להודיע למעסיק או לא

Happytom

New member
להודיע למעסיק או לא

לפני חודשים התחלתי משרה בחברה, המשרה הזאת אמורה להיות זמנית ביותר.
לפני שבוע המנהל של הסניף (והישיר שלי) עזב את החברה, ומינו אותי לאחראי- אין לי מושג מה התכניות לגבי, אך הסמנכל שיווק אמר לי שהוא רוצה שאני אנהל את הסניף (כרגע בחברה מתייחסים אליי ככזה, למרות שהודעתי להם שאני לא מתאים) הבעלים אמור לחזור עוד שבוע מחול, השכר נשאר כהינו.

אני לא רוצה לעבוד בחברה הזאת כאחראי, לא בחברה הזאת בכל אופן, אני נכנסתי בכוונה לחברה הזאת, כדי לבוא לעשות את שלי בראש קטן וללכת...
אני הודעתי לבעלים ולסמנכל שיווק, שאני מצפה להטבה בתנאים עם התפקיד...

יכול להיות שאני אמשיך עוד כמה חודשים עד הזמן שהקצבתי לי שמה.. כי כבר נוח לי שמה... ולמה להתחיל עכשיו בחיפושים והסתגלות בחברה אחרת...

בכל מקרה, ביום חמישי קיבלתי הצעה לראיון בתפקיד שנראה לי מאוד מעניין...
אני רוצה ללכת לראיון השבוע...
האם לדעתכם מהלך שלהודיע למנהל שלי שאני רוצה לצאת לכמה שעות כדי ללכת לראיון לבדוק את האופציות שלי ולגשת לראיון זה מהלך חכם?
האם מהלך כזה... זה מהלך שיכול להעלות את המניות שלי אצלם... להעלות להם את הפחד שהם יכולים לאבד אותי... ושאני שווה אצל אחרים?

או שמהלך כזה הוא לא אסטרטגי ובסופו של דבר אני יכול לצאת קירח משני הצדדים?

שאלה של אסטרטגיה

שאלתך אינה בתחום "דיני העבודה" אלא עמוק ב"יחסי העבודה".

זכותך, כמובן, לבדוק את האפשרויות שלך ואף לסרב לקידום אבל קח בחשבון כי נראה שהמעסיק שלך "בונה" עלייך.

את השיקול שלך, לדעתי, עלייך לעשות בראייה רחבה (ובשוק העבודה הישראלי אנו שבים ונפגשים אם אותם האנשים במקומות שלונים בחיים) ומתוך בנייה של מוניטין (גם כעובד) בהתאם למה שאתה רוצה לשדר למעסיק זה ולאחרים בעתיד.

למעלה