להורים לילדים בעלי ADHD

gooloo

New member
להורים לילדים בעלי ADHD

כבוגר שסובל מ ADHD אני ממליץ לכם בחום לנסות להבין מה זה בכלל. תתארו לכם את עצמכם קשורים בידיים וברגליים יושבים ככה מכופפים ומישהו מתיישב לכם על הראש ומדליק מדורה מתחת לכסא שאתם יושבים עליו. זה בערך מה שעובר עליי כשאני יושב הרבה זמן במקום אחד.... ולא, לא ניתן לשלוט על זה, אי אפשר לחנך או להרגיל, להגיד לאדם בעל ADHD להתאמץ ע"מ להתבגר על זה, זה כמו להגיד לקצר רואי להתאמץ ע"מ לראות טוב.

@זהר@

New member
חלק מאיתנו, ההורים ל ADHD

הם ADHD בעצמם ולכן אני לא חושבת שקשה לנו להבין את הילדים שלנו.

gooloo

New member
אני יודע

שתביני....אני בן 27 ורק עכשיו אובחנתי כ ADHD. וכתבתי את זה כי לי היו ממש בעיות עם אישתי וההורים שלי להסביר להם מה עובר עלי....היה להם ממש קשה להבין איך בן אדם בן 27 סטודנט לתואר ראשון לא מסוגל לשלוט על עצמו. אני בטוח שהילדים שיהיו לי יהנו מאבא מבין

@זהר@

New member
אני מבינה

למזלי ההורים שלי מאוד מבינים (בעיקר כי לאמא שלי יש המון סבלנות אלי) ואני והבעל כבר לא ביחד כך שהבעיות איתו נגמרו
לגבי הילדים שלך, אם יהיה להם את זה, הם אכן יהנו מאבא מבין, אבל גם כשמבינים, וגם שיודעים מה הולך בראש שלהם, וגם כשאתה בדיוק כמוהם, הם יכולים להוציא אותנו מהכלים
(בשביל זה הם ילדים ואנחנו כבר לא)

gooloo

New member
בנושא הזוגיות

בכתבה שקראתי היה חלק נרחב לכך שה ADHD דופק את הזוגיות כי הוא פוגע בתקשורת בין בני הזוג....איןן לנו סבלנות לשיחות ארוכות שאצל הבן/בת זוג מתפרש כזלזול

@זהר@

New member
במקרה שלי ../images/Emo13.gif

באמת לא הייתה לי סבלנות אליו
אבל גם לו לא הייתה סבלנות אלי נפרדנו כידידים ולילדים שלי יש אבא ואמא מאושרים שמסתדרים פי מליון הרבה יותר טוב

zivadina

New member
רציתי להוסיף לשיחתכם המעניינת

ש-adhd הוא תורשתי, ולכן מן הסתם לפחות לחצי מן ההורים פה יש adhd בעצמם, כמו במקרה שלי, של זוהר ושל עוד הורים. ותדע לך gooloo שמאז אובחנתי, בעלי מבין את התגובות שלי הרבה יותר טוב. אני מציעה לך לשבת עם אשתך ליד המחשב ולגלוש לפחות פעם אחת בפורום הזה, כך שהיא תדע באיזה עולם אתה חי. ולך- לגלוש כאן כל יום, לקרוא על בעיות ופתרונות של אחרים, ולדעת שאתה לא בודד בעולם, אלא חלק מקבוצה מאוד נכבדה, תרתי משמע, באוכלוסיה. ...ויפה שעה אחת קודם, לפני שתוליד ילדים, שיסבכו את העניינים (וגם יאירו אותם באור אחר). זיוה

דליה.ד

New member
זוגיות ו adhd

איזה דיון מרתק! אספר לכם שאני הבאתי את ההיפראקטיביות לקשר שלנו ובעלי את ליקויי הלמידה והפרעות הקשב.... ויש לנו חיי נישואין מאושרים באמת. הכל בגלל שרצינו להצליח ואפילו הלכנו לטיפול זוגי, דרך אגב לא התכוונו אבל יצא ככה וזה הסיפור: כשנדר היה בן 5 בגן, היו הרבה בעיות, והפנו אותנו איתו לטיפול פסיכולוגי. טוב אז הלכנו ואמרו לנו שם: "הילד בסדר, מה שלא בסדר זה אתם..." טוב, מה לא נעשה למען הילדים? התחלנו טיפול זוגי שבאמת הרים את הנישואין שלנו (ואנחנו מאוהבים היום יותר מתמיד) ! והילד...? נשאר אותו הדבר, עם אותן בעיות. בכיתה ג´ כבר לא יכולנו יותר ועשינו אבחון מסודר ואז התברר שיש לו adhd . היום הוא מטופל מכל הכיוונים ועל דרך המלך (הוא מסיים כיתה ו´). אז אפשר להפיק דברים טובים גם מadhd ואפשר לחיות חיים זוגיים מלאים ומאושרים עם קצת השקעה ועבודה
.... בהצלחה!

gooloo

New member
הזוגיות שלנו פורחת

מאז אובחנתי כ ADHD הבנו המון בעיות שהיו לנו מאיפה הן נובעות ואין יותר מבינה ותומכת מאישתי....כיום אנחנו יודעים איך לקבל הכל יותר טוב והמון בעיות שהיו לנו הסתדרו.....והאהבה.......הלוואי על כולם

למעלה