להיות בארץ זרה..

קלי2

New member
להיות בארץ זרה..

השיר של זרזיר וגעגועיו של רחוק ומתגעגע, מחזירים אותי לתקופה שעשיתי שליחות שנה בארה``ב. שנה בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. זו שנה שלומדים להעריך את הארץ, את המשפחה, ואת החברים ברמות שקשה להגיע אליהם כשנמצאים כאן. אני זוכרת איך התגעגעתי למגע המלטף של הכותל המערבי, איך התגעגעתי לטיול בפעם ה- 20 ביהודיה / זאקי / נחל ערוגות,דוד וכו` מן רצון עז להיות בארץ בימים שמיוחדים רק לה כמו יום הזיכרון, יום השואה, יום העצמאות , שמוזכרים שם בצורה כ``כ לא ישראלית, זרה... ה``יידישקייט``, היה חסר בצורה בולטת, ט``ו בשבט, שאף אחד לא טורח לציין(נכון, הם לא מחוייבים במצוות א``י ובכל זאת..), שוק 4 מינים בסוכות, רחובות הומי ילדים מחופשים בפורים, כן, גם לחוף מלא מדורות בל``ג בעומר התגעגעתי... הכל מקבל פתאום משמעות שונה משם, כל הדברים שנראים אצלנו כ``כ פשוטים וברורים מקבלים ערך מוסף. הגעתי למצב שהתגעגעתי אפילו לקצת חוצפה ישראלית, לנחמדות אותנטית, לספונטניות, במקום מרובעות, פדנטיות, יקיות ו.. התגעגעתי למזג אוויר יציב, שמש בקיץ וגשם בחורף . התגעגעתי לאנשים שיש להם עוד עניינים בראש מלבד כסף. הרגשת הריחוק הגיעה לשיאה כאשר היה פיגוע, חוסר אונים מוחלט, הקו לארץ תפוס במשך כמה שעות טובות ואפשר למות רק מהדאגה. קצב החיים שם איטי, הכל הרבה יותר רגוע, הדבר המסעיר ביותר הוא השלג דאשתקד (וזו לא סתם קלישאה). כשהלכתי ברחובות והסתכלתי סביבי, הרגשתי כמו בתוך צילום או בתוך איזה ציור קיטשי , לפעמים הייתי תוהה אם אני האדם המתאים להיות תקופה כ``כ ארוכה מחוץ לישראל, סנטימנטלית שכמוני... הייתי עם המון אנשים סביבי אבל בעצם הייתי לגמרי לבד והבדידות כירסמה, למרות ששמרתי על קשר יום יומי עם המשפחה והחברים , הגעגועים כאבו כאב פיזי ממש. במבט לאחור זו היתה שנה טובה, גם מבחינת הקהילה אליה הגעתי והשינויים שהצלחנו לעשות בה, וגם מהבחינה האישית למדתי המון, אבל יותר מזה הבנתי באופן החזק ביותר שאין לנו ארץ אחרת. רחוק ומתגעגע, אני מבינה לליבך ומאחלת לך להגיע אלינו בקרוב. ולשאר חברי הפורום, אני מצטרפת לכל התשבחות שקיבלתם כמה הודעות לפני, אכן הפורום נהדר ואשמח להצטרף.

Larry

New member
right 100%

go explain it to people here is a better one for you mate - how about not having a free choice where to live?i

א-לוקים שלח לי אותך...קלי...

את ממש היטבת לתאר בדקות מדהימה את תחושותי... כל הסיטואציות שהבאת,פשוט קולעות ... ממש נכונות... התרגשתי נורא... הקטע הבא שלי יהיה על געגועים... נתת לי חומר... אה...שכחתי, ברוכה הבאה ! את תיהני... אני מבטיח לך ! אוהב... רחוק.

קלי2

New member
רחוק ומתגעגע יקר !

אחים אנחנו... אני שמחה שנתתי לך חומר אך בעצם אתה זה שהבאת אותו.. ו..אני מחכה לראות תוצאות ! תודה על האיחולים, קלי.

מיקי*

New member
אני יכול רק להצטרף לכל מילה.

אצלי זה קורה בכל פעם שאני הולך לביקור משפחתי בחו``ל. גם אם זה רק לחודש. כשהיה אסון המסוקים הייתי בחו``ל ואיזו הרגשת מועקה זו כשאתה קם בבוקר 6:00 ופותח טלויזיה ושומע דיווח על אסון כזה. מיד טלפונים לארץ ואולי יש לי שם חברים וכד`. געגוע ועוד געגוע (מזכיר לי את השיר של יהודית רביץ) אבל דבר משמח יש בכל זאת בגעגוע - הוא מראה ומוכיח שהדבר אליו אתה מתגעגע הוא חלק אינטגרלי ובלתי נפרד מישותך ומעצמך. אז רחוקי על זה אין לך אלא לשמוח אחינו.

מיקי , הלחץ הוא לא בגלל שאתה לא בארץ ...

כי גם בארץ היית בלחץ . הלחץ הוא מפני שהמדינה הזאת לא מתפקדת , ולא מנוהלת בידי המנהל הנכון , וחוץ מזה , טלפון לחבר מחשש לפגיעה בחייו , אינו ממש געגוע...:)

מיקי*

New member
לא הובנתי נכון

כל מה שאמרתי היה בנוסף לכל מה שכבר נכתב בהודעה עליה הגבתי ובצמוד אליה. אי אפשר לנתק את האחד מהשני. העניין עם אסון המסוקים הוא רק דוגמא. אבל הרגשת המועקה בלב כשאתה קם בבוקר ורואה את הניכר בה אתה נמצא ונזכר עוד לפני שפקחת את העיניים בארץ. ובמועד הטיסה הנראה רחוק כל כך למרות שהוא מחרתיים. וכו`. הגעגוע הוא עצום - כי האדם והארץ קשורים הם בעבוטות אהבה. שבת שלום. ומקווה שהסברתי את כוונתי.

אגב האדם הקשור לארץ...

ישנם עוד שני דרכים לפחות לשיפור יחסיך עם הארץ... א.צא לעבוד בפאלחה... ב.להיקבר בה... אני הייתי הולך על הראשונה... שבת שלום לך , הובנת , ואני סתם מקשקש פה ... וזה בעצם אפילו לא אני. עכשיו כשאני חושב על זה , מה גורם לאנשים לחשוב שהיד היא חלק ממני ? מה גורם לאנשים לחשוב שאני חלק מהגוף שלי ? אנחנו שני דברים נפרדים... זה כמו אוהל שיצאת איתו למסע , ואתה רק דייר זמני בו... תחשבו על זה...:) שמים לב ששברתי עוד שיא...אהההה ??? אז אני גם אשתף אתכם/ן... אני ער כבר 48 שעות , אז א גוטע........``נאכט`` חבר`ה... ליל מנוחה ושבת שלום !!!

קלי2

New member
אפרופו שירים..

מיקי, אני מבינה למה נזכרת בשיר, כשנמצאים שם גם מילות השירים נשמעים קצת אחרת... יושב בסאן פרנסיסקו... אין לי ארץ אחרת... ארצינו הקטנטונת... והרשימה ארוכה...

צר לי לומר לך קלי , אך ניכר שלא הסתובבת מספיק בארצות הברית...

אמנם אין כמו הארץ , זה נכון , אבל זה בגלל שהיא הבית שלנו. אבל מה שבטוח שלא מל הסיבות שהבאת פה. מבחינת מזג אויר יציב , טיולים , סיורים , וכו` וכו` , כל הדברים שאיתם אנו מעבירים את זמננו בנעימים , ארה``ב משופעת בהרבה יותר אתרים כאלה. והרבה אבל הרבה יותר יפים.ניכר שהיית בניו יורק רוב הזמן...(אמת?) צר לי לקטרג על המדינה שלי , אבל יש אומרים שדווקא כאשר העיר הגדולה נמצאת ליד השדה היער הפארק או האגם וכל אתר פסטורלי אחר , היופי מתבטא ביתר שאת...מה שלטענתם קורה פה במדינה... אבל אני אומר , ואתם לא חייבים להסכים , שהשדה צריכה להיות שדה , והעיר צריכה להיות עיר , ולכל אזור נועד השטח שהוקצה לו... אין האחד יכול להתערבב בשני. ולא כמו שהדברים מתנהלים פה... לסיכום , אשמח להצטרף למשלחת היוצאת להקים את מדינת היהודים אי שם בערבות אוסטרליה.... (ולא הכל על דרך הצחוק!) הקנטאור

קלי2

New member
רק פה!

* אומנם הייתי בניו יורק, אבל לא שם עשיתי את השליחות ובמהלך השנה יצא לי לראות לא מעט חלקים מארה``ב, בצד המזרחי והמערבי ואכן הנופים יפים מאוד. כשכתבתי שהתגעגעתי לטיולים, הכוונה היתה למסע כמו שישראלים יודעים לעשות ולא לטיולי תיירים, שזה בד``כ מה שעושים שם, לפחות האמריקאים שאיתם לי יצא להפגש. (המדריכים). * לא התכוונתי להביא את כל הסיבות הידועות והברורות לכך שאין כמו הארץ(ויש הרבה כאלו) אלא פשוט לבטא רגש עמוק שחשתי לארץ שבין השאר התבטא גם בדברים האלו. * נכון שהדברים מתנהלים פה בצורה גרועה אבל שלטון זמני לא יוכל להזיז אותנו מפה או לגרום לנו (לפחות לי)לחפש מקום אחר. בכל אופן תודה על ההתיחסות, קלי.

צר לי אם לא הבנת אותי נכון...

אבל כוונתי הייתה לכך שהעמדת את העם האמריקני , ואת היבשת עצמה באור שלילי... וזה ממש לא כך !!! נכון שהייתי מעדיף להיות בחברת ישראלים מאשר בחברת אמריקנים , אבל זה עדיין לא שולל אותם...(``רודפי הכסף`` ``מרובעים`` ועוד הגדרות וכינויים כיד המקלדת הטובה עלייך...) אני יספר לך סיפור שקרה איתי... כשחזרתי לארץ אחרי תקופה ממושכת בחו``ל... כנראה שדיילי אל על החליטו להיות אדיבים ביותר כלפי...ולהזכיר לי שהמדינה אליה אני שב היא ישראל !!! וכך קרה שכאשר שוחחתי עם חברי באחת מפינות המטוס , ניגש אלי הדייל ובצעקות הורה לי לעבר המושב. שאלתי למה ומדוע...(אחרי הכל גם אני ישראלי!) והוא רק הרים את קולו והזכיר לי שהוא בעל הבית על המטוס הזה... אז אמרתי לו שכל עוד הקברניט לא הדליק את אורות השלט המורה על הידוק החגורות וכו`... אני אעמוד פה ואדבר כאוות נפשי ואפילו אעשה ג`וגינג במטוס מצד אל צד... כנראה שהעלתי את חמתו והוא צרח והם , אבל כאמור , לא הייתה לו היכולת לעשות כלום... וכמובן שלא הייתי רוצה להיכנס לויכוח הקולני הזה לכתחילה , אבל כנראה שהוא רצה להזכיר לי בכל מאודו שאני בדרך לארץ... אז הזכרתי לו שגם הוא בדרך לאותו המקום... אם תשאלי אותי מה אני מעדיף ? אז מהבחינה הזאת אני מעדיף את הצביעות האמריקאית , ואמירת סליחה על כלום ושליחת חיוך מזוייף פה ושם...מאשר צעקות והתנהגות בלתי הולמת שך ראש הדיילים כלפי הנוסע הקטן...וזו דוגמא אחת מיני רבות.... עוד דבר טוב אצל האמריקאים , שתמיד הם יפרגנו לך , ואפילו אם זה רק מפני שביודעם שכאשר הם עושים זאת עשויה לצמוח להם טובת הנאה ממך , עדיין זה נותן את ההרגשה הטובה. אבל פה בארץ תמיד יחפשו לעקוץ ולהזכיר שאתה אמנם מצליח ומכובד , אבל אני יותר... וחלילה לא באתי להעמיד את האומה הישראלית באור שלילי , אבל מה שבאתי לומר זה ששני צדדים למטבע , וכשם שהישראלים יכולים להיות טובים , כך גם להיפך , וכנ``ל האמריקאים...ולהמחשה עוד סיפור קצרצר שקרה איתי... נסעתי בסאבווי בניו יורק , ושאלתי עובר אורח איך מגיעים לתחנה זו וזו... אז הוא אמר שאינו יודע... ואני כישראלי תמים המשכתי להבא בתור ושאלתי אותו איך מגיעים עד שמישהו כן יידע. ואז פניתי לחזור למקומי... כשעברתי חלפתי על פני אותו אחד... אז הוא זרק לעברי כזה...You welcome... כרמז שלא אמרתי תודה... אז הסתובבתי לעברו ועניתי לו : Any time...! אז בכל מקום ישנם רעים וישנם הטובים... צריך לדעת איך לפעול איתם. ב.השלטון פה אינו זמני , המדינה הזאת הרוסה מיסודה !!! וכשאני אומר המדינה , הכוונה למדינה ולא לארץ.!!! ג.צדקת במה שאמרת שישראלים יודעים לארגן מסע כמו שצריך...ולכן כשכתבתי מה שכתבתי קודם , הכונה הייתה למשלחת ישראלים...:)... ד.תודה על ההתייחסות ? את מחוסרת יחס ? או שזה בא מתוך הרגל.... כשתצטרכי יחס , אנחנו תמיד פה....:) בכל אופן , שבת שלום והרבה הצלחה.....במדינה...

אתם לא לבד

אני רוצה לומר לך שלא היתי יכול לבטא את זה בצורה יותר טובה ממך פשוט קראתי את מה שכתבת אפילו פעמים כרגע אני רחוק מארצנו הקדושה מרחק של 10 שעות טיסה אבל הלב הנשמה מאוד קרובים אין מה לעשות לפעמים השהיה בחו``ל לא כ``כ מהנה כמו שכולם חושבים לפעמים אין ברירה אבל צריך להיות שם כי כך בחרו למעלה אבל איך שאמרת רק כאן מרגישים באמת מה זה געגועים לארץ ישראל געגועים הביתה געגועים לשפה יש לי עוד ארבעה חודשים ואני חוזר לארץ ואני ממש סופר את הימים שלכם נהג מירוצים בחורף שומרים מרחק על הכביש

עופרי-

New member
טוב, אני באה לרגע לביקור

מפורום אחר. אני נוסעת הרבה לחו``ל. לא הרבה כמו פעם בשנה למשך הרבה זמן. הגעגוע שאני מרגישה הוא רק למדינה. לא לאנשים ולא לדברים אחרים. למה? כי לא עולה בדעתי לרגע שאני אצטרך לגור במקום אחר. וכשיודעים שחוזרים למקום אליו אתה שייך, הגעגוע אמנם קיים אבל במידה מופחתת. אני אחיה פה לעד. אני אחיה פה כי אני אוהבת את הארץ. כי כל משפחתי פה. כי כל משפחתי וחבריי שירתו בצה``ל וחלקם עדיין משרתים (ומן הסתם..זה אומר משהו). ואני אחיה פה בגלל עוד אלפי סיבות אחרות. וגם בגלל שפעם בשנה, אני צריכה לעלות להר. אבל על זה הייתי מוותרת ברצון. ואני בטח לא מתגעגעת לחוצפה ולוולגריות שיש פה. זה אמנם בטח גם חלק ממני, אבל לא חיייבים להכריח את אצמנו להתגעגע לכל דבר כאן.

למעלה