להולנדים שביננו ......

motorcycle

New member
להולנדים שביננו ......

היי לכולם ! אני נשוי לבחורה שעלתה מהולנד לפני מספר שנים (עשתה טעות ועכשיו הזמן לתקן) יש לנו 2 ילדים קטנים ואנחנו מעוניינים לעשות את הצעד הנכון ולחזור להולנד. לאישתי ולילדיי יש כמובן אזרחות הולנדית ולי (הדפוק שבחבורה) יש דרכון (איך לומר זאת לא בגסות.... )- ישראלי...... התחלנו לבצע חיפושים ובדיקות בנוגע למעבר, אך התברר שזה לא כל-כך קל (כמובן שאני בעיה בסיפור). אומנם אני נשוי לאזרחית הולנדית אבל לא קל יהיה לי (בירוקרטית) להיכנס ולחיות שם חיים סדירים. אני צריך להגיש בקשות לשגרירות לאישורי שהיה ועבודה ובמשך זמן הבדיקות שלהם אסור לי להיכנס להולנד ועוד מיני רעיונות שונים ומשונים .... אל תשאלו - סיפור מהתח.. (לפחות ככה זה נראה כרגע) והשאלה - האם מישהו עבר לאחרונה את התהליך הזה ויכול לספר לי בפרטים מה הנוהל המדוייק (כפי שקורה במציאות) ? האם יש דרך אחרת לקבלת האישורים מלבד הסידור דרך השגרירות בארץ ? או אולי עדיף להגיע להולנד ומשם לנסות ולהסדיר את כל האישורים ?? האם אתם מכירים חברות כח-אדם שמתעסקות עם זרים ? ושאלת השאלות - דיור - למיטב הבנתי קשה מאוד לשכור שם בתים נורמליים למחיה של משפחה ממוצעת (בל כלב) אנא עזרתכם, תודה :)

opgeklopte melk

New member
אני לא יכולה לעודד אותך בקשר

להולנד, כי באמת מסובך.. לגבי הוודאות שבשמירת אחדות המשפחה באופן רציף - הייתי ממליצה לנסות בתור התחלה להגר למדינה אירופאית אחרת (!!) משום אז לא חלים עליך חוקי ההגירה ההולנדים, אלא חוקי ההגירה האירופאים, שהם יותר טולרנטיים מבחינת איחוד משפחות. תנסו לברר בשגרירויות של מדינות איחוד נוספות. לגבי הולנד - בעיקרון - אתה יכול להיות פה שלושה חודשים בתור תייר - ולהגיש את בקשתך לאשרת שהיה. באותו זמן, על אשתך לעבוד, ומומלץ לרשום את הילדים לבי"ס, ושיהיה בי"ס מקומי - ולאו דווקא הבי"ס הגי יהודי - כדי להראות תקיעת יתד מסויימת. הייתי ממליצה גם לך לנסות בזמן הזה לקחת איזה קורס בסיסי בהולנדית. רישום לבקשה עליך לעשות בעיר מגוריך - ולכן הייתי ממליצה לנסות להגר לעיר קטנה - אני יכולה להמליץ בחום רב מאוד על הורן (HOORN) היפהפיה. זה הולך יותר מהר, העירייה יותר תומכת, הקהילה יותר חביבה ומסבירת פנים. בעיקרון - לאחר שלושת חדשי ה"תיירות" שלך - עליך לחזור לארץ המוצא שלך ולהמתין לקבלת הויזה משגרירות הולנד שם. זה תהליך שעלול להמשך עד 6 חודשים אבל במקרה כשלך, שבו אתה עשוי להיות מוכר כמפרנס העיקרי בבית, ו/או אם אשתך עובדת - כאדם היחידי שיכול להשאר עם הילדים - ייתכן שיאפשרו לך להשאר בהולנד. - בכל מקרה - הויזה הראשונית היא לא אישור עבודה - וכל האמור - שוב -- יכול להיות שונה לגביך מאחר ואתה הגבר במשפחה עם ילדים. שווה את כרטיס הטיסה לשבועיים לך ולאשתך להולנד כדי לברר עניינים ממקור ראשון, שווה את הבדיקה בשגרירויות של מדינות איחוד נוספות - כמו בלגיה - שם לא יהיה מחסום שפה לאשתך. המון איחולי הצלחה - ואם צריך עוד עזרה - תכתוב לי למייל.

yaelli10

New member
מעבר להולנד

ראשית- לא אוכל ממש לסייע לך, מאחר ואני כאן מזה 4 שנים, כיום בעלת דרכון הולנדי. הפרוצדורה השתנתה למיטב ידיעתי. חלב לא מורתח - ייעצה לך עצות מאוד מעשיות. כתהליך ראשוני פניתי לשגרירות הולנד בארץ שביקשה ממני להכין ניירת מסוימת כמו תמצית רישום ותעודת לידה, ועוד משהו שממש אנ´לא זוכרת. התבקשתי לתרגם המסמכים ולהוסיף חותמת נוטריון. לאחר מכן להוסיף חותמת אפוסטיל. עם הגעתי לארץ השפלה, ניגשתי למשטרת הזרים והגשתי את הניירת. כל האמור בתוספת תלוש משכורת של בעלי (אז החבר שלי), והצהרה שהוא בעצם האחראי עליי ועל מעשיי והוא המפרנס הבלעדי. כעבור חודש קיבלתי אשרת שהייה לשנה בתוספת אישור עבודה. זה היה כאמור לפני כ-4 שנים. בעקבות בעיות עם זרים אחרים (מדינות העולם השלישי) הם כנראה החמירו יותר ויותר. המון המון בהצלחה !

opgeklopte melk

New member
ליעלי

פירוש שמי הוא "חלב מוקצף" - ללא קשר וודאי להרתחה אן לא - למרות שיותר קל להקציף חלב מורתח. ככה סתם - לשפשף ההולנדית המדוברת.

yaelli10

New member
אז זהו שהתלבטתי !

כן כן ותודה על התיקון !!!!! ההולנדית שלי רחוקה מלהיות מושלמת כמובן, למרות שאני מדברת אותה יום יום. בעלי היקר אל טורח לתקן אותי.

למעלה