להיות או לא להיות???

לילך3

New member
להיות או לא להיות???

כתושבי ת"א אנו מתלבטים האם לרדת לאילת כשבילי תהיה כבת חודש וחצי? או שמא זה יהיה עינוי עבורה (וכמובן עקב כך גם עבורנו)? האם לדעתכם זה מוקדם מידי? האם אין קשר? נורא בא לנו חופש (וכמובן רק יחד איתה גם בגלל שהיא יונקת וגם בגלל שלא רוצים להפרד), ומצד שני לא רוצים שתסבול מהחום או להיפך מהמזגנים או מהדרך הארוכה ברכב. מה דעתכם? באמת חשוב לנו לשמוע. תודה.

zimes

New member
הדרך מעט בעיתית

אבל לגבי השהייה באילת - אני לא רואה שום בעיה. שימו אותה במנשא, והיא תקבל את החום והקרבה להם היא זקוקה. לגבי הנסיעה - עד כמה שהבנתי, שהייה כה ארוכה בסלקל אינה מומלצת. אולי תטוסו? או, באופן אבסורדי - סעו באוטובוס, כך שהיא תוכל להיות עליכם. או, תעשו הרבה עצירות בדרך (אבל אז חלק גדות מהחופשה יהיה האתרים שתראו בדרך.) בנוסף - איך בילי בנסיעות? מעבר למומלץ/לא מומלץ, אם היא תסבול, גם אתם לא תהנו מהנסיעה.

זיו25

New member
חופש זה דבר חשוב ומומלץ, אבל...

אתם כבר לא שניים, כי אם שלושה. במצב כזה, בילי קודמת לכם. אישית, אני חושב שיהיה לכם קשה מאוד להגיע לשם ברכב, ותדרשו לעשות הרבה מאוד עצירות. ניתן לפתור זאת על ידי טיסה. יש טיסות מוזלות של ארקיע/ישראייר שיוצאות בלילה, והמחיר שלהן מגיע עד 50 אחוז - שווה לנסות. לגבי החום באילת - אני חושב שאתם תסתובבו הרבה בבתי המלון, כי בחוץ כבר ממש חם בתקופה הזו. מצד שני, אולי תעלו צפונה? יש שם אקלים לא רע בתקופה הזו?

יערולה

New member
הכל תלוי באיך היא מתנהגת ברכב

עם ירין ולירון אין לנו בעיה לנסוע שעות, כי ברגע ששמים אותם בכסא הם נרדמים, אם אין בעיה כזו אז תסעו ותהנו.

zimes

New member
צודקת - אתם יכולים לנסוע בערב/לילה

ואז לא ישתבש יום/לילה

לילך3

New member
תודה על ההארות! אבל...

א. אנו לא יודעים כיצד בילי תתנהג בנסיעה מאחר וכמעט לא נסענו איתה מלבד נסיעות קצרות מאוד (שבהן היא נרדמה...) ב. לגבי שעות היום/לילה - הלוואי והם יתבלבלו לה - אולי כך סוף סוף היא תבחין בין שעות הבוקר ללילה - בינתיים היא חיית לילה. ג. חברים מזמינים אותנו לסויטה יחד איתם - ולכן שקלנו נסיעה רק לאילת ולא למקום אחר. אוף, איזו דילמה...

anat i

New member
היי לילך!!

אנחנו נסענו עם עומר, הבן האמצעי, לאילת כשהיה בן חודשיים וחצי ולא היתה שום בעיה עם זה. רוב הדרך הוא ישן ועשינו מידי פעם עצירות במהלך הדרך כי גם אנחנו נזקקנו לזה. לגבי חום/קור - כשלה חם גם לך חם וכנ"ל לגבי קור, לכן אם יהיה חם מידי בחוץ, גם לכם לא יהיה נעים להסתובב בחוץ וכשקר מהמזגנים אפשר להלביש בעוד שכבה, לעטוף בשמיכה וכו´... בסך הכל זה גיל שדי נוח לסוע איתו! גם עם עידו אנחנו מתכוונים לסוע בשבוע הבא לאילת. הוא יהיה בן חודשיים בדיוק! אז שתהיה לכם נסיעה טובה וחופשה נעימה!!

לילך מנסיוני עם נורי כשהיה בן חודשי

חודשיים ירדנו לים המלח ליומיים ועדיין היה יבש וחם(תחילת אוקטובר) ונורי לא יד לי מהציצי וגם התייבש- בבוקר היה לו חיתול יבש וקצת דם בפיפי. המטרה שלי היא לא להפחיד חלילה אלא לתת חומר למחשבה. אולי כדאי לנסוע לחופש אבל לא למקום כל כך חם ויבש כמו אילת. שלא ייהרס לכם החופש.

anat i

New member
אולי הבנים שלי יותר "משופשפים"

בתור ירושלמים, כי גם אצלנו יבש. בכל מקרה, אפשר להוסיף גם מים מבקבוק ולא להסתפק רק בהנקה וכך למנוע את ההתיבשות.

anat i

New member
אני נתתי מים לשני הבנים הגדולים

שהיו ילידי הקיץ וזה לא פגע בהנקה! בכל מקרה, זה לא פוגע אם נותנים רק במשך שלושה ימים כשנמצאים בחופשה באילת, על מנת למנוע מצב שתואר כאן של התיבשות עד כדי שתן עם דם!

michal@gal

Active member
מנהל
מנסיון שלי

נסענו עם אופיר לים המלח כשהיה בן 6 שבועות. הדרך לא היתה בעייתית. הוא ישן די הרבה, וסה"כ התנהג למופת. כשהיה צורך עשינו עצירת הנקה. טיילנו הרבה, כשאופיר עלי במנשא. היה קצת קשה לשים עליו כובע, אבל לא ויתרנו על כובע בחום. השתדלתי להניק צפוף כדי שלא יתייבש, אבל גם נתתי מים בבקבוק (לא שהוא רצה מים, זה היה השלב שהוא לא רצה בקבוק בכלל). בערבים יצאנו לטייל איתו בעגלה, הוא ישן ואנחנו בילינו. דוקא היה כיף. חשוב לקחת בגדים קלים ארוכים לחום, ושמיכה קטנה לכיסוי כשנמצאים במקום ממוזג.

כשתום היה בן חודש וחצי בדיוק

נסענו איתו לאילת ליומיים (ביקור משפחתי) - זה היה בתחילת אוקטובר, כך שמבחינת מזג האוויר זה די דומה (אם אתם מתכוונים לנסוע בקרוב). נסענו אחרי הצהריים, באוטו שלנו, כשתום ישב כל הזמן בסלקל. הנסיעה עברה ממש טוב, חוץ מזה שכ-3.5 שעות אחרי שיצאנו מהבית (במרכז) הוא היה רעב - אז פשוט עצרנו אצל כושי והנקתי אותו באוטו. בנוגע למים - נתתי לו ממש מעט (הוא שתה קצת ואח"כ נמאס לו). הוא לא הראה סימני התייבשות, למרות שהקקי שלו יום אחרי שחזרנו הביתה היה קצת קשה, אבל לא נורא. בקיצור - אני לא רואה שום בעיה עקרונית. אם היא נרדמה בנסיעות הקצרות, לדעתי היא תישן טוב בנסיעה הארוכה. נסיעה טובה!

למעלה