להודות
ולשנות

shushu10

New member
להודות ../images/Emo23.gif ולשנות ../images/Emo65.gif

שבת שלום לכולכם! רוצה להגיד כמה מלים על הצורך (לא כחובה - אלא זכות) להודות.. ומתוך כך - לשנות... מכירים את הסיפור על זה שהלך יחף כי לא היה לו כסף לקנות נעליים, הלך ובכה ובכה עד .. שבא מולו אדם בעגלה מעין מזחלת על גלגלים - ללא רגליים. לא יכולה שלא להזכר בזה בכל שניה שיש לי איזו מחשבה משוגעת של - לא מספיק טוב לי, רוצה יותר תשומת לב, הלוואי שהיה לי בן-זוג וככה... אז איך מרגישים טוב עם מה שיש? יעל - כבר כתבת כאן על האדם המשותק ועל אופטימיות - אך ברשותך רוצה להוסיף עוד כמה מלים על הרעיון. אני תמיד מחפשת לי "סביבה מחזקת" ממנה אני יכולה להבנות וגם לנסות לבנות. למשל - שרתי כמה שנים במקהלה של עוורים. קשה לתאר במלים את שמחת החיים אשר ליוו את החזרות, בבדיחות, בחגיגת ימי הולדת לאחד החברים... לא יאומן כמה האנשים האלה מרגישים מהו אושר, מתוך שירה, צחוק - אני חושבת שהם למדו מתוך עצמם שיש רק אפשרות אחת לחיות - לשמוח עם מה שיש. שנים אני מסתובבת במזרח הרחוק, מתחברת עם אנשים מקומיים שכל רכושם צנוע כל כך ושמחתם צנועה, ילדותית ואמיתית שלעתים אני שואלת את עצמי לשם מה אדם מערבי צריך את כל אלפי החפצים שהוא מקיף עצמו בהם. לחסוך זמן!(?) תגידו - אלה אנשים אומללים? אינם יודעים מה זה לחיות טוב באמת? לא ולא!! בקצת שיש להם עושים הכי טוב שאפשר. את זה אני הולכת ללמוד כל פעם מחדש - וכל כך מרגישה נכון ואמיתי עם אותם אנשים. לנו במערב - זה נראה אולי שהם נמצאים עדיין ב"אי שם", אז איך נסביר שהם בכ"ז מאושרים? אולי לא צריך כל כך הרבה בשביל להיות מאושר? אולי זה לא תלוי במשהו חיצוני אלא בפנימיות שלנו? באיך אנו רואים את עולמנו? איך אנו צובעים אותו למען עצמנו?
לשנות את חיינו? לתכנן תכניות? - אמת ויציב ומאד מאד חשוב, אך תמיד נזכור שהשינוי צריך לבוא מתוכנו ולא כחיקוי על מה שנמצא סביבנו אלא כחיבור עם הלב - כי הסוד הגדול הוא שאם אנו מאושרים לא חשוב אם ביתנו דל או מרווח, אם השגנו כבר את כל מה שרצינו, כי בד"כ כשאנו מאושרים יש לנו כבר את מה שאנחנו צריכים. אז בואו נלמד להודות על מה שיש. שיהיה לכם יום נפלא ושטוף אור.

רן בת

New member
שולה את כל כך צודקת

אני חושבת שהכל נובע מהתחרות המטופשת הזאת של המערב, של למי יש יותר כסף, בית יותר גדול, אוטו יותר חדש ויקר. בכך שמתקיימת התחרות הזאת אנשים שוכחים את הדברים החשובים באמת ונותנים לדברים הרדודים לנהל את חייהם, כמו ה"עבדים עם החליפות" (אנשי ההיטק), שמבלים את כל שעות היום מול המחשב במשרד ובעצם מנמיכים לגמרי את התחומים האחרים בחיים (זוגיות, נפש ועוד). כשגדלים בעולם תחרותי אין מנוס מלהיות שותף פעיל ביותר בתחרות הזאת, אלא אם כן את אדם באמת מיוחד שמחליט כי הוא חי כמו שהוא רוצה ולא כמו שהחברה מכתיבה.

אנילה1

New member
רן בת מי שיוצא מהמרוץ הזה מרגיש

בשוליים. מי רוצה להרגיש בשוליים?

רן בת

New member
אנילה יקרה

אני מכירה 4 אנשים שהגיעו למסקנה כי הם אובדים בטירוף הזה והחליטו לעזוב את המרוץ ולחיות את חיהם בשלווה כזאת או אחרת. הדבר האחרון שמטריד אותם זה אם חושבים שהם בשוליים או לא. היחידים שחושבים שמי שיוצא מהמרוץ נמצא בשוליים הם האנשים הנמצאים במרוץ ולא אלה שיצאו ממנו. להם דווקא מאוד טוב בשקט ובשלוות העשייה החדשה שלהם.

אנילה1

New member
רן בת את צודקת. ויש יותר ויותר

אנשים שמרגישים שזה טירוף. ויש גם כאלה שעושים הסבה מיקצועית למשהו יותר שפוי.

shushu10

New member
אכן, רן בת היקרה

להיות אדם מיוחד זה פשוט ללכת עם האמת שלך, להעיז ולללכת בקצב שלך, בשביל שבחרת בו, גם אם אין תרועת חצוצרות בדרך להריע לך על ההישגים. להכיר בכך שההישגים האמיתיים, או האוצרות האמיתיים, הם דווקא אלו שאינם נראים לעין כלל.

אנילה1

New member
שושו, עמוס עוז אמר היום בטלויזיה

משהו מעניין. אנשים בימינו עובדים מעל כוחותיהם, על מנת להרוויח כספים מעל צורכיהם, על מנת לקנות דברים שהם לא זקוקים להם, על מנת להרשים אנשים שהם לא מכירים. אהבתי את הדיוק בתפישה. באותו ראיון הוא אמר שהוא נפגש עם המו"ל הסיני שתרגם 7 ספרים שלו לסינית. הוא שאל אותו בכנות האופינית לו, מדוע שסינים יתעניינו במשפחה ירושלמית, או בעלילה באיזה קיבוץ בנגב. מה זה בכלל קשור אליהם. התשובה של המו"ל הייתה מפתיעה. הוא אמר כך: אנחנו רוצים להבין כיצד מדינה בת 6 מליון תושבים (ישראל) מדורגת במקום השישי בעולם בשליחת לווין תקשורת לחלל, ואילו מדינה של מיליארד תושבים כמו סין נמצאת במקום השביעי. נשמע לו מוזר שאנחנו נמצאים לפני המדינה שלו. הוא רצה פשוט לדעת מדוע,,,הוא אמר שהוא לא יכול לקבל תשובות מהעיתונות, או מהטלוויזיה, אז הוא מחפש את התשובות בספרות. אולי שם יגלה את הסוד.

shushu10

New member
היי אנילה

אם את מסכימה עם דברי עוז, הרי שאין מחלוקת בינינו. אם לעומת זאת הבאת את דברי המו"ל הסיני כדי להצדיק את המירוץ - המקום ה-7בעולם אף פעם לא יספק את הסינים, ובסוד אגלה לך, גם המקום ה-6 לא יספקם. זה מרוץ מטורף שה"כבוד והיוקרה" מנהלים אותו, הוא מיותר לחלוטין וההיסטוריה הוכיחה זאת יותר מפעם אחת.

michal24

New member
shushu - כמה טוב שכתבת ../images/Emo24.gif כל

כל כך נכון, בעיני, ועדיין - כמה קל לי לשכוח... טוב להיזכר, אני אנסה להדפיס מה שכתבת ולהסתכל על זה כל בוקר קצת

shushu10

New member
מיכלי - את ממש חמודה,

תליתי לי פתק חכמתי כזה על המקרר.. עושה לי מה זה טוב... אבל במחשבה שניה - אולי כדאי להעביר אותו למקום פחות רגיש! שיהיה לך ערב מקסים .

למעלה