להחליף מפגש בממשק?

kidron1

New member
להחליף מפגש בממשק?

בוקר טוב, מה דעדוכם על המשפט הבא: המפגש בין הדת למודרנה הוא מפגש בין חברה מסורתית המסתייגת משינויים לבין שינוי המנסה לחדור לתוכה. האם במקרה הזה כדאי לכתוב 'ממשק' במקום 'מפגש'? תודה אביבית

daviduuu

New member
לטעמי, לא.

למרות שזה תקין. במקום זאת, בחרי לך משהו מהרשימה הבאה: אינטרפייס*, חיבור, מנשק*, שילוב, מעבר, ממסר, מקשר, קשר, מחבר, מתאם *המילים המסומנים בכוכבית, הם בהעדפה אחרונה...

Geek God

New member
ולהשתמש ב"מנשק"

"דת" ו"לחדור לתוכה" במשפט אחד עלול להוציא את המשפט מן הקונטקסט

daviduuu

New member
שובב קטן...

תמיד תמצא את הזווית ההימוריסטית... Geek חחח

sailor

New member
ממשק הומצא ע"י אנשי מחשבים

התקבל כמונח תקף ע"י איל"א בשנות ה-70 ומשמש במקצועות הרלבנטיים עד היום. החלופה ההזויה של מגדל השן אולי בשמוש בשולים הזוים של מקצועות אלה ובמקומות הזוים אחרים. אני לא רואה שיש לו זכות קיום כאשר רוב בעלי הענין חושבים להפך.

הרהוט

New member
החלופות מנשק או מישק אינן הזויות.

ממשק - מן השורש מש"ק, ואילו מִנְשָׁק או מִשָּׁק - מן השורש נש"ק. לשייך לעניין ההשקה את השורש מש"ק - הוא ההזוי.

sailor

New member
הוא "הזוי" כבר 40 שנה

ואילו אלה שבעיניך לא הזויים שוכבים בנפטלין מיום שנוצרו. אני יודע שאתה נמנה על עבדי החוקים המקודשים שמסרבים לקבל התפתחויות החורגות מהקדושה כלגיטימיות. זו הבעיה שלך אבל גם זכותך.

הרהוט

New member
אולי אתה נמנה על, אני נמנה עם.

ואנא ממך, אל תוסיף לי בעיות. החסר בעיות אני?

Geek God

New member
../images/Emo45.gif אני משתמש ב"מנשק"

רק כשיש אפשרות של בלבול. ברוב המקרים - ממשק, בכדי שאנשים יבינו אותי

sailor

New member
אגב, בתנועה הקבוצית

משמעות ממשק היתה המבנה הכלכלי של משק או ענף.

יש עוד פירושים למילה זו (בתחום החקלאות)

הסבר מלא למילה מִמְשָׁק שֵם ז' חקלאות מכלול של גורמים (להוציא תזונה) המשפיע על התנובה או הייצור במשק החי. לדוגמה: גורמים אקלימיים, אוורור, צפיפות, תברואה וכד'. • הפרעות שונות הקשורות בממשק, כגון חיסונים, העברת עופות מלול אל לול, קיטום מקורים ועוד, פוגעות בהטלת הביצים. (רב מילים) ובתחום היערנות

למעלה