להחליף שם

להחליף שם

היי אני כבר המוןזמן רוצה להחליף את השם שלי אנ לא אוהבת אותו ומעולם לא אהבתי אותו. אני מרגישה שהשם שלי תוקע אותי ולא נותן לי להתקדם בחיים ושהוא מזל רע.. אני רוצה לדעת אם באמת כדאי לי לעשות את זה שמי יפעת טלמור לאמא שלי קוראים אָגְנֵסָה ולאבא שלי יורם תאריך לידה 29.12.76 תודה מראש

גל סופר

New member
כמה שאלות... ../images/Emo13.gif

מהו מקור השם? האם יש סיבה מיוחדת בגינה בחרו לך שם זה? מי העניק לך אותו? אמא? אבא? אחים?... מתי? אלו שאלות קריטיות כאשר שואלים האם כדאי להחליף את השם.

תשובות

אז ככה אבא שלי עוד רצה את השם הזה לאחותי הגדולה אבל מכיוון שאמא לי הבטיחה לסבתא שלי שהיא תקרא על שמה אז השם אבל אליי. אין שום מקור לשם סתם הוא אהב אותו. על השם הוא פשוט חשב עוד בהריון של אמא שלי עם אחותי הגדולה.

גל סופר

New member
את נמצאת בבעיה

מכיוון שהאמא לא בחרה את השם, והשם נקבע לך כבר מלכתחילה, נוצרה בעיה. אני לא תומך בשינוי שם. קודם דברי עם הורייך, לאחר מכן תבדקי את האפשרות של הוספת שם [ולא שינוי].

אבל

אמא שלי דווקא רצתה שם אחר אסתר... השאלה היא למה אני בבעיה? מאיזו בחינה? שאתה אומר לדבר עם ההורים אתה מתכוון לקבל את האישור שלהם?

גל סופר

New member
הבעיה היא...

שהשם הזה כלל לא נועד למענך, אלא למען אחותך הגדולה. אך כיוון שע"פ היהדות עדיף שהאמא תבחר את השם, נוצר קונפליקט. ובכל אופן, כאשר אני אומר לדבר עם ההורים אני מתכוון לקבל אישור למעשה. ושוב, אני לא מדבר על שינוי שם כרגע, אלא הוספה [וגם זה בתנאים מחמירים מאוד]. בהצלחה

אז אני יכולה

להוסיף לשם שלי את השם אליאל?? אתה חושב שזה מומלץ? מי יכול לאשר לי דבר כזה סופית

למעלה