להיות או לא להיות...

להיות או לא להיות...

לא יודעת איך להתחיל. נשואה כבר 16 שנים, ישר על ההתחלה, החלו הקשיים, שמידי פעם נגררו אפילו לאלימות פיזית שלו כלפיי. היום אין אלימות פיזית, אבל אין התאמה בכלום. אין אהבה, אין חברות, אין הקשבה, אין התאמה באופי, אין דברים משותפים שאוהבים לעשות, אין קירבה מינית , הדבר היחידי שמקשר אותנו הוא עצם היותנו הורים לילדינו. הילדים עצמם גם סובלים מהריבים שהיו לנו, וממילים וויכוחים שהם לא אמורים לשמוע, אך נאמרו לפניהם. כבר שנים אני שוקלת בדעתי אם להתגרש או לא, אבל אף פעם לא הייתי בשלה לכך, חששתי מהלבד.(לא משנה שכל השנים לא היה לי את הביחד איתו). ב-3 שנים האחרונות גיבשתי לי עמדה, שכאשר הילדים יגדלו, אז נתגרש. נחכה למתי שהקטן יהיה בערך בגיל בר מצוה, ואז אוכל להרשות לעצמי להיפרד, אבל אז בעצם אהיה בת 50, ואולי עבורי זה יהיה קצת מאוחר מידי לפתוח בפרק ב´ בחיים. בשנתיים האחרונות התחילו להיות לי שוב קשיים איתו, והיו תקופות שלפעמים התעלמנו זה מזה במשך כמה חודשים, דיברנו רק על ענייני הבית וזהו. בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש ממש בתעוקה רצינית בחיים איתו. מרגישה שאני חנוקה לגמרי. לא מסוגלת להיות בקרבתו, מרגישה כלואה לגמרי, והתחלתי לחשוב לעצמי למה בעצם אני נשארת איתו, הרי אין לי כלום אליו. הוא לא רוצה להיפרד, הן בגלל הילדים, והן בגלל העומס הכספי. אני מודעת שגם עלי יפול עומס כספי רב יותר, ולא תהיה לי עזרה בבית מבחינה מעשית, מה שכן עזר לי והרבה. אבל....די לא יכולה יותר! היום עשיתי את חשבון הנפש שלי. שלי בלבד. והחלטתי, אני רוצה שהוא ילך. אני רוצה להתגרש. דיברתי איתו. עשה שרירים בהתחלה. אחר כך הסכים , שאתן לו חלק מסויים מערך הדירה, סכום שהשקיע , גם אמרתי לו שאתפשר איתו בסכום המזונות. כל מה שנותר הוא איך להוציא את זה לפועל. רוצה שיגמר ללא ריבים, ללא מלחמות עם עורכי דין, ורוצה שזה יצא לפועל כמה שיותר מהר. איך לעשות זאת???

allan

New member
בצורה חברית

את אישה תנצלי את זה . גבר בשלבים כאלו משחק אותה מאצ´ו ואת עם האינטואיציה הנשית שלך צריכה לתת לו הרגשה שלמרות הכל יש עדיין חיבה בינכם על מנת לסיים את זה כמה שיותר יפה. יהיו מליון חברים שלך ושלו שינסו לתת לכם עצות כגון תעשה לה ככה ואל תתני לו את זה זהירות !!!! חברים כאלו הם הדבר הכי גרוע כרגע. תסיימו את הכל בינכם ורק בינכם תוך שאת מעניקה לו את התחושה שגם אחרי זה יהיה בסדר. אל תריבו על רכוש תנסו להיות הוגנים ומי שלוקח את הילדים (בטח את) יקבל את מוצרי החשמל הבסיסיים כמו מקרר תנור מכונת כביסה וכד. אם אתם מתווכחים על רכוש מהבית תוותרי ותקני חדש והכל למען האינטרס שלך לצאת מזה כמה שיותר מהר. אני התגרשתי בצורה הכי חברית כשנהגתי כך והשלמתי אחרי זה את החסר אבל העיקר זה נגמר מהר ועד היום אנחנו ביחסים טובים. לא צריך עורכי דין ובולשיט. זה עולה בבריאות ובכיס וזה שני דברים ששניכם זקוקים להם בשפע. כל אחד לעצמו. תדברו , תסכמו וכמו שאמרתי אל תשתמשי באינטואיציה שלך ואל תגיעי לנקודת משבר. אנחנו הגברים קצת תינוקיים בקטע של פרידות אבל מה לעשות ככה זה עובד מאחל לך ולבעלך בהצלחה ושתדעו להשאר חברים למענכם ולמען הילדים כי גם להם תהיה תקופה לא קלה אשמח להקשיב בהמשך...

קצת קשה, כי אנחנו כבר לא חברים

הרבה זמן שלא חברים. כל שנות נישואינו בעצם לא היינו חברים. היינו נשואים, גרנו ביחד, היינו הורים, כנראה שלא הכי טובים, לפחות לבת הבכורה שלנו, אבל חברים לא היינו. כמעט ולא יצאנו ביחד. רק פעם אחת יצאנו לחופש - הוא ואני. אף פעם לא רצה. בשנתים האחרונות, השיחות שבינינו רק בענייני בית וילדים, ותו לא. אז יהיה קשה להתגרש כחברים. אבל מאד מקווה לעשות זאת ככה. איך ניתן להתגרש באמת ללא עורכי דין? לא יודעת על מה בדיוק צריך לסכם? עלולה לא לסגור משהו, וזה עלול אחר כך לפגוע בי. אבל מקווה באמת להתגרש כחברים, ובאמת לו רק למען הילדים.

allan

New member
פיספסת אותי קצת

כשאמרתי כמו חברים התכוונתי לשבת ביחד בצורה ענינית ולסכם את תהליכי הפרידה כמו שני אנשים מבוגרים. הכי קל בסיטואציה כזו להגיע לריב ולפוצץ את הדברים כי הצד השני כאילו לא מתחשב. פה נכנסת האינטואיציה הנשית. כשאת מרגישה שהבחור מתחיל להתחמם תרגיעי את המצב כדי לגמור עם זה מהר ולסיים את הנושא כי את כבר ממהרת ללכת וזה מה שצריך לעמוד לנגד עיניך. בגישה כזו הגבר לרוב מתרכך וחוזר לשולחן הדיונים. שלא תטעי... גם אני גבר אבל גבר שמכיר במוגבלות שלו ועזרתי בהרבה סיטואציות של פרידה ותמיד הגבר מתוך פחד להפסיד משחק אותה חזק ומנסה לקבוע מה מגיע ומה לא אבל לרוב זה מתוך פחד ורצון לתת רושם: "ממי איתי לא משחקים" זה בולשיט כי בפנים הוא נסער ודי מבולבל. תתני לו "כתף" איפה שצריך והעינים ילכו בקצב שלך.... לנו...הגברים (רובם).... אין הרבה סבלנות והראש שלנו עובד בסגנון של סכין קצבים...ממהרים לחתוך ענינים ולא בסגנון של סכין "פורסת" שעובדת לאט לאט וביסודיות.... אנחנו לפעמים מתחרטים אחר כך אבל תמיד מחפשים לצאת עם היד על העליונה כאילו שאנחנו השופטים הבלתי מעורערים לכל סיטואציה. מנהג מגונה שלמדתי לרכך אותו אצלי אבל לא להעלים אותו לגמרי.... בקשר לעורך דין... תשאלו חברים ותלכו לאחד שמקובל על שתיכם וזהו קטע קצר שכולל מעט מתחים אבל שוב... האינטואיציה הנשית עוזרת שם לא מעט ועדיף עו"ד אישה ולא גבר.... אם תרצי להתייעץ באופן אישי יותר שלחי לי מסר בינתיים קחי אוויר וממני איחילי הצלחה עם

התחלת כבר

עצם העובדה שהגעת לידיעה מה את רוצה ולשיחה על כך עם בעלך, הם התחלת הדרך. מהבחינה הטכנית, עדיף שתפעלו במסלול של גישור ויש גופים המציעים שירות זה בעלות שניתן לעמוד בה. נסי את נעמ"ת או ויצ"ו למשל אבל יש עוד. עמדי על זכויות הילדים ואל תתני שיהפכו לכלי משחק בויכוחים שיהיו (ויהיו) אבל אל תתעקשי על דברים של מה בכך או על סכומים חד פעמיים שאינם בשמיים. בכל מקרה, חשוב שכהורים לילדים במשך כל המשך חייכם תוכלו להיות בקשר עניני ביניכם ולתמוך בילדיכם כהורים בעלי ענין משותף - לא כאויבים. אני מאחל לך הצלחה בדרך.

התחלתי כבר...

כן, אבל כבר היום חטפתי שטיפה מגיסתי, אשת אחי. שקודם כל גירושים תמיד פוגעים בילדים, והילדים יזדקקו מעכשיו לטיפולים פסיכולוגיים בגלל הגירושים, ושאסור לי להתגרש, לכן. שעדיף שאחיה הלאה עם בעלי, אוותר על האהבה בבית, ושאמצא לי אהבה בחוץ. גם אמרה לי שאכאיב מאד להוריי, שאינם צעירים ובריאים, וזה עלול לגמור עליהם, ועכשיו, ממש לא יודעת כבר מה לעשות, כי יודעת שיש צדק בדבריה.

לרוקמת

מעבירה לך במסר את מספר הטלפון של "האגודה הישראלית לטיפול במשפחה" שם תוכלי לברר פרטים. הרוב נאמר בינכם, הכי חשוב לסיים הכל בצורה הכי טובה ולנסות ולהישאר חברים אם לא למענכם לפחות למען הילדים.

adam33

New member
להמשיך לקרא

ככל שקראתי וקראתי את מה שכתבת הבנתי שבעצם את יודעת ומודעת למעשייך ולמרות שבהתחלה חששתי לתגובתו ( שאני מקוה שהיא רצינית) אני מברך אותך על ההחלטה שעשיתאיתו הדרך הכי טובה לכך היא לגשת למגשר ולערוך הסכם ולאחר מכן להביאו לבית משפט לעניני משפחה לאישור. לאחר מכן הדרך לגרושין ברבני קצרה ביותר. תשתדלי שלא להגיע לרבני עם ההסכם אלא להשאיר לו רק את סמכות הגרושין. הרבה אנשים לא מודעים שגרושין זה לא לקום וללכת במקרה שלך אני מבין את הצעד. אמנם זה מורכב ובעל השלכות רבות במיוחד כשיש ילדים אך איני מקבל את את הסברה שיש להמתין במיוחד כשהגיל מתקדם לקראת החמישים ולכן לסיכומו של דבר מברך אותך על התעוזה ומאחל לך שנה טובה והתחלה חדשה.

adam33

New member
איני מסכים

למצא אהבה בחוץ זה לחיות עם עצמך בשקר השקר אינו רק כלפי עצמך אלא גם כלפי הסובבים אותך בטוחני שאת כבר תעדיפי לחיות בשקר הפרטי בבית ועם בעלך אם כבר החלטתם וביחד להתגרש לכו בכיוון הזה עשו הכל ביחד אך אם אינך בטוחה אל תעשי זאת ועדיף שתעבדו יחד על הזוגיות שלכם.

"טובת הילדים"

שמעתי פעם מאיש חכם שאמר: "לשם מה צריך לבדוק עם מי מתחתנים?… כדי לדעת איך להתגרש!". נכון, זו אמירה מאוד צינית, אך יש בה יותר מקורטוב אמת - "צריך לדעת איך להתגרש!". קראתי את הודעתך ואת התגובות שהגיבו הכותבים הנכבדים. כל אחד בסיגנונו יעץ לך, אם מניסיונו האישי או מניסיון אחר, איך לנהל את המשא-ומתן העצוב הזה, על מה לוותר ועל מה לא, אל מי לפנות וכדומה. אני בתגובתי, אתעכב בעיקר על ה"למה" ופחות על ה"איך". שני אנשים בוגרים מחליטים לחיות את חייהם באהבה ואחווה, זה עם זו, כדי להפרות, להעשיר ולהשלים האחד את זולתו וכדי להקים יחד את דור-ההמשך. עם השנים לבני הזוג נולדים הילדים וכזוג הורים הם מחויבים לחינוכם, טיפוחם והענקת כל מחסורם של הילדים עד עומדם על רגליהם בזכות וכוחות עצמם. קורה, וברבות השנים (מוקדמות או מאוחרות) מגלים אותם שני אנשים בוגרים שמשהו בתכנית המשותפת לא הולך בדיוק כמתוכנן, הם כבר לא חיים "זה עם זו" אלא רק "זה לצד זו", הם אינם משלימים ומעשירים זה את זו והאהבה פרחה עפה לה ואינה שוכנת עוד איתם. בדיוק למצב שכזה נועד המושג "גירושין". בני הזוג הבוגרים מחליטים לפרק את החבילה ולהיפרד. הם מתגרשים זה מזו ולהיפך, אך הם לעולם - לנצח - הם יישארו הוריהם של הילדים שהולידו. גם לאחר הגירושין הם ימשיכו, שניהם, לשאת באותם מחויבויות שהיו להם כלפי הילדים, בדיוק כפי שהיו להם בעודם חיים יחד. למרות שכאמור, גם אחרי הגירושין, מחויבות ההורים כלפי ילדיהם נותרה כשהייתה, כמעט ולא תתכן מציאות שבה הילדים לא יצאו ניזוקים מהפירוד שבין ההורים. אך למרות זאת, כדאי יותר לבצע את הליך הפירוד בין ההורים ולא להישאר נשואים רק "למענם של הילדים". הסיבה לכך היא פשוטה: הנזק שייגרם לילדים הגדלים בצל הורים שרק חיים "זה לצד זה" ללא אהבה או קשר אישי, גדול עשרת מונים מאותו נזק שייגרם לילדים מעצם הפירוד שבין ההורים. לכן, אם טובת הילדים עומדת מול עיניהם של ההורים, ברגע שהם מגלים שהקשר האישי ביניהם אינו כפי שראוי שיהיה, וגם אחרי ניסיונות רבים, חוזרים ונשנים, הם לא מוצאים את הדרך לשיפור היחסים ביניהם - אין מנוס, ולטובתם של הילדים, חובה על ההורים להיפרד ולהתגרש. ההסדר במציאת אהבה מחוץ למסגרת המשפחתית היא קיימת ואפשרית, ואפילו יכולה להועיל לתקופת זמן קצרה, אך אסור לשכוח שהילדים גדלים וכילדים הם רואים הכל, איך תסבירו לילדים את המקלחות, ההתגנדרות והיציאה בערבים? עד כמה תוכלו למשוך את ה"סידור" הזה מבלי להיאלץ לענות לשאלות מביכות של הילדים? נדמה לי, שבדרך זו הפגיעה בילדים תהיה קשה הרבה יותר מהפגיעה בהם בגלל הפירוד שבין ההורים. התירוץ הנדוש "יש לנו הורים זקנים שלא יעמדו בזה" אינו עומד במבחן המציאות. גם בתקופת חייהם "הצעירים" של "ההורים הזקנים" אנשים התגרשו, הם מכירים את המושג והמהות ואם הם "נורמליים" הם יעמדו בזה. בייחוד עם הדבר ייסופר להם בצורה חכמה ונכונה ובהדגשת ההכרח שבפירוד - "טובת הילדים". לסיכום, בחשיבה ובהחלטה האישית שלך לפרק את המסגרת המשפחתית בגלל כל אותם סיבות שהעלית בהודעתך הראשונה, עשית צעד נכון וחכם למען טובתם ורווחתם של הילדים שלך. רק בפירוד שלכם ההורים ושמירת כל המחויבויות שלכם כלפי ילדכם, תוכלו להמשיך ולגדל את ילדכם ולמזער ככל שניתן את הפגיעה בהם. כמובן, שכשם שברור לך שעליכם להיוועץ אם עו"ד, מגשרים, בוררים על-מנת להסדיר את פירוק השותפות בניכם בצורה הכי נכונה, שקטה ושלווה, כך גם עליכם להיוועץ ביועצים פסיכולוגיים-חינוכיים על-מנת ללמוד כיצד למזער ככל שניתן את הפגיעה של הילדים מהפירוד שלכם. אני מאחל לך את מירב ההצלחה בדרך החדשה שאת צועדת בה לטובת הילדים.

לדעת להתגרש..

איש וביתו, קודם כל תודה רבה לך על התשובה הארוכה, המושקעת והמדריכה שלך אלי. כן, צריך לדעת איך להתגרש. הרבה יותר קשה להתגרש מאשר להתחתן, ולפחות אני מודה שאיני בדיוק יודעת איך לעשות זאת. אני יודעת שגם אחרי הגירושים מחוייבות 2 ההורים כלפי ילדיהם נותרה כשהייתה, ולפעמים היא אפילו מתחזקת, בגלל המצב הנתון, כדי למנוע מהילדים שינזקו מהפירוד הזה. כתבת ש, "הנזק שייגרם לילדים הגדלים בצל הורים שרק חיים "זה לצד זה" ללא אהבה או קשר אישי, גדול עשרת מונים מאותו נזק שייגרם לילדים מעצם הפירוד שבין ההורים", ואני חווה זאת כבר על הבוגרת שבילדיי, שמאד כואבת את החיים של הוריה כזוג, כזוג שלא אוהב, כזוג שמתנכר זה לזה, כזוג חסר הערכה הדדית. יודעת, שלו הייתי חיה איתו באהבה, אזי ביתי היתה הרבה יותר מאושרת, וגם היתה לה דוגמה אישית לחייה בעתיד. אני גם מאמינה, כי אם אי פעם, יתמזל מזלי, ואמצא בן זוג אוהב, ואבחר לחיות איתו את מחצית חיי השניה, וביתי תראה שפתאום לאמה יש גם חיים אחרים, חיים זוגיים אוהבים, הרי היא לא תכעס עלי , ולהיפך - תרצה בטובתי, ואז גם סוף סוף תהיה לה דוגמה טובה לחיים שיכולים להיות גם מאושרים. כמו שאמרת, קיימת אמנם האפשרות למציאת אהבה מחוץ למסגרת, מודה שגם התנסיתי בה, אבל אושר זה הוא לא ממש אמיתי, כי הוא אושר שבא בשקר, אם לא כלפי הבעל, אז כלפי הילדים, ומה יקרה יום אחד כשהילדים יבחינו באמת שאמא שלהם בוגדת באביהם??? מצב מאד מכאיב לילדים, שבאמת עלול להכאיב אפילו יותר מפירוד הדדי שנעשה באופן חברי של ההורים. אני אישית, הייתי מעדיפה למצוא לי אהבה מנקודת התחלה חדשה, אהבה עם סיכוי אמיתי לחיים מאושרים, או כמו שאני קוראת לה - אהבה של מחצית החיים השניה שלי, ולא רק אהבה זמנית ו/או מתחלפת. כתבתי כבר כי אני החלטתי סופית להתגרש, אבל החלטתי שוב לשקול זאת ברצינות, שלא אעשה עוד צעד שאחר כך יהיה פזיז. מתכוונת קודם כל להתייעץ עם פסיכולוגית ילדים איך ניתן להקטין את הנזקות הילדים באופן משמעותי, צריכה גם לחשוב איך לא לפגוע בהוריי, שכן יפגעו מכך ומאד, וזה כן עלול לפגוע במצבם הבריאותי הלא תקין. וגם לחשוב, איך לעשות זאת, איך להתגרש, ואולי עכשיו להתחיל להיות חברה של האיש שאני נשואה לו - למען הילדים, למען שייקל עליהם לשרוד את הפירוד הזה. תודה לך איש וביתו שהארת את עיניי בתשובתך.

למעלה