להזיז יעד?

Cמן רשום

New member
להזיז יעד?

הי,

יש לי כרטיסים למינכן באמצע פברואר. במדרון הצפוני של האלפים איפה שהתכוונתי להיות (אתר קטן ולא מוכר לישראלים בשם מיטנוואלד) כרגע 7-10 מעלות ורק מעט שלג מלאכותי שאני פחות אוהב. עד אמצע פברואר עוד יכול לרדת קצת שלג אבל יכול להיות גם שלא. מנסה לשבור את הראש לאן אפשר להגיע בטווח נסיעה סביר ממינכן שיהיה סיכוי טוב יותר לשלג. יש הצעות?הטיסות מקובעות אבל בתי מלון אני יכול עדיין להחליף. אני מעדיף אתרים קטנים, פחות את הענקיים.

תודה.

Always First

New member
תנסה את...

קפל, זי, גלטור. Kappl, See, Galtur
גם קטנים גם מקסימים וגם בטווח נסיעה סביר ממינכן.

מקום שינה מומלץ:

Cמן רשום

New member
תודה על הטיפים

מה ששווה, כבר תפוס.
גם לא הרבה יותר גבוה ממיטנוולד או גארמיש כך שסיכויי השלג נראים על פניו בערך דומים.
בכל מקרה, סימנתי את Galtur לשנה הבאה. נראה ממש חמוד.

Timewalker

New member
יש גם את Stubaier Gletscher

שנמצא באוסטריה - כשעתיים+ נסיעה ממינכן.
אבא שלי נמצא שם כל שנה באמצע נובמבר (כבר 15 שנים) והשנה כל המסלולים כבר היו פתוחים בתקופה הזו.
כעקרון זה קרחון - ולכן העונה של האתר מאד ארוכה ביחס לאתרים אחרים (נפתח מוקדם ונסגר מאוחר).
זה לא אתר גדול במיוחד ולדעתי אין שם יותר מדי חיי לילה - למרות שלא ניסיתי לחפש (הייתי שם פעמיים במתכונת משפחתית).
יתרון נוסף (או שאולי חסרון מבחינתך) באתר הזה לא תמצא דוברי עברית. האתר ממש לא מוכר לישראלים.
העיר הגדולה הקרובה היא אינסברוק, שהיא די נחמדה ואפשר להעביר בה זמן אם תנאי מזג האוויר לא מאפשרים גלישה.

בהצלחה

Cמן רשום

New member
תודה, זאת חופשה משפחתית

ממש לא מחפש חיי לילה או דוברי עברית. אחרת לא הייתי מתחבא בכל מיני עיירות מנומנמות ו-Family Friendly.

alonaski

New member
אני לא הייתי מזיזה. נשארת אופטימית ורגועה

אמצע פברואר על פי רוב הסטטיסטיקות הרב-שנתיות זה תאריך שופע שלג בכל אירופה! במקרה חריג, אם שבוע לפני המצב יראה שחון - אז הייתי שוקלת לבטל את המלון ולהשאיר לי "פתוח" את האפשרויות. ערב לפני הטיסה לברר איפה יש שלג ומקם לינה . למרות שהאוסטרים מאוד מתוכננים מראש והכל מוזמן וסגור אצלם שנה מראש. אין להם ספונטניות. כלומר שסיכוי מציאת מקם הלינה לשבוע עבורך יהיה בין בינוני לקטן... בעיקר כי מדובר בשיא העונה. לא בלתי אפשרי (עשית את זה בעבר בעצמי). אבל לא תהיה לך בחירה מרובה. בהצלחה! ושמור על אופטימיות!

Cמן רשום

New member
תודה, בעיקרון זאת הייתה הכוונה

אבל כבר עכשיו בקושי יש חדרים פנויים. מה שמתומחר שפוי ובמיקום טוב נתפס מזמן.

eran_le

New member
כן, כדאי להחליף לאתר דרומי וגבוה יותר

עד עכשיו, היו הרבה יותר משקעים בחלקים המערביים והדרומיים יותר של האלפים, כלומר שוויץ וצרפת. בנוסף, היה חם בהרבה מהממוצע כמעט כל יום בחודש וחצי האחרונים. כלומר המצב לא משהו באתרים הצפוניים מזרחיים באוסטריה, כדוגמת קיצבוהל, וגם לא באיזור שציינת (עיירה מקסימה אגב, הייתי שם בקיץ). כיסוי השלג דק וכבר בהרבה מקומות רואים במצלמות חום מסביב למסלול.
ממליץ לשנות יעד למקומות כמו Solden או Obergurgl שם השלג משמעותית יותר טוב. כמובן שיכול להשתנות עוד, אז אולי חכה לרגע האחרון.

Cמן רשום

New member
החלטתי לחכות בינתיים

לא רואה אופציות מגורים אטרקטיביות במחיר שפוי אז אין גם יתרון לעשות את השינוי עכשיו ולא ברגע האחרון. תמיד ראיתי חדרים כאלה גם ברגע האחרון. לקחת מלון רחוק ממרכז העניינים ובמחיר מופקע זה משהו שאני יכול לעשות גם ברגע האחרון. לפחות במיטנוולד אנחנו כרגע רשומים במלון עם ביקורות טובות, קרוב לקצה המסלול ובמרחק סביר ממרכז הכפר עם המסעדות ומוקדי העניין. אם יהיה שלג עד אז, אזי שיחקנו אותה. אם לא, אז נקבל החלטה ברגע האחרון.

כשמזמינים חופשת חורף בספטמבר כנראה שזה סיכון שצריך לקחת בעידן ההתחממות הגלובאלית.

eran_le

New member
אגב גלשת כבר במיטנוולד? זה לא אתר קטן מאוד?

כאמור הייתי בקיץ ומקסים ביותר. אבל לא קטן מדי לסקי? יש סקיפס שכולל גם את גרמיש?
בכל מקרה, להזמין ברגע האחרון מלון זה מה שאני בד"כ עושה. גם בתקופות העמוסות יותר לא הייתה לי בעיה למצוא מלון.

Cמן רשום

New member
לא, עוד לא גלשתי במיטנוואלד

גלשתי בגרמיש, גם בקלאסיק וגם בצוגשפיצה. נחמד מאד. יש מסלול שחור שנחשב מאתגר מאד. כל כך הפחידו אותי שפחדתי לנסות.
לא יודע אם יש סקיפס צולב, לא זוכר שראיתי שמוכרים כזה בגרמיש. אבל גם גרמיש לא שוס גדול כרגע. אביבי לחלוטין.
מיטנוולד לפי קריאה זה זני אתרים. יש לנו נטו 4.5 ימים ואנחנו לא כאלה שגולשים מהזריחה עד צאת הנשמה. עדיין מתלמדים. אחת הסיבות שאני אוהב את גרמניה זה בגלל איכות ההדרכה. אין מה להשוות אפילו לשיעורים החפיפניקים שקיבלנו בצרפת ובאיטליה. אז אני מניח שאם יהיה שלג, יהיה בסדר במיטנוולד.

air junkie

New member
מצטרף להמלצה על שטובאי

אם אתה מגיע עם רכב אפשר לפצל את החופשה לכמה ימים בשטובאי וכמה ימים בהינטרטוקס כי שניהם ביחד לא סוחבים שבוע אלא אם אתה גולש פארקים ולא נראה לי שאתה כזה.

Cמן רשום

New member
תודה, רשמתי בפניי

אחליט ברגע האחרון.
נכון, אנחנו לא ג'אנקי'ס של פארקים.

Hippolyta

New member
מצטרפת למה שאמרו מעליי

בינתיים חכה. יש עוד 3 שבועות. כמה ימי שלג טובים זה כל מה שאתם צריכים. אם זה לא יבוא, תנסו לאלתר כמה ימים לפני הנסיעה. יש הרבה אופציות בטירול בטווח נסבל ממינכן וכמעט תמיד אפשר למצוא חדר ברגע אחרון (ביטולים וכיו"ב). אולי זה לא יהיה בדיוק מה שחלמת אבל לא הלכה החופשה.
אם תגיעו לשם בסופו של דבר, אשמח לדיווח ממיטנוואלד. שמעתי שיפה שם אבל לא הייתי אף פעם.

למעלה