להגשים חלום

psichi

New member
להגשים חלום

מכרתי את הכבישון שלי, והגיע הזמן להגשים חלום ישן - דו"ש. מספר עובדות על עצמי: 1. נסיון רכיבה = 0.00 2. משכורת = 0.00 האם כדאי לקנות דו"ש ישן וזול, או שכולם שחוטים ואמצא את עצמי טובע בטיפולים? תודה מראש! צביאל

psichi

New member
זה פחות עניין

של מזומנים. זה עניין של אחזקה. אני חשבתי על כלי באיזור ה-16000, בתנאי שעלויות האחזקה יהיו מינימליות. ואם להשקיע בציוד מגן ייעודי (מגפיים וכו´) אז הקרן לאופנוע קטנה עוד יותר... יש חיה כזו?

המטיייל

New member
איך אומרים: "תראה, תשמע..."

בעיקרון הסכום שלך לא גדול אבל לא נורא נמוך. אני הייתי במצב שלך וגמרתי עם dr650 שנת 1991 שמלווה אותי נאמנה כבר שנתיים. הרעיון הוא למצוא אופנוע שמצבו המכני טוב, לפחות בחלקים היקרים (מנוע/ גיר). היתר, גם אם המצב לא טוב - יסחבו ויתנו לך שטח וכביש ברמה סבירה ומהנה. אם לא אכפת לך ה- look אז אתה במצב טוב מאוד. לדעתי תוכל למצוא משהו כמו שלי משנים 1993 עד 1995 או XR מאותם שנים (אבל הרבה יותר שחוט. ככלל, DR-ים הם אופנועי דו"ש שבעליהם נוסעים איתם בעיקר בכביש (רגוע) ובשטח לא קשה ולא מעמיסים יותר מדי על האופנוע. תוסיף לזה אמינות מדהימה והרי לך דגם ששווה לחפש. כך בחשבון שהאופנוע לא כאסחיסט שטח אבל יעבור כל דבר (נקודה). XR לעומתו יותר מקצועי לשטח וסטטיסטית מבלה שם יותר. לכן, סביר שרוב הדגמים האלה יהיו במצב רע. בנוסף כך בחשבון אמינות ירודה משל ה- DR וגניבות יתרה! מבחינת נוחות כביש אין בכלל מה להשוות - ה-DR הוא מין הנוחים שבכלי הדו"ש בכביש (בעיקר מול XR ומקצועיים יותר). כך שמה שנותר לך לעשות זה להגדיר מה אתה מצפה מהכלי ולפעול בהתאם.

Asaf-a

New member
בהמשך לדברי המטייל...

ראשית, מיגון לך? - חובה, אל תתפשר וצריך את הכל, אתה יכול להתפשר ולקנות מיגון משומש (למעט קסדה). אתה צריך להגדיר אופי נסיעת שטח מבוקשת: קרבית - בעיקר DR350, יהיה קשה למצוא כלי סביר בתקציב. טיולים -דו´שים גדולים כמו (בלי סטרטר בשנתונים הנ"ל)DR650 כפי שפרט המטייל, כמו כן XT600 גם כן אופציה סבירה (פחות שטח מ DR650 אך עדיין טוב), אמין, זול (בעל סטרטר) ובדרך כלל עבר חיים שפויים, XR כמעט תמיד שחוט, (סטרטר)KLR600 נדיר למדי אך גם אופציה. בין ה DR / KLR /XT הרבה יותר חשוב המצב מאשר הדגם כי מדובר על כלים מאוד משומשים.

Trojan_Neo

New member
יש למישהו כאן בעיה עם XR ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ואם הוא חושב ש-XR זה אופנוע שחוט שיבוא לראות את הקרנף שלי...
ואני מצטט את דברי ידידי החכם מכל אדם ..."XR כמעט תמיד שחוט"... זה פשוט בולשיט...

Trojan_Neo

New member
למטייל סחתן על העידכון ../images/Emo45.gif

ותמסור ד"ש לחבר´ה.

psichi

New member
הוצאות מיגון

יש לי קסדות ומעילים. כמה עולה השאר?

השכן

New member
מגפיים יעלו בערך

800-1200 מגיני ידיים + מגיני ברכיים + צבי-צב, 500-600 ש"ח.

psichi

New member
שומע ורואה

אנסה לפרט מה אני צריך... נסיעות ארוכות: לא נוחות בכביש: אם הייתי רוצה נוחות הייתי קונה גולדווינג מראה חיצוני: גם ככה אני בונה על מסיכת בוץ. זה בריא לעור. המטייל, אני מניח שדיברת על XR250 ו-DR350 מה לדעתכם אני צריך לחפש? הבנתי שה-DR גניב מאד מאד. גם ה-XR? איך מסתכלים על כלי שטח לפני שלוקחים למוסך? הרי המראה החיצוני זה לא בדיוק פאקטור חשוב... בקיצור: אני לא יודע כלום מהחיים שלי. אם יש למישהו מסמך (כמו של פורום אופנועים) אני אקרא בשקיקה. אם אין - מישהו מוכן להסביר לי את הדברים הבסיסיים בתחום? תודה, צביאל

המטיייל

New member
התכוונתי ל650!...

בשנים אלו, אם תראה אופנוע שמכלוליו נראים שמורים או מטופלים הרי שבעליו שמר על הכלי. בעיקרון מראה עיניים הוא האילוזיה הטובה ביותר ולכן קח לבדיקה! אם המחיר מאוד נמוך אז שווה אפילו להסתכן ולקנות ללא בדיקה. בכל אופן קח בחשבון שכלים ישנים (גם אם שמורים) הם עייפים ולכן יתכן כי ההשקעה בהם תעלה על המחירון. כאן בא שיקול רומנטי: אם אין לך ענין בסחירות האופנוע ואתה מחפש משהו סולידי לשנים - חפש ישן, תשקיע ותהנה. אני עשיתי אוברול כללי ועוד שיפוצים שונים שכבר מזמן עברו את המחירון ועשיתי זאת בלי להתבלבל. הכלי הוא מה שאני חיפשתי, הוא מתאים לי והיום, לאחר כל ההשקעה אני יודע בדיוק מה מצבו. לגבי הגניבות - DR650 הוא הפחות גניב. הוא נתפס ככלי לא קרבי בשטח ולא אקסוטי ולכן לא גונבים אותו מאוד. דגמים ישנים אפילו עוד פחות כי אפילו בתור חלפים אין מה לעשות איתם. כך שלסיכום אגיד: חפש כלי בשנים 92-94. רצוי DR650. קח לבדיקה. אל תשלם יותר ממחירון פחות 1500 ש"ח (אם הכלי במצב טוב. אם במצב פחות טוב, אז אפילו עוד פחות מהמחירון). קח בחשבון השקעות שונות שיהיו בגובה המחירון. אבל החשבון פשוט: נניח 12000 ש"ח לכלי, כפול שתיים (לאורך תקופה ארוכה) נותן לך כלי אמין, שאתה יודע בדיוק את מצבו והוא במצב מצוין! לדעתי המשוואה שווה. כשאני קניתי את האופנוע הזה גם לי לא היה מושג ירוק באופנועים בכלל. לא קרה שום אסון.

psichi

New member
למה אתה מדכא?

אני מוגבל 500, ורק המחשבה על שיעורים וטסטים עושה לי רע על הלב. אין חלופה שעומדת במכסת הסמ"קים שלי?

המטיייל

New member
אז לךעל XT500

כלי רגוע, לא גניב, מספיק חזק ונוח. לא שאני מכיר אותו אישית אבל אם "השכן" נוסע עליו אז תהיה בטוח שהוא נוח. נכון שהוא בריון השכונה אבל יודע בהחלט לעמוד על שלו. אם איני טועה המחירון שלו די נמוך.

Asaf-a

New member
מראה חיצוני אומר המון על הכלי!!

אופנוע שנראה מוזנח? מוזנח! לא להתרגש משריטות וכו´ אבל אופנוע שנראה רע אכן רע! לגבי המלצות - DR650- 94 & 94 כבדים מדי הייתי קונה אותם אך ורק אם באמת מדובר על אופנוע בונבון (עם סטרטר כ 162 ק´ג, 15 ק´ג יותר משאר ה DR) עד 93 ללא סטרטר אך מצוינים, 96 וצפונה כוללים סטרטר ועשו דיאטה אך כנראה מעבר לתקציבך. אני מצטרף להמלצה לקחת את הבדיקה בעירבון מאוד מוגבל, מנסיון שלי כבר מכרתי אופנועים עם בעיות שלא התגלו בבדיקה ולהפך, זו אינדיקציה בעיקר למנוע ולשקט נפשי......(גם חשוב) בעניני XR650 - אין ויכוח כי XR חדש טוב מ DR חדש (650) ותמיד יש יוצאים מהכלל שכן שמורים, אני פגשתי מעט XR650 שמורים (למעט הXR קרנף שידוע בעיר כחבל על הזמן ולראיה חברי ילדות לא מוותרים על סיבוב - בדיחה פרטית) אם מדובר על נפחי מנוע קטנים אזי מלבד DR350 גם XR250 חביב ביותר.

Trojan_Neo

New member
../images/Emo36.gif יחי הקרנף ../images/Emo26.gif ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

המטיייל

New member
יש לקרנף שלך קונקורנציה אבסולוטית

אמנם אני נשמע עכשיו כמו בן עמי אבל לXRשמעון יש כלי בונבוניירה שחבל"ז - XR650 שמור להפליא למרות קילומטרי השטחל הרבים שלו והיד הכבדה של XRשמעון

למעלה