להיות באופטימיות

• פותח הנושא asaf4
  • פורסם בתאריך

asaf4

New member
להיות באופטימיות

אני אדם עם מלא מודעות ובתופה האחרונה היה לי תקופה של אנרגיה נמוכה. בשיחה עם בחורה שאני יוצא דיברנו על הנושא של להיות במודעות ולא לתת לדאון לנחות עלינו . אני מאז(במשך יומיים)מנסה לשמור על נוכחות במצבי רוחי ושליטה במחשבותיי. לחשוב יותר על טוב.להיות אופטימי אשמח לקבל עצות ממכם על דרכי פעולה נוספים.

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

כמה נקודות למחשבה בתור התחלה: האם אתה עושה בחייך את מה שאתה באמת רוצה לעשות? האם אתה נותן לגוף שלך את מה שהוא זקוק לו? (מבחינה של שינה, תזונה, ועוד) האם אתה עוסק בפעילויות שגורמות לך הנאה?

אגב....

הודעתך נכנסה להודעות הנבחרות
היא נמצאת כרגע בעמוד הראשי של תפוז, וכן בעמוד הפורומים

אנחנו במיטבנו ומאושרים ביותר כאשר

אנחנו במיטבנו ומאושרים ביותר כאשר אנו מחוברים מאוד לעבודתנו, שמסבה לנו הנאה במסע לעבר המטרה שהצבנו לעצמנו. מצב כזה נותן משמעות לפסק זמן שנוטלים ולשינה בנחת. זה הופך כל דבר אחר בחיים לנפלא וכדאי. היחס שלך לעצמך קובע את רמת ההצלחה שלך יותר מהמיומנויות והאימון שאי פעם קיבלת.

שששלום

New member
פעילות גופנית נמרצת

שתוביל לריקנות מחשבתית. סוג של מדיטציה

avaloka

New member
להיות באופטימיות זה להבין -

שגם החרא מביא ברכה שלום אסף, הבעיה הגדולה של מודעות גדולה היא שאנחנו רואים את הדברים שאנחנו לא אוהבים בעצמנו ובאחרים, וקשה לנו לסלוח עליהם, לקבל אותם. אני מרגישה בדאון כשאני נלחמת עם מה שאני רואה בי. אני רואה את עצמי כועסת, אני רואה את עצמי מלאה בספקות עצמיים, אני רואה את עצמי מקנאה, אני רואה את עצמי בדאון, אני לא אוהבת את מה שאני רואה, והדכאון רק מתחזק. כשאני מנסה לשמור על מצבי רוח מסויימים, או מנסה לשלוט במחשבות שלי, הדאון שלי מתחזק. כי אני לא רק רואה מה קורה שם בפנים, אלא אני גם רואה עד כמה זה בלתי אפשרי לשלוט בכל הדברים האלה. ואז אני שונאת את עצמי ומתיייאשת. הייאוש הוא הסיכוי לשינוי. ייאוש זה קבלה. ייאוש זה כשמפסיקים להלחם. ואז יש אנרגיה לקצת גדילה. אז קודם כל, אני אופטימית. אני מאמינה שבכל דבר שקורה לנו יש גדילה, גם אם זה נראה כמו הליכה אחורה. אז גם אם יש תקופה של אנרגיה נמוכה, בעתיד יתגלה לך עד כמה זה היה מלמד ומפתח. ודבר שני, אני מאמינה שתקופה של אנרגיה נמוכה זה אחלה. תקופה של מצב רוח רע זה אחלה. תקופה של של דאון זה אחלה. מי אמר שזה רע? נכון, אני שונאת את זה, וסובלת מזה כשאני שם, אבל אם אני אנסה לשלוט בזה, זה לא יעלם, זה אולי ישקע פנימה, ויהפך למשהו שתמיד שם, מתחת לפני השטח. אז אסף, אני חושבת שכדאי לתת לדאון לנחות עלינו. הוא במילא ימריא אחרי כמה זמן. וככל שננסה להמנע, הוא פשוט ימאן לעזוב. ובכלל, תקופות של קושי, הן תקופות מדהימות בשבילנו. מלאות במתנות של הבנה על עצמנו ועל העולם. נכון, הבאסה זה שמבינים את זה רק אחורי זה. באהבה מורן

יעל :-)

New member
זה הזכיר לי משהו שקרה לי...

כהרגלי, הלכתי לי לשיעור טאי-צ´י לפני כחודש. זה היה אחד השיעורים הנוראיים ביותר שהיו לי. במקום לנסות להשתחרר ולהנות, הרגשתי נוקשה בכל גופי וחיכיתי לרגע שרק נסיים את השיעור. הרגשתי שכאילו חזרתי לאחד השיעורים הראשונים שלי. שנסגתי כשנה וחצי לאחור. אחרי השיעור כשקלטתי מה היה, הרגשתי נורא וזה השפיע עלי קשות. בזמן הלימודים יש עליות וירידות (כמו בכל דבר בחיים) ולפעמים יש משברים. וזה היה בשבילי משבר (אחד מתוך...). בפעם הקודמת שהיה לי איזה משבר במהלך הלימודים, המורה שלי אמרה לי שהדרך רצופה משברים, השאלה אם אנחנו יודעים לנצל את המשבר הזה לטובה, ללמוד ממנו ולעלות בחזרה (ואף יותר גבוה). כשישבתי בבית וחשבתי על מה שקרה וקורה. הבנתי פתאום שלאור התקופה שבה הייתי, שכחתי להסתכל על הדברים החיוביים. התמקדתי במה לא אהבתי באותם שיעורים, התמקדתי במחשבות על תקופת הלחץ של המבחנים והפרוייקטים שעמדה להתחיל, התמקדתי בכל הדברים שמעצבנים אותי בסביבה שלי (ובעצם אין לי שליטה עליהם) ... שכחתי לחשוב חיובי, לקוות לטוב, שכחתי לחייך אל העולם ולכן כנראה הוא לא חייך אליי. מאותו רגע, הכל כאילו התהפך. פתאום היה זה מן אושר עילאי והייתי ב-High כל השבוע. למרות שלא נהניתי מאותו שיעור מדכא, לא הייתי מוותרת עליו על מנת שאוכל לחוות את מה שהיה לאחריו. לא הייתי אומרת שאני נהנית להרגיש חרא, כי לרב אני נוטה לשקוע בו לזמן קצת ממושך, אבל לפעמים זה מוציא אותנו בצורה טובה יותר. (קצת התקשתי לנסח את זה אבל מקווה שמבינים למה התכוונתי) ברור שמאז היו רגעים טובים, ורגעים פחות טובים. גם עכשיו אני לא בתקופה כל כך טובה (לפחות לא כמו שהייתי רוצה), אבל אני יודעת שזה יעבור ויהיה יותר טוב. אז זהו.. פשוט נזכרתי בזה ורציתי לשתף.

KEiN

New member
אופטימיות

זוהי השלכה של דרך חיים מסויימת, לא מטרה...

למעלה