להיות בן-אדם

להיות בן-אדם

ניסיתי לשרשר הודעה והיא לא נשלחה...אז אני פותחת שירשור חדש בשם ´להיות בן-אדם´. להיות בן-אדם בעיני (ואני חושבת שזה כבר ברור מאליו שאני לא מנסה לכפות את דעותיי על אף אחד אחר) זה להיות סובלני ולשים את עצמך במקום של האדם שמולך. לי אישית זה חורה ששלושה אנשים נמצאים בצ´אט (להבדיל ממה שקרה לך שרק ליזרד היה) ואחת מהם אומרת - "היי נטשה" (להבדיל מליזרד שלא ענה וכנראה בכלל לא היה שם) ואני בשמחה עונה- " סוף סוף יש פה מישהו" ושוב אין קול ואין עונה...בפעם הרביעית נושא מגבעת הצטרף וקיבל את פניי (כלומר הצ´אט והמחשב תקינים). זה חורה לי גם אם זו לא הייתי אני והייתי קוראת שזה נעשה לחבר פורום אחר. כנראה שיש לי חוש צדק מפותח אחרי הכל...טוב, תואר במשפטים כבר יש לי אז אולי באמת אני אתחיל להשתמש בו! להיות בן-אדם אומר שאני נפגעת ונעלבת ומרגישה ובוחרת לא להתעלם. ובכלל לי יש בעיה שקשה לי לסלוח ולשכוח. אולי זה בגלל שאני עקרבית, אולי בגלל שאני בן-אדם...אני הרי את הכנפיים של המלאך הסרתי מזמן...

deep ocean

New member
הכל לטובה שלא הצלחת לשרשר ../images/Emo13.gif

אני שמחה שפתחת שרשור חדש על הנושא!!!! אחרת היינו נשארות בשיחה בינינו, עכשיו השיחה נפתחה עבור כולם (גם קודם אחרים יכלו להשתתף, אבל לחלק אנשים יש נטייה לא להיכנס בתוך שרשורים, כפי ששמתי לב)

MsPiggy

New member
להיות בן-אדם

אני לא אוהבת לשפוט אנשים אחרים, ואני לא חושבת שיש לי זכות לשפוט אנשים אחרים על המעשים שלהם כי אני אף פעם לא אהיה באותו מצב כמו אותו אדם. לדעתי ההגדרה שלנו לבן-אדם היא סוביקטיבית, אנחנו קובעים מיהו בן -אדם על פי הקירבה שלנו בתכונות אלינו, בגלל זה כאשר מישהו מבצע מעשים נתעבים שהם נגד המוסר והאתיקה שלנו אנחנו מכנים אותו "מפלצת" ו"לא-אנושי", אבל האמת היא שכולנו בני אדם ואני לא חושבת שלאיש מאיתנו יש את הזכות לשלול ממישהו אחר את האנושיות שלו. רחמים הם גם פונקציה של הדבר הזה, אנחנו מרחמים על מישהו כשאנחנו מזדהים איתו וזה קורה כשאנחנו שמים אותנו במקומו ורואים שאנחנו יכולים להיות במקומו. כשאנחנו מראים חוסר רחמים כלפי מישהו זה בדיוק ההפך, אנחנו מדימינים אותו כלא אנושי, כמישהו מעוות שלא שייך למין הזה ואף פעם לא יוכל להיות כמונו וככה גם מתאפשר לאנשים לעשות מעשים נוראים כנגד אנשים אחרים, הם פשוט רואים אותם כלא-אנושיים. אני לא מאמינה ב"להיות בן-אדם" כולנו בני אדם, לא משנה מה אנחנו עושים.

מהו בן-אדם? סיטואציות מחיי היום-יום

"תהיה בן-אדם" אמר האבא לילד בן ה-5. "אבל אבא אני רוצה לשחק כדורגל." "אתה תישב על יד השולחן ותחכה עד שכולם ייגמרו לאכול! אתה לא הולך לשום מקום"... "אבל אבא" "ת-יסתום את הפה שלך! אתה לא רואה שאנחנו אוכלים? ...אולי כבר תהיה בן-אדם? אתה לא רואה שאתה מפריע לכולם?" "אבל אב..." "שקט כבר יא ילד חצוף! את לא תדבר בחזרה אל אבא שלך! יש כללי התנהגות בסיסיים, תהיה בן אדם!" מקרה 2: "אימא אני רוצה חיבוק" "לא עכשיו אני עסוקה" "אבל אימא אני רוצה!" "לא עכשיו אמרתי!" "אבל אימא..." "אולי תפסיקי כבר לנדנד?" (הילדה בוכה) "תמיד את חייבת לבכות ולהפריע לי כשאני עסוקה? את לא יכולה להתנהג כמו בן אדם נורמלי? הילדה בוכה ונעלבת (מה לעשות שהיא רק בן אדם?) מקרה 3: האבא רוצה לנוח את מנוחת הצהריים שלו. הילדה רוצה מאוד לשחק איתו. "אבא הבטחת לי שנשחק היום" "נכון אבל אני עייף" "אבל ה-בטחת וחוץ מזה לא ראיתי אותך כל השבוע!" "אבל אני עייף" "א-ב$..." "אולי תישתקי כבר? את לא רואה שאבא שלך עייף? אולי תתחילי להתחשב ולהתנהג כבר כמו בן אדם? את בת 7 כבר לעזאזל, מתי תתחילי להנהג כמו ילדה גדולה? (הילדה בוכה והסיפור מסתיים) *_*_*_*_*_*_*_*_*_*_)*_*_*_*_*_*_*&_*+*)_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_* דוגמאות נוספות: "מתי כבר תלמד להחזיק את הסכין והמזלג כמו בן אדם? "למה הילדה הזאת לא מתנהגת כמו בת אדם?" "למה הילד הזה לא הולך עדיין כמו בן אדם?" "אולי תתחיל להתנהג כמו גבר?" "אולי תתחילי להתנהג כמו נערה בת 13 ולא כמו נער בן 12?" . . . ציפיות ציפיות....

אהבתי קסם, קבל ../images/Emo140.gif../images/Emo42.gif ו..

צריך לזכור, שבדר"כ גודל הציפיות, כגודל האכזבות
. באהבה, לצלול.

MsPiggy

New member
ושכחת את...

"אולי תלמדי לאכול כמו בן אדם!" וכמובן להתלבש כמו בן אדם......... זה בדיוק הדבר הראשון שעלה לי בראש

תודה MSPIGGY...

ואולי כבר תפסיקי להיות כזאת חזירה? למה שלא תתחילי להיות *בן אדם*? ודרך אגב: אשמח עם אנשים יביאו רעיונות נוספים... באיזה הקשר שמעתם את זה אתם? מה זה להיות "בן אדם" בשבילכם? אוהב, קסם!!

הגירסה המקורית והיותר יפה הגיעה...../images/Emo170.gif

שעה אחרי ששלחתי אותה!!! היא נמצאת יותר למטה תחת ´אני אישית´ לכל המעוניין...

deep ocean

New member
../images/Emo24.gif אולי זאת העבודה

שחיפשתי? לעשות קישורים לאחרים? כמה ביקוש יהיה?

time to fly

New member
אני נגעתי בך עם האצבע שלי

את זה {מיכל ושלומי מדברים כמו ילדים קטנים}

למעלה