להחליף אוכל או לא?

יצורה

New member
להחליף אוכל או לא?

שלושת הכלבים שלי אוכלים היום יוקנובה לבוגרים. לאחרונה נראה שהאוכל לא מספיק להם - הם כל הזמן מחפשים מה לנשנש, עומדים ליידנו בזמן ארוחות (לא אופייני להם במיוחד) וכו'. אני יודעת שבחורף הם זקוקים ליותר אנרגיה, ולכן חשבתי להגדיל את כמויות ההאכלה או להחליף למזון המיועד לכלבים פעילים. מצד שני - הבחנתי שפיונה (שסובלת מעודף משקל) רזתה קצת וגם בל התחטבה. אני חוששת שהן ישמינו בחזרה (מה גם שהומלס צריך לשמור על המשקל שלו, בגלל בעיות ברכיים - קרע רצועה צולבת בברך לפני כמה חודשים + סובל מ Patellar luxation בשתי הרגליים האחוריות). שאלה שנייה - הומלס שוקל כ-13 קילו, הכלבות 30-35. בגלל מגבלת כסף ומקום לאחסון, כולם אוכלים מזון לגזע בינוני. כדאי להחליף מזון לגזע גדול \ קטן, או שהבינוני מתאים לכולם?

תשובות

הי אתחיל מהסוף - הבינוני בסדר לכולם מבחינתי. לגבי הכמות - כדאי לעקוב אחרי המשקל שלהם ולהגיע לאיזון הרצוי דרך שם. אם כולם כרגע במשקל הרצוי, אז אפשר להגיע למנה שתשמור אותם במשקל הזה. זה יותר מדוייק מה"לפי העין" ואפשר לעשות ניסוי וטעיה עם כמות המזון עד למציאת האיזון המתאים לכולם.

בחורף מגדילים את כמות האוכל,כשהכלב

צריך לחמם את עצמו הוא צריך יותר אנרגיה.במזונות יוקנובה לכלבים גדולים מינון השומן שונה מכלבים בינוניים וקטנים ויש תוספת של חומרים למפרקים-חשיבות עליונה בגזעים גדולים.אני מציעה לך להחליף את האוכל ליוקנובה גזע גדול.

למעלה