להוריד משהו מהכתף..

leeloo

New member
להוריד משהו מהכתף..

עובר עליי משהו בשבועיים האחרונים, משהו שמאוד מעיק עליי ומונע ממני להיות הבחורה השמחה והמאושרת שכמעט תמיד הייתי.. למרות שאני מניחה שחלקכם כבר איבדתם את סבלנותכם, אולי יש כמה שכן ירצו לשמוע ואולי אפילו יבינו, כמו נוטמג שתמיד עושה לי פסיכואנליזה מצוינת. מלבד זה, אולי זה קצת כמו תרפיה, להוציא הכל החוצה. אז בשבועיים האחרונים, אני לא יודעת אם אפשר להגדיר את זה "דיכאון", אבל בהחלט לא הייתי שמחה. כשאנשים שאלו אותי לשלומי הייתי עונה "חיים". תמיד הייתי עונה "הכל בסדר", "הכל טוב", "מצוין" אבל מעולם לא סתם, נושמים את האוויר שיש מסביב וזה הכל.. ומה כבר יכול להיות כל-כך רע? מה מעיק עליי כל-כך? הלוואי והייתי יודעת את התשובה והייתי פותרת את העניין.. למרות שיש לי כל מיני השערות לגביי הסיבה שבגללה אני לא מרגישה כ'תמול שלשום, אבל אני עדיין לא בטוחה בזה.. יכול להיות שזה המצב עם סבתא שמעיק עליי.. יכול להיות אבא שמנסה להסתיר, אבל ממני אי אפשר להסתיר דבר, ואני רואה את הלחצים שהוא שרוי בהם שמשפיעים עליו לרעה.. יכול להיות שזה משיעמום קצת בתפקיד.. בשני לילות האחרונים לא הייתי מסוגלת להירדם בכלל.. המון מחשבות רצו לי בראש, מכל מיני סוגים.. שכבתי במיטה כמה שעות טובות מנסה להבין למה דווקא עכשיו נחת עליי הכאב הזה.. וממה הוא נובע בדיוק.. עד שלא ניהלתי שיחה ארוכה עם חברה, להוציא קצת את המחשבות מהראש, לשתף בהרגשה שלי מישהו אחר, מישהו שמבין אולי למה אני מרגישה מה שאני מרגישה, וקצת להוציא אותי מהבאסה, לא הייתי מסוגלת לישון. אז הבנתי שכנראה זה מה שאני צריכה. עידוד. לצאת, להדחיק את מה שעובר עליי, כי אולי מה שעובר עליי זה שאני יושבת עם עצמי ושוקעת במחשבות שלא עושות לי טוב כלל, ואני מסוגלת לגרום לעצמי לשקוע עמוק מאוד.. אז באמת שלא יודעת מה עובר עליי. אולי זו סתם תקופה של שבוע-שבועיים שתעבור אחרי שאני אקלוט שאין לי על מה להתאבל, אבל עד אז, אני רק מחפשת הסחות דעת. זהו.

nutmeg

New member
אבל...

אולי כן יש לך על מה להתאבל? אלו אובדנים היו לך לאחרונה?

zimes

New member
ניחוש

אצלי, הרגשה כזו היא כיסוי על "אני צריכה לעשות משהו, שונאת את זה (או סתם מפחדת), מתחמקת, ומרגישה עם זה חרא". ממה את בורחת??

leeloo

New member
זו שאלה טובה...

מענה גם לנוטמג- אני לא בטוחה עם מה בדיוק אני בוחרת שלא להתמודד/להתאבל.. קשה לי לחשוב על משהו ספיציפי שמציק, ואולי אני דווקא כן יודעת מה מציק לי, ואני לא מוכנה להודות בזה.. עכשיו בוודאי תגידו לי שזו לא הדרך, לברוח. אבל זו לא הבעיה. הבריחה. הבעיה היא שאני רוצה להפסיק לחשוב, רוצה להשתחרר מהמצוקה הזו, רוצה לחזור להיות מאושרת, אבל זה פשוט לא קורה. מה שמעיק עליי בשבועיים האחרונים וגורם לי להתנתק ולשקוע במחשבות ומסיט שינה מעיניי, חייב להיפתר, ואני יודעת שאני רק צריכה זמן.. וזה הפתרון הכי מסריח שיש, אבל זה מה שיש..

shellyland

New member
אבל... מה רע בקצת דיכאון?

אם לצטט גדולות וחכמות ממני (אודטה דנין בתכנית הבוקר שלה): רגש, התפקיד שלו זה להיות. את לא יודעת למה? אל תדעי. תהיי עם זה. שבי עם זה קצת. אל תנסי להלחם - כי זה מה שמונע ממך להגיע אל הידעה. אל תהדפי את הרגשות אלא חבקי אותם בחום, ועם הזמן הם יסבירו לך את עצמם. [שלילנד מסגירה את המשיכה שלה לתוכניות טיפים לעקרות הבית
]

אקווה

New member
שוורץ, שוורץ...

היא כל הזמן מתעקשת לתקן - כבר לא אודטה דנין, אלא שוורץ. והיא גאה בזה, נורא...
ואני מצטרפת לכל מילה של שלי - לתת לרגשות פשוט להיות שם, לא להלחם בהם, זה מנקה, זה משחרר, ואז הכל נראה הרבה יותר בסדר..

nutmeg

New member
מה יש לכם עם שווארצעס?

לא משנה. ממרום שנותי ראיתי שאכן זה טוב ויפה "לתת לרגשות להיות" אבל לפעמים מפספסים את הגבול הדק בין לתת להם להיות לבין לתת להם להשתלט לכם על החיים. תעשי לי טובה, ליאת - תני להם להיות ליד חברה צמודה שתשמע אותך ותהיה מוכנה לתת לך בעיטה בתחת אם תעברי את הגבול.

ליאתי, לכולנו יש ימים ושבועות שבהם

נראה שהכל מבאס, אין כוח לכלום, ובא לנו רק לישון. הדרך הטובה ביותר בעיני להתמודד עם זה, זה לא לתת לזה להשתלט. כששואלים מה המצב, להגיד מצויין. לצאת, לבלות, לשמוע מוזיקה. להזכיר לעצמנו 10 פעמים ביום כמה יש לנו מזל על הדברים והאנשים שיש לנו בחיים. ולזכור שבסוף תמיד הכל מסתדר, כי זו הדרך של הדברים בחיים!
שירה

למעלה