי בבן אדם, ובמה שהוא אוהב לעשות. אני חייתי עם זוגתי, אבל ללא ילדים. הצלחתי לעבוד רוב הזמן, אך זכיי לעבודה טובה ומכניסה, שלא כל הסטודנטים נהנים מכזו. חברים אחרים שלי הצליחו לשלב גם עבודה מלאה יותר וילד/ים. אני הספקתי לעשות הרבה טיולי אופניים בהרי ירושליים.

etiush

New member
המלצה

לדעתי עדיף לעשות תואר ראשון לא בפקולטה לחקלאות. אני למדתי בפקולטה והתחרות שם עצומה. אנשים עושים מועדי ב על 87... עדיף ללכת ללמוד במקום "שקט" יותר שלא כולם רוצים להגיע לוטרינריה ממנו, וכך לדעתי הסיכוי להצלחה גדול יותר. אני בטוחה שבכל מקום יש "תחרות" אבל בפקולטה זה יכול להגיע לרמות ממש מגעילות לפעמים... מה גם, שהלימודים שם לא הכי קלים בעולם, המערכת שלהם לדעתי לא בנויה היטב (הרבה קורסים "כבדים" במקום חלוקה לכמה קורסים קטנים) ומשום מה צריך לעשות הרבה יותר נקודות זכות שם מבמקומות אחרים. ממורמרת? אני? קצת. למדתי את זה על בשרי, ולכן אני מנסה לעזור לאחרים לא להיקלע לאותו מצב. כמובן שיש את אלה שמצליחים שם בכל זאת, זה ברור, אבל לפני שהייתי מחליטה איפה ללמוד, הייתי מבררת גם בעוד מקומות. בכל זאת, הפקולטה לוטרינריה לא מקבלת רק סטודנטים מהפקולטה לחקלאות, אם הממוצע גבוה...

C H 4

New member
מסייגת קצת

קודם כל סיכויי הקבלה גבוהים יותר מהפקולטה לחקלאות חוץ מזה בטכניון הממוצע שלי תלוי גם בכל מיני קורסים כמו שפת C שזה קורס של 4 וחצי נקודות וגם מהנדסים לעתיד לומדים אותו, אז זה קורס ממש קשה ולא ממש ברור לי איך אפשר למנוע הורדמה מאסיבית של הממוצע בנוכחותו. וגם, אין לנו התאמה לדרישות של וטרינריה. למשל סטטיסטיקה לומדים 3.5 נקודות ולא 4 מה שאומר שאני צריכה לעשות עוד קורס סטטיסטיקה (כנ"ל לגבי פיזיולוגיה)

etiush

New member
צודקת, אבל

מי שרוצה וטרינריה צריך לעקוב אחרי הדרישות ולקחת בתור קורסי בחירה מה שדרוש למכסה של וטרינריה. ואם בסטטיסטיקה עסקינן, אז אנחנו לומדים 8 נ"ז של סטטיסטיקה בפקולטה, וזה מעצבן. כמו גם מיקרו כלכלה. במקומות אחרים לא לומדים. אז מה שאני אומרת זה ללכת למקום בו הסילבוס יותר מתאים. סתם למשל, בבר אילן לא עושים לא שפת C ולא מיקרו כלכלה אבל עושים יהדות. בכל מקום עושים כמה קורסים שלא ממש רוצים, אבל זה לא העיקר. העיקר הוא שיש מספיק אנשים שמגיעים לוטרינריה שלא למדו בפקולטה (והשנה במיוחד אני מכירה לא מעט כאלה) ובעיות קטנות כמו דרישות שונות לוטרינריה לא ממש עצרו בעדם.

למעלה