להחליף מטפל?

• פותח הנושא mixup
  • פורסם בתאריך

mixup

New member
להחליף מטפל?

שלום לחברי המרחב הווירטואלי כאן, זהו ניסיון ראשון שלי בסוג כזה של שיתוף ואני מקווה שאגלה את היתרונות של העניין.
אנחנו זוג באמצע ה-30 עם ילדים, נשואים כבר 8 שנים. עם הזמן קרה מה שקורה להרבה, השגרה.... אני מניחה שאין צורך להסביר.
ה"פתרון" שלי היה חיפוש אחר ריגושים, ביחד ולחוד, תוך הגברת העוצמה והסיכון של ההרפתקאות. לבסוף מצאתי את עצמי בוגדת... מתאהבת (בריגוש או באדם-עד היום אין לי מושג). אחרי תקופה קצרה הבנתי שאני שוקעת ושבעצם שום דבר לא מספק אותי, גם לא הריגוש הזה ושבעצם הכל מכסה על תחושה נוראית של ריקנות וחוסר משמעות. עוד הבנתי שאני לא אוהבת את עצמי כשאני משקרת ובוגדת ושזה גוזל ממני המון אנרגיה וגורם לי להזניח את הילדים, העבודה ובטוח שאת בעלי. הבנתי שאני רוצה זוגיות שממלאת אותי ולא לחפש את זה במקומות אחרים.
סיימתי את הרומן. החלטתי להתמקד בדברים האמיתיים ולהפסיק לשקר לעצמי ולכולם ולנסות לעשות כאן משהו שיוביל לשינוי ולהתפתחות. הלכתי לבעלי ואמרתי לו שלא טוב לי, לנו, ושאנחנו צריכים טיפול, כי אני לא יכולה לחיות ככה. כי חסר לי, ריק לי ואני רוצה שיהיה אחרת.
אז אנחנו שם... מטפלים בעצמנו, מבינים, נפתחים, נסגרים, מתייאשים, מתקרבים, מתרחקים.... לא אלאה אתכם בפרטים, כל אדם הוא עולם ומלואו של שריטות ותסבוכים והשילוב עם אדם נוסף מסובך עוד יותר. אני מרגישה אופטימיות זהירה לגבי עתיד הזוגיות, מאוד משתדלת ולא מוותרת בקלות, אבל יודעת שזה לא פשוט ושיכול להיות גם שזה יוביל לפרידה.
ועכשיו לשאלה-
אני רוצה לדבר עם המטפל על הבגידה שלי ומה שהיה שם. יש שם המון נושאים שאני יודעת שאני חייבת להבין ולגעת בהם. אני משוכנעת שאני לא רוצה לספר לבעלי על זה. אם יש עוד סיכוי לקשר שלנו, הגילוי הזה ימחק אותו. המטפל שלנו נגד, הוא מתחמק מפגישה איתי לבד (הוא כנראה מבין כנראה על מה אני רוצה לדבר), הוא טוען שבטיפול זוגי מדברים על הכל בפורום הזוגי.
איך הוא יכול לקחת כזאת אחריות? נתקלתם במטפלים עם גישה כזאת? אני ממש מרגישה שהוא לוחץ עלי בדרך עקיפה לספר ואני באמת חושבת שהסיכוי שזה יהרוס ויוביל לפרידה גבוה. לדעתי, אפשר לדבר על זה לבד ולהביא לטיפול הזוגי דברים שעולים, תמות, נושאים, אבל לא את הסיפור עצמו. אני כרגע סבורה שאם הוא יתעקש אאלץ להחליף מטפל וזה ממש מבאס, כי כבר עשינו איתו דרך, הוא כבר מכיר אותנו ולעבור למישהו אחר זה להתחיל מההתחלה במובן מסוים.
אשמח לשמוע את דעתכם, אולי מניסיון דומה שלכם.
תודה

אייבורי

New member
האינסטיקט שלך נכון

את הבושה שלך את צריכה לסחוב לבד עד המוות
להפיל את המצפון הכואב על בעלך, יגרור בעיקר נזק.

אינני מבין את גישת המטפל, אבל כל מטפל וגישתו
אם הגישה אינה מתאימה לכם, אולי כדאי לשקול החלפת מטפל.
בעיני
טיפול זוגי הוא פתח לטיפול אישי בהשלכה זוגית
אין ספק שאת צריכה ללכת לטיפול פרטני ואישי
(את יכולה לקחת פסיכולוג אישי במקביל)
למצוא כיצד למלא את חייך בעניין.

nirity1

New member
אני חושבת שצריך לעשות הפרדה

תמשיכו ללכת למטפל הזה כטיפול זוגי ותקבעי פגישה עם מטפל אישי עבור עצמך
ואל תספרי לבעלך. זה באמת סתם יקלקל

seeyou

New member
לדעתי את צריכה פסיכולוג ולא טיפול זוגי

ייתכן שהפסיכולוג יוכל להבין מקור הבעיות שלך כגון:
-לא אוהבת את עצמי
-שום דבר לא מספק אותי
-בוגדת
- לשקר לעצמי ולכולם
-המון נושאים שאני יודעת שאני חייבת להבין ולגעת בהם

אם את יכולה להבין את המשפט שכתב:"כל אדם הוא עולם ומלואו של שריטות ותסבוכים והשילוב עם אדם נוסף מסובך עוד יותר." תוכלי לחסוך הרבה כסף בטיפול עצמי

תביני שהאדם הנוסף או יתר האנשים מסביבך כולל הילדים שלך לא נולדו על מנת להתאים את עצמם לשריטות שלך אלא להיפך-
את צריכה לעשות מאמצים להתאים את עצמך אליהם-לשיגרת חיים נעימה
אם תרצי ריכושים אל תחפשי את זה בנשואים שלך
מה שאת רוצה מהחיים שלך שייך למדע בדיוני

את לא חייבת להבין הכול

ככול שלומדים יותר(בנושאים שאת כתבת) מבולבלים יותר

יוסי

mixup

New member
אני רוצה גם וגם

אתה צודק. אני צריכה פסיכולוג. מכל הסיבות שכתבת ועוד כמה.
אני רוצה שהוא יהיה אותו אחד שפוגש גם את שנינו ביחד כי זה השילוב הכי נכון לדעתי.

seeyou

New member
את מצפה שהמטפל ילמד את בעלך להיות מאהב שלך?

בדרך כלל "בעל" יכול להיות מאהב רק של אישה אחרת ולא של אישתו

ככול שבעלך יבין יותר מה את עושה לו - מצבך יחמיר גם אם יש לו חלק כגורם שלילי

mixup

New member
מדע בדיוני

"אם תרצי ריכושים אל תחפשי את זה בנשואים שלך
מה שאת רוצה מהחיים שלך שייך למדע בדיוני"... את לא חייבת להבין הכל.....

זאת גישה מאוד מייאשת.
בעצם, מה שאתה אומר: אין טעם לטיפול, כי אלה החיים וזה מה שיש להם להציע במסגרת נישואים, אז תשלימי עם זה ותתאימי את עצמך ואל תנסי להבין (או לחשוב בכלל). בטח שלא לנסות לשנות, כי זה הזוי, פשוט תתפקדי ותעבירי את הזמן????

סטנגה Joe

New member
אל תעלי את הנושא

מול בעלך וגם לא מול המטפל.
זה טוב אולי כדי לכבס לעצמך את המצפון אך יגרום רק נזק ולא תועלת.
למדי בעצמך לעצמך על מה שהיה.
מה זה נתן לך.
מה שזה לקח ממך.
ןיישמי את זה אם אפשר.

mixup

New member
לימוד עצמי ומצפון

לגבי המצפון - אני מתנצלת, אבל המצפון לא מייסר אותי. הנחת היסוד שמי שבגד הוא אדם מיוסר שמחפש תא וידויים אינה נכונה במקרה שלי. נכון, הבנתי שזאת לא הדרך הנכונה עבורי, אני לא רוצה ללכת בה יותר, אבל אין בי חרטה על שניסיתי. יש הרבה שמגלים שזאת הדרך בה הם מסוגלים לחיות את חייהם.

הלוואי והייתי יכולה ללמוד בעצמי, אבל אני בתחושה חזקה שלא מצליחה להבין לעומק את כל מה שהלך שם עד הסוף, ושאם אני אבין זה רק יתרום להתפתחות.
למה לא לעלות את הנושא מול איש מקצוע שמשלמים לו כל כך הרבה כסף כדי שיעזור וילמד בדיוק במקומות האלה?

קארניו

New member
המצפון שמייסר אותך הוא זה שלא מניח לך

ודורש ממך בדק בית יסודי למרות שאת מנסה לשכנע את עצמך שהוא לא מעורב בכך.
אם באמת זה היה מאחורייך אז לא היית מתעקשת לטפל בכך ועוד בשושו שחס וחלילה לא תתגלה ורואה בבגידה אפיזודה מקרית חולפת וכעוד נסיון חיים שחווית.

לכן, אני לא מאמינה לך שלמצפון ולבושה אין תפקיד במקרה שלך.

mixup

New member
למה להתעקש?

מצפון מייסר הוא לא הסיבה היחידה לרצות להביא נושא לטיפול. אפשר להתעקש לטפל במשהו שמרגישים שהוא משמעותי להבנה של דברים.

קארניו

New member
אם את לא מוכנה לפתוח את הנושא ולהודות בבגידה

בטיפול הזוגי אז תקשיבי לעצמך ואל תיכנעי ללחץ שמפעיל עלייך מטפל זה או אחר.
עם כל הכבוד לו הוא צריך להקשיב ולקבל את החששות שלך בהבנה וללכת איתך בקצב שלך ולא נגדך .
למען האמת , הסירוב שלו לשוחח איתך בנפרד הוא די תמוה וחסר רגישות ואני חושבת שאת צריכה לקבל ממנו הסבר שיניח את דעתך .

האם עלייך להחליף מטפל? קשה לי להשיב חד משמעית וזה תלוי בך ובשיקולייך .
מה שכן, אני לא מוצאת הגיון לכך שתפני בנוסף לטיפול הזוגי גם לטיפול אישי אצל מישהו אחר .

seeyou

New member
המטפל צריך להקשיב ולקבל את החששות שלך

זה אומר שמורה צריך להתאים את שיטת הלימודים לפי יכולתו של התלמיד

או דיאטנית צריכה להתאים את התפריט לפי מה שמתחשק לחולה

יש דברים כאלו במציאות?

קארניו

New member
ברור!

כל מטפל צריך לדבר בגובה העיניים ולכבד את המטופל . מטפל קשוח שנוקט בחוסר גמישות ובחוסר קשיבות ונצמד לעקרונות הטיפוליים שלו הוא פסול בעיניי והייתי מתרחקת ממנו .

וכן, מורה צריך להתאים את שיטת הלימודים לפי יכולתו ותפיסתו של התלמיד. וגם הדיאטנית צריכה להתחשב במידת האפשר בפציינט ולהרכיב לו תפריט כזה שיוכל להתמיד בו לאורך זמן .

מילת המפתח היא ק ש י ב ו ת ובלעדיה כל טיפול ולימוד נועד לכשלון.

יד לאשה

New member
כל מטפל וגישתו

מרבית המטפלים נפגשים עם שני בני הזוג בנפרד כבר בתחילת הטיפול, כדי לוודא ששני בני הזוג באמת רוצים להבין ולשנות, וכן כדי לשמוע דברים שיתכן ומסתירים מבן/בת הזוג. גם אם המטפל שלך סבור שאת צריכה להעלות את הנושא ביחד עם בעלך, עדיין מרבית המטפלים היו נפגשים איתך בנפרד, כדי להכין אותך ל"זריקת הפצצה" ולמשמעויות הנילוות.

מצד שני, מצאתם מטפל ששניכם בוטחים בו ושאתם מרגישים שאתם מתקדמים איתו, וזה לא מובן מאליו. מעבר לכך, אם תחליטי להחליף מטפל, תצטרכי לספק לבעלך סיבה מספקת וכן למצוא מטפל שאת יודעת בוודאות שניפגש גם עם שני בני הזוג בנפרד... לא פשוט!

המלצתי אלייך היא ללכת לטיפול בנפרד בנושא הזה. טיפול פרטני אינו סותר טיפול זוגי, והוא יכול להיות גם קצר-מועד וממוקד לנושא אחד, אם את מעדיפה.

בכל מקרה, טוב שפתחת את הנושא בפני בעלך, ונפלא לשמוע שאתם הולכים לטיפול ומנסים לתקן את הזוגיות שלכם.

בהצלחה!

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה מצב נפוץ בטיפול זוגי, והוא תמיד קשה ומסובך

איך מקיימים טיפול כשיש סוד.
איך מקיימים זוגיות כשיש סוד.
זה מהמצבים היותר קשים שיש, למרות שהוא נפוץ.

אני מבין וגם לא מבין את הגישה של המטפל שלך. הבחירה שלו לא לדבר איתך לחוד היא לגיטימית, הגם שאני לא הייתי נוהג כך. אבל היישום של הגישה באמצעות התחמקות הוא בעייתי מאוד.

הפתרון שהוצע כאן של טיפול פרטני נפרד יש בו מן ההגיון, אבל הוא מקרין רע על הקשר וגם על הטיפול הזוגי, כי הוא משדר: בזוגיות הזאת יש דברים שאין להם מקום. זה נותן לזוגיות צביון של הסתרה, חלקיות. זה כמעט כמו להביא את מודל "הגבר האחר" לתוך הטיפול עצמו. זה מקבע את המצב הקיים.

אז יוצא שכל האפשרויות בעייתיות: להמשיך ככה - בעיה. לצרף מטפל פרטני - בעיה. להחליף מטפל זוגי - גם כן בעיה.

הבחירה שלך צריכה להיות של הרע במיעוטו.
אילו הייתי במקומך, האופציה הראושנה שהייתי נוקט בה הייתה לחץ מאוד אסרטיבי על המטפל הזוגי שיפגוש אותך לבד. הוא לא מאמין בזה? שיפגוש אותך פעם אחת ויסביר למה הוא מתנגד לזה ומה הוא מציע במקום. אני במקומך הייתי בהחלט מביא לשם לחץ שאיננו משתמע לשתי פנים. אתם משמלים לו כסף, ואתם שמים שם את הקרביים. מגיע לך שתשמעי בתנאים שלך, ולו רק פעם אחת.

mixup

New member
סודות

לקחתי את עצתך הנבונה ודרשתי פגישה אישית. הוא הבהיר לי שיכול להיות שזה הסוף של הטיפול.
איך נפלתי על מטפל קיצוני כזה? לא חשבתי לרגע לברר מה הגישה שלו לגבי מפגשים פרטניים בתחילת הטיפול.
אני לא מאמינה שזוגיות היא סימביוזה מוחלטת, הרי לכל אחד יש איזה שלד בארון ולפעמים עדיף שיישאר שם. לכל אחד יש איזשהו מרחב מסוים פרטי, אישי, שהוא רק שלו. אני חושבת שצריך להכיר אותו, להבין ולא להתעלם- אבל יש דברים שאם יצאו החוצה יגרמו רק לסבל.
מטפל שאומר- או לספר או שאין עתיד לטיפול בעצם אומר שצריך לספר ואז, או שהזוג ישרוד את זה או שיתפרק, אבל אי אפשר לקיים זוגיות עם סוד כזה.
מאחר והסיכוי להגיע לפרידה לאחר הגילוי הוא גבוה הרבה יותר מאשר ללא הגילוי, אני מעדיפה להיפרד ולא לספר.

סודות

הם תולדה של אישיות, ושל גווניה
כך גם היכולת להסתיר אותם ולחילופין היכולת/אי היכולת להתמודד עם חשיפתם.

אני נוטה לחשוב, שהמטפל האמור, מבין מה מסתתר תחת לפני השטח, ואולי אפילו מהכרות גם עם בן זוגך רואה את העתיד לקרוא.

לא בטוח שהצלחתי להבין אם אכן נפגשת עם המטפל לפגישה אישית, או שמה שנאמר היה עוד טרם מפגש שכזה.
אבל בהחלט חושב שבתמורה לכסף שלך, את זכאית לדרוש (מהמטפל) את מה שנכון לך ובמינימום לקבל תשובות לשאלה למה לא.

אני חושב שהמהלך שיזמת (=טיפול זוגי) ראוי ונכון.
רק לפעמים צריך לזכור שלא לשפוך את התינוק עם המים במאמץ להגיע להצלחה מושלמת.

עלו והצליחו

למעלה