להיות או לא להיות

omeron2

New member
להיות או לא להיות

עצמאי? אני לא מצליח להבין מהו המס שמשלמים כעצמאים. אני עובד כשכיר ושוקל לשנות את אופן ההתקשרות עם החברה לפרילאנס - עבודה כעצמאי. מבחינה כלכלית, מהם השיקולים? איזה מיסוי אני נדרש לשלם (נניח על הכנסה של כ-20000 ש"ח בחודש. תודה

rdss

New member
בגדול

תוכל לנכות הוצאות בייצור הכנסה,ניכוי עבור קרן השתלמות וכו תפסיד הטבות סוציאליות של המעביד אלא אם תכלול אותם בשכר כעצמאי. קבל ייעוץ

omeron2

New member
זה לא עוזר לי כל כך

אני מנסה להבין כיצד אני יכול לחשב את אחוזי המס הרלוונטים וכדומה. לא מצאתי באתר של מס הכנסה את הדברים הללו.

rdss

New member
פנה ליעוץ-אין שינוי ב% המס

פשוט שכיר ממוסה על הכנסה ועצמאי על רווח

עקרונית

השכיר והעצמאי משלמים את אותו המס. יש טבלת מסים אחת בישראל והיא מחייבת את כולם (טוב, אם אתה מיליונר יש עבורך חוקים מיוחדים, אבל לא משנה). כך שאם אתה יודע כמה מס אתה משלם היום ואם כעצמאי תרוויח אותו הדבר כמו היום גם המס יהיה אותו הדבר אבל- כאן זה מתחיל להסתבך: א- אם אתה משנה את צורת ההתקשרות, ההכנסות שלך כעצמאי יהיו יותר גדולות מהברוטו שלך היום (כל הסוציאליות שהמעביד משלם עליך היום הוא צריך לתת לך בכסף) ב- בתור עצמאי תוכל להקטין את חבות המס שלך על ידי זקיפה של הוצאות מסויימות. ג- יש מחיר מסויים לעצמאות- בלגן בניהול הספרים או פניה לאיש מקצוע שיעלה לך קצת טוב- אז מה עושים? הפתרון הפחות טוב: נכנסים לאתר של מס הכנסה, או לאתר של חילן ויש שם מחשבונים שיעשו לך סימולציה של כמה מה תשלם הפתרון היותר נכון: פונים לרואה חשבון/ יועץ מס ומתייעצים איתו. הייעוץ הראשוני צריך לעלות מעט מאוד (אם בכלל) בהצלחה

למעלה