קודם כל
את חייבת צאת מהגישה השלילית שאת מקנה לעצמך" אני לא מוכשרת, אני לא טובה, אני לא יודעת, אני כישלון וכו'..". הדימוי העצמי שלך נמוך יקירתי, את חייבת להאמין בעצמך קודם כל. כל מה שהצגת פה מראה אותך באור מאד לא חיובי. כי כשתגיע לראיון עבודה וישאלו אותך מהם היכולות שלך או במה את חושבת שאת טובה, כדאי שיהיו לך לפחות שלוש תכונות שמראות שאת פוטנציאל ויותר טובה מהאחרים ע"מ שיעסיקו אותך. אני לא מאמינה לך, בטוח יש לך שנים שלושה דברים שאת מוכשרת בהם. בכל אדם טמון פוטנציאל שאולי חבוי. הזדמנות לצמיחה לא פוגשים, זה לא אדם שיבוא אלייך ויגיד:"הי אני הזדמנות לצמיחה, נעים מאד קחי אותי" הזדמנויות מאתרים תוך כדי עשייה. אף אחד לא נולדת עם מיומנות מקצועית שמיד הראתה לו איך להכניס את השביב למכשיר מבלי לעשות טעויות" רובינו היינו בצבא והתחלנו בכל זאת ממשהו שקידם אותנו הלאה, מתוך אמונה אישית שיש בנו תכונות חיוביות שמראות לנו פחות או יותר את הנתיב שמתאים לנו. בכל אחד טמונות חוזקות וחולשות. את צריכה לנסות לחשוב מה את אוהבת לעשות, מה מעניין אותך? אולי נחמד לך אומנות, מלצרות, מזכירות, עיסוק מול לקוחות- את אוהבת מגע עם אנשים. תנסי למקד את עצמך, כי רק את יכולה לעזור לעצמך. ברגע שתגלי שיש משהו שאת מתחברת אליו, הדרך משם תהייה לך הרבה יותר קלה. מבחינת לימודים, כל מה שכתבתי כאן ישאלו אותך אותו הדבר בייעוץ והכוונה ללימודים- גשי לשם. לפעמים אנחנו בוחרים ללמוד משהו ובכלל לא עוסקים בו בהמשך, אך עצם הלמידה, הקניית ידע חדש תעודד אותך להתפתח, השפה שלך תהייה עשירה יותר ותוכלי לאט לאט עם הלימודים, לחבור לתחומים שונים שיעניינו אותך. אל תפקפקי בערך שלך, זה לא חינני, תעצמי את עצמך ביכולות הפנימיות שלך, ברצון, בתעוזה בנכונות לנסות משהו שאולי קצת גדול עלייך, להיפך זה מאתגר, וגם אם נכשלת אז מה- אז תיפלי ותקומי שוב, לפחות ניסית.