להוציא לשון! B-p

Auntie Gizmo

New member
להוציא לשון! B-p

כן, נכון, משרד החינוך צודק שצריך ללמוד את השפה העברית, כמו שהסינים לומדים סינית, אמריקאים-אנגלית והונגרים-הונגרית. צודקים! אבל התחבטתי רבות בנושא זה והתייעצתי רבות עם בני דורי ומבוגרים יותר והגעתי למסקנה שחלק מהנושאים הנלמדים בלשון אינם נחוצים. למשל: למה צריך לנתח משפט לנשואים, מושאים, לוואים, פסוקיות תיאור, פסוקיות נשוא וכל השאר? מה זה ייתן לי? הרי זה לא שלפני כל משפט שאויא מהפה אחשוב: רגע, זה משפט מורכב? אולי זה משפט מאוחה? לא טעות! זה משפט כולל עם ביטוי מכליל מסכם!! אם כן, הרי שזהו דבר מפגר מיסודו, ללמוד תחביר ושחבור... אני מתפשרת על דבר אחד, הגייה נכונה של השפה העברית. זה בסדר, כי מרבית הישראלים לא כל כך יודעים להגות מילים בצורתן הנכונה ויש אפילו שגיאות לשון כמו: שלוש ספרים במקום שלושה ספרים. מה אתם אומרים?

Ey@L

New member
אני גם חשבתי כך עד ש......

אני אישית תמיד הייתי גרוע בהבעה בכתב, סיכומים וכו`... כי פשוט בכתיבה רגילה אני לא שם לב למשפטים תקינים, לדוגמא תיראה במחברת הסטוריה שלי אולי 10 פעמים בדף את הסימן ``-``. פשוט ככה אני לא אחד שיכול לכתוב סיכומים. אבל מה, השנה התחלנו למוד תחביר ושחבור והנה אני פתאום מבין איך צריך להיראות משפט כמו שצריך. לא שאני הולך לנתח משפטים שאני כותב, כבר אני יותר שומר על סגנון כתיבה. אנחנו אפילו לא הגענו למשפט מורכב...ויש לנו בגרות השנה )-: (להיות בפסח בבי``ס) תאמת נשמעתי פה בתור אחד מפגר, אבל רק שתדע לך שיש לי ממוצע 90+, ואני חושב ככה!

AZ-Boy

New member
אני עדיין חושב ככה.....

אני לא ממש מסכים איתך... גם לי אין מושג איך לכתוב חיבור בהבעה, וקיבלתי בבגרות בלשון 94! אני לא חושב שיש קשר...

יערה,

תראי, ותראו כולם- אני חושבת שזה חשוב לדעת לשון, רק כדי לדעת את השפה שלך בצורה נכונה. הבעיה היא שאיך שמלמדים את זה בבית הספר זו לא השיטה הנכונה- כי בתי הספר בארץ הפכו בשנים האחרונות לבית חרושת לציונים. אני חורשת עכשיו בלשון בגלל שאני רוצהציון טוב עוד שנה וחצי, או שנה או מתי שלא תהיה הבגרות! כך יוצא שאני משננת חומר לראש במקום ללמוד אותו, באה בסוף כיתה י, כותבת הכל, מקבל ציון טוב ואז שוכחת הכל, כי משינון לא לומדים, לא הרוב, לפחות. למידה זה משהו שנשאר איתך, ובבתי הספר כפי שהם כיום, תסלחו לי- אבל לא לומדים. הקטע בלהרחיב אופקים הוא שזה צריך לבוא גם מאיתנו. אני רוצה ללמוד- אני רוצה לדעת עוד דברים, אבל הידע שנותנים לי בבית הספר מועבר בדרך של- תקבלי מזהציון טוב. מבחינתי- מערכת החינוך בישראל כשלה.

Ey@L

New member
קצת כיוון אחר למחשבה שלך...

אם יגידו לך שמי שרוצה יכול ללמוד באונ` להוציא בקלות תואר ראשון בלי ציונים בכלל? היית לומדת את 90% מהמקצועות. כולנו רוצים להצליח, אז אנחנו חייבים להפוך למחרשת ציונים. בקשר לזה שרק משננים לפני מבחן, את טועה! עד כיתה ט מלמדים אותך כדי שתדעי, מכיתה י` שיש בגרויות נהפכים למחרשה. אבל הבעה, לשון, אנגלית, חשבון, לומדים כדי לדעת. הסטוריה, גיאוגרפיה, תנ``ך לומדים למבחנים ואחרי שנה זוכרים ממש קצת, אבל זה גם משהו. אם יגידו לך מי היה ירמיה את לא תדעי? את לא יודעת על עקידת יצחק? המהפכה התעשייתי, אמרקיאית, צרפתית? אין לך מושג מזה. אם לא היית צריכה לשנן את זה לפני מבחן לא היית זוכרת את זה היום! חוץ מזה שלפחות ביסודי שלי בכיתות ז` ח` התחילו עם עניין עבודות חקר כך שלדוגמא עכשיו אחרי שנתיים אני שולט בחומר של המהפכה התעשייתית, וזוכר את זה!

PsiChO

New member
אני מסכים איתך כל כך!

כאילו בתור אחד שמדבר בהגייה נכונה (רוב הזמן), אני לא חושב שזה כל כך קריטי לחיים שלי אם אני יידע מה זה משפט עם חלקי ייחוד... מה גשם שפדקו לנו מורה כזאת דפוקה שהממוצע הכיתתי עומד על מספר החולצה של מייקל ג`ורדן - ואל תחשבו שאני צוחק איתכם! הרבה דאחקות הולכות על העניין הזה. אני למזלי אחד המצטיינים יש לי 70... וגם זה בגלל בונוסים. לא מבין את משרד החינוך.אני מבין למה הם רוצים שנלמד את זה, אבל לא מבין את התועלת בזה. פשוט לא!

הא???

``כאילו בתור אחד שמדבר בהגייה נכונה...אם אני יידע מה זה משפט עם חלקי ייחוד``???? הגייה נכונה??? אני יידע?????? 70 זה מצטיין??? our world is gone so totally mad!!!

luka

New member
הסיסטמ לא כל כך דפוקה!

לשון ומתמטיקה, כולכם תוהים לעצמכם למה ללמוד את זה?, הרי אתם לא עושים כאלה פעולות מסובכות בחיי היוםיום, וכמו שאמרתם, לא מנתחים כל משפט שקיים. אז למה בכל זאת לומדים את המקצועות האלה?, בשביל חשיבה, זה מפתח לנו את החשיבה, זה גורם לנו להתעמק בדברים, זה הרבה יותר מהיסטוריה וכד` שהכל זה בשביל ידע כללי ולא חשיבה. אני קניתי את התרוץ הזה דיי בקלות, ואתם? אה ומה קשורה הכותרת לתוכן?, אז לדעתי מערכת החינוך ממש ממש דפוקה (תלמידים בכיתה י לומדים ערבית בלי רצון לעשות בגרות, ואז אני כמו אבלה רבה עם רכזת השיכבה למה אנחנו לומדים ערבית והיא אומרת לי שהיא לא יודעת וככה זה!) אבל הקטע של המתמטיקה ולשון זה בין הדברים היחדים שהם עושים בשכל... יערה.

JUVENTINI

New member
מסכים בהחלט !

אבל מה אכפת לך ... ? זה דבר קל בטירוף .. הכי קל ! וזה סתם עוד יחידת בגרות לאוסף .. גם בתנ``ך .. למה לעזאזל אני צריך לדעת מה זה חוק אפודיקטי ?? מספיק לדעת את התוכן עצמו .. וגם בספרות .. מה רובד גלוי .. מה רובד סמוי .. תנו לקרוא את הספר זה מספיק .. לכו להזדיין טוב ??? אם זה היה תלוי בי .. המערכת הייתה מורכבת מהמקצועות: מוזיקה כדורסל קולנוע אנגלית מחשבים ניהול וספורט .. זה היה עוזר הרבה יותר בחיים .. אפשר גם להכניס מתמטיקה

לא מסכימה ממש...

ואני לא אומרת את זה כתירוץ לעובדה שיש לי השנה בגרות בלשון תחביר ושחבור נועד שכמו שבתורת ההגה והפועל את לומדת איך להגות נכון? את בתחביר ושחבור את לומדת איך לדבר ולהגיד משפטים בסדר נכון...

goldy

New member
פעם קרה לי דבר נורא:

המורה שלי שנה שעברה החדיר לנו את החומר כ``כ חזק לתודעה עד שלא יכולתי לקרוא עיתון בלי להתחיל לנתח אותו לנושא נשוא! (זה לא מצחיק!) זה היה איום! אמרתי לעצמי: ``עצמי, מה הולך פה?`` ניסיתי שוב, ושוב פעם חילקתי אותו בראש לנושא נשוא. זה מה שהוביל אותי לציון נמוך במיוחד במקצוע...

AZ-Boy

New member
יש משהו בדברים

אני מסכים.. ישנם הרבה נושאים בלשון שלא רלוונטים בכלל. אבל למה לחשוב בקטן? יש בכלל בבי``ס המון מקצועות או נושאים שלא תורמים שום דבר לחיים.

poosi cat

New member
יחי השחרור!

אני אישית חושבת שלשון זה בכלל מקצוע מיותר בהחלט ואין טעם ללמוד שום נושא ממה שלימדו אותנו. אני הוצאתי 89 בבגרות (מחיאות כפיים בבקשה!) ואני אישית אחרי חצי שנה בלבד יכולה לומר בוודעות שאין לי שמץ של מושג מה למדתי שנה שעברה ועם אני יבחן עכשיו שוב באותו המבחן בגרות שניבחנתי ספק אם אני יעבור אותו ... מה שאני מנסה לומר כאן הוא שאין טעם ללמוד לשון כי זה לא תורם בכלום אני גם מדברת עם מלא שגיעות ואפילו להבדיל בין זכר ונקבה אני לא יודעת... יחי השחרור מעול למידת הלשון ומקצועות אחרים שלא תורמים בגרוש!

למעלה