להוציא את קרן מהגן?

לימור111

New member
להוציא את קרן מהגן?

אני בהתלבטות עצומה עכשיו. מראש ידעתי שילדים שמתחילים ללכת לגן חולים לעתים קרובות. בינתיים סיימנו חודש בגן עם שלוש מחלות (שני וירוסים, אחד של הקאות, אחד של שלשולים ועכשיו דלקת שקדים) ועוד כמה נזלות בין לבין (שגם הן בעייתיות בגלל נטייה לדלקות אזניים). בחרתי מראש גן שיש בו קבוצה קטנה (7-8 ילדים) כדי שהחשיפה למחלות תהיה קטנה יותר. נראה שזה לא עוזר. קרן הסתגלה באופן נפלא לגן. היא פורחת שם, מאוד אוהבת את כולם וכולם אוהבים אותה. יש לה חבר (זה כבר השני, היא הספיקה כבר להחליף) ובכל פעם שבאתי לקחת אותה מהגן פשוט התמוגגתי. מצד שני - הדלקת האחרונה הזאת שהיתה מלווה בחום מאוד גבוה במשך שלושה ימים ובצמרמורת, כבר הדליקה אצלי נורה אדומה. אתמול התייעצתי עם הרופא שלה, ולדעתו כדאי שהיא תשאר בבית עוד כמה חודשים. בניגוד לטענה שאומרת שבכל גיל הם יחלו וצריך לעבור את זה, הוא טוען שככל שילד גדול יותר כך המערכת החיסונית שלו בשלה יותר. מה דעתכם?

Kalla

New member
אני בדעת הרופא

לדעתי לילד עד גיל שנתיים עדיף בבית עם אמא או מטפלת. דן הלך לגן בגיל שנתיים. קודם כל, עדד אז הוא לא היה חולה אפילו פעם אחת, ובגיל הזה הוא כבר ידע לדבר, ידע להגיד מה כואב לו וגם המחלות לא עברו כל כך קשה ולא החלישו. מצד שני, אם היא כבר התרגלה לגן וטוב לה שם, אולי חבל להוציא אותה. אולי היא עברה את מכת המחלות הראשונה ומעכשיו יהיה יותר טוב. באמת התלבטות קשה. מאחלת לקרן המון בריאות.

אפרתש

New member
מה קורה בגן?

אני מכירה ילדה אחת שמאז שהיא בגן היא חולה המון, אבל מאושרת. לכן היא עדיין שם. המחלות שאת מתארת קצת חשודות. אני מבינה שילד רגיש יידבק בהרבה "שפעות" למיניהן. הקאות ושלשולים זה כבר חשוד, בפרט שזה פעמיים בחודש, וכלכך מעט ילדים. בעקרון, אסור להביא למסגרות השונות ילדים משלשלים, בדיוק בגלל שזה מדבק. ביררת עם הגננת/מטפלת מה קורה שם? יתכן שלא נעים לה להגיד להורים לקחת את הילד הביתה, אבל זו אחריותה. הביעי את חוסר שביעות רצונך מכך שהילדה היתה חשופה כבר פעמיים לוירוס שכזה. ותנסי לעקוב אחרי מה שקורה. אם ילד משתעל - תעירי. אם לילד יש דלקת עיניים - תעירי. אם במקרה את שומעת (או רואה) שילד שילשל - תגיבי ומהר. שהגננת, הנתונה מצד אחד בתחושת ה"לא נעים" מהורי הילד החולה, תרגיש לחוצה גם ממך.

לאה_מ

New member
באמת התלבטות קשה.

גם אורי מאז ספטמבר היה חולה יותר ימים מאשר היה בשנה ו-10 חודשים מאז שנולד ועד אז... אבל אצל אורי זה לא מחלות מהסוג שאת מתארת, אלא "וירוסים" (יומיים חום וכד´). אני לא מרגישה שהוא חולה קשה. זה פשוט מאד מייגע שהוא נמצא יותר בבית מאשר בגן (וגם להתארגן כל פעם עם סידור זה סיפור). לא יודעת מה לייעץ לך. אני בונה על חיזוק המערכת החיסונית שלו עם הזמן, אבל הוא לא חולה כמו שאת מתארת את קרן. תהיו בריאים.

אפרתש

New member
מה קורה בגן?

אני מכירה ילדה אחת שמאז שהיא בגן היא חולה המון, אבל מאושרת. לכן היא עדיין שם. המחלות שאת מתארת קצת חשודות. אני מבינה שילד רגיש יידבק בהרבה "שפעות" למיניהן. הקאות ושלשולים זה כבר חשוד, בפרט שזה פעמיים בחודש, וכלכך מעט ילדים. בעקרון, אסור להביא למסגרות השונות ילדים משלשלים, בדיוק בגלל שזה מדבק. ביררת עם הגננת/מטפלת מה קורה שם? יתכן שלא נעים לה להגיד להורים לקחת את הילד הביתה, אבל זו אחריותה. הביעי את חוסר שביעות רצונך מכך שהילדה היתה חשופה כבר פעמיים לוירוס שכזה. ותנסי לעקוב אחרי מה שקורה. אם ילד משתעל - תעירי. אם לילד יש דלקת עיניים - תעירי. אם במקרה את שומעת (או רואה) שילד שילשל - תגיבי ומהר. שהגננת, הנתונה מצד אחד בתחושת ה"לא נעים" מהורי הילד החולה, תרגיש לחוצה גם ממך.

לימור111

New member
תודה על התגובות

היום, אחרי הרבה התלבטויות ואחרי שיחה עם הגננת הראשית שבה כבר כמעט הודעתי על עזיבה (זמנית, עד אחרי החורף), החלטתי שניתן עוד צ´אנס עד סוף נובמבר. אני פשוט רואה כמה הילדה צריכה את הגן. אחרי שעתיים וחצי בבית היא כבר מטפסת על הקירות...

נעה גל

New member
קודם כל, הרופא באופן אובייקטיבי

צודק - ככל שהילדים עוברים את המפגש עם "חברה חולנית" בגיל מאוחר יותר, היכולת שלהם להתגבר טובה יותר. גם הרופאה שלנו המליצה ליותר מזוג הורים אחד להוציא את הילדים בגן. - זה צד אחד של הדברים. מהצד השני את אומרת שהיא נהנית בגן... מהנסיון שלי עם הסתגלויות לגן - זה יקח יותר מחודשיים. אפשר לחזק את הילדים עם חיזוקית (מאוד עזר עם אורן בתקופה הזו, לא עזר בכלל עם איתמר) ועם ויטמינים (שהבעיה המרכזית שלהם שהם מתחילים להשפיע רק אחרי 3 חודשים מרגע שמתחילים לקחת אותם). ודבר אחרון, ישנם מחקרים שמראים שרק קבוצה עד 6 ילדים לא מגדילה את כמות ההדבקות של ילד במחלות (כלומר, שיעור התחלואה הוא כמו שהילד נשאר בבית) מעבר לכך (והכוונה היא מ-6 ילדים ומעלה) אין הבדל גדול בין קבוצה קטנה לקבוצה גדולה - שיעור התחלואה דומה.

למעלה