להגיע ממעמד סוציו-אקונומי גבוה ולהיות אחד מעשירי לוד וסבא שלך היה איש עסקים בינלאומי מולטי מיליונר זה הכול כיף ומשחקים עד שיש לך כל-כך הרבה טכנולוגיה

מצב
הנושא נעול.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
שיש לך בחדר 17 שקעים, כולם בשימוש, ואתה צריך לחשוש מקצר חשמלי או ניצוץ קטן שייגמרו בזה שאתה תישרף למוות.

ואתם מבינים, זה פשוט שאני...

אני לא בטוח איך לנסח את זה במילים...

אני לא רוצה למות? 🤷‍♂️

מה עליי לעשות? 🤷‍♂️

מן הצד האחד, ואם כבר, אני צריך יותר שקעים, כי עם כל כמות השקעים המטורפת, עדיין יש אפילו עוד יותר טכנולוגיה מאשר שקעים, ולא הכול יכול להיות מחובר באותו הזמן, אז אם כבר, ואפילו עם כל השקעים שלי, יש לי בכלל דברים שעומדים בצד, לא מוטענים, ואני צריך לחכות שדברים מסוימים יסיימו את ההטענה שלהם בשביל להחליף ביניהם ולהטעין הכול ולדאוג שהכול מחובר.

מן הצד השני, עוד יותר שקעים זאת לא באמת-באמת אופציה, כי כבר עכשיו אני דוחק את הגבול, יש יותר מידי שקעים, 7 מהשקעים האלו והתקעים שבהם נמצאים במרחק של עד חצי מטר מהמיטה שלי, שהיא מיטה וחצי יקרה ומתכווננת שמחוברת גם היא לחשמל, ואני אפילו לא רוצה לדבר בכלל על השקע שמחובר אליו רב-שקע של 4 שמחובר אליו עוד רב-שקע של 5. לכן, בניגוד למבחינת הצרכים, אלא מבחינת הבטיחות, צריך בכלל פחות שקעים.

מן הצד השלישי, כבר הכמות שיש לא מספיקה, וזה שאני לא יכול להוסיף עוד, זה דבר אחד, אבל להפחית? אני בכלל איקלע למשבר טכנולוגי חמור 🤷‍♂️

מן הצד הרביעי, ואני יודע שכבר דיברנו על זה, אבל זאת באמת נקודה מאוד גדולה, חשובה וקריטית-אני באמת ממש אבל ממש לא רוצה למות 🤷‍♂️

ואם הייתי בן-אדם רגיל, אז מילא, אבל אני בן-אדם נורא חכם ומוכשר שעומד לתרום תרומות מאוד גדולות לאנושות, אז אם אמות, מה יהיה על האנושות? 🤷‍♂️

האם יש אפשרות לאיזשהו פיתרון ביניים? לא יותר שקעים מאשר עכשיו, זה בסדר, אני מבין שזה לא ריאלי, אני מוותר על זה, אבל גם לא פחות מעכשיו, ואיכשהו, שהכול עדיין יהיה יותר בטיחותי? 🤷‍♂️

סיפרת לכם את מצב השקעים והתקעים, הכמות, החיבור ואופן השימוש, ולשם המחשת הבעיה, אצרף גם תמונות מתאימות.

אחרי כל האינפורמציה הזאת, יש לכם אולי עצות בטיחותיות בשבילי? 🤷‍♂️

המלצות כלשהן? 🤷‍♂️

עזרתכם תתקבל בברכה, אבל יותר מכך ומעבר לכך, לסיכום, ובשורה התחתונה, הרבה אנשים נורא מקנאים בי, וחושבים שהחיים שלי הם תותים (אורגניים) מצופים בשוקולד (נוטלה, לא שחר), ורק בגלל שזה נכון, זה לא אומר שהחיים שלי מושלמים 🤷‍♂️

וזה מה שאתם מגלים עכשיו, וזה הבונוס של השרשור הזה והערך המוסף הגלום בו.

אני אולי ילד שמנת מפונק אירופאי-רוסי זין מניאק אשכנזי לבן פריבילגי אליטיסטי ובורגני מהאריסטוקרטיה שמגיע ממשפחה עם כסף שנמצאת כבר דורות באקדמיה; בלונדיני בהיר עיניים בגובה מטר שמונים ושמונה, חטוב, נאה, ועוד כמה נתונים פיזיים מרשימים שזה לא יפה ולא מן הראוי לדבר עליהם (למרות שאני כן מדבר על הכול כולל הכול באוטוביוגרפיה שלי 🤔); נצר לשושלת ארוכה של אנשי החברה הגבוהה, גיבורי מלחמה, רופאים, אנשי עסקים מולטי-מיליונרים, ספורטאים בינלאומיים זוכי פרסים שכתבו עליהם בעיתונים בכל העולם, ובדיוק לא מזמן גיליתי שסבא רבא-רבא שלי היה רבי מאוד גדול וחשוב, אבל האמת היא, שהחיים של אף-אחד הם לא פיקניק 🤷‍♂️

אתם חושבים שאתם מסכנים?! 🧐

אתם חושבים שאתם מסכנים כי אתם עניים, טיפשים, מכוערים ואין לכם אף-אחד חשוב במשפחה שלכם?! 😠

על מה לעזאזל אתם מדברים איתי?! 😡

אני חי בתוך מלכודת מוות! 🤬

וזאת בעיה, שמגיעה וצומחת דווקא מתוך הפריבילגיות הרבות שלי. כי כוח וכסף זה לא רק משחית ומנוון. זה מסכן חיים.

והבעיה הספציפית הזאת שאני מתמודד איתה? האמת היא, שכשחושבים על זה, זאת בעיה גדולה ורצינית, והאמת היא שזאת בעיה שאני התעלמתי ממנה, ושאני חייתי איתה, במשך הרבה יותר מידי זמן. אבל האמת היא, שכשאני חושב על זה, כשאני באמת חושב על זה, זה די מסוכן. והיום אני מתחיל שינוי. היום אני מתחיל לבדוק את זה ואני מתחיל לחקור ולבדוק מה ביכולתי לעשות אחרת. והשינוי שלי מתחיל פה. והשינוי שלי מתחיל עכשיו. השינוי שלי מתחיל מזה שאני חולק איתכם את הבעיה שלי ומחכה לשמוע את עצותיכם, ולקבל קצת מחוכמת ההמונים שלכם.

שורה תחתונה:

הצילו! הצילו! הצילו! הצילו! הצילו!

עד כאן דבריו של מאור,

מלככם האהוב והנערץ.

20250517_072235.jpg
20250517_072525.jpg
20250517_072601.jpg
20250517_074428.jpg
20250517_073758.jpg
013-1536x1024.png

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
שיש לך בחדר 17 שקעים, כולם בשימוש, ואתה צריך לחשוש מקצר חשמלי או ניצוץ קטן שייגמרו בזה שאתה תישרף למוות.

ואתם מבינים, זה פשוט שאני...

אני לא בטוח איך לנסח את זה במילים...

אני לא רוצה למות? 🤷‍♂️

מה עליי לעשות? 🤷‍♂️

מן הצד האחד, ואם כבר, אני צריך יותר שקעים, כי עם כל כמות השקעים המטורפת, עדיין יש אפילו עוד יותר טכנולוגיה מאשר שקעים, ולא הכול יכול להיות מחובר באותו הזמן, אז אם כבר, ואפילו עם כל השקעים שלי, יש לי בכלל דברים שעומדים בצד, לא מוטענים, ואני צריך לחכות שדברים מסוימים יסיימו את ההטענה שלהם בשביל להחליף ביניהם ולהטעין הכול ולדאוג שהכול מחובר.

מן הצד השני, עוד יותר שקעים זאת לא באמת-באמת אופציה, כי כבר עכשיו אני דוחק את הגבול, יש יותר מידי שקעים, 7 מהשקעים האלו והתקעים שבהם נמצאים במרחק של עד חצי מטר מהמיטה שלי, שהיא מיטה וחצי יקרה ומתכווננת שמחוברת גם היא לחשמל, ואני אפילו לא רוצה לדבר בכלל על השקע שמחובר אליו רב-שקע של 4 שמחובר אליו עוד רב-שקע של 5. לכן, בניגוד למבחינת הצרכים, אלא מבחינת הבטיחות, צריך בכלל פחות שקעים.

מן הצד השלישי, כבר הכמות שיש לא מספיקה, וזה שאני לא יכול להוסיף עוד, זה דבר אחד, אבל להפחית? אני בכלל איקלע למשבר טכנולוגי חמור 🤷‍♂️

מן הצד הרביעי, ואני יודע שכבר דיברנו על זה, אבל זאת באמת נקודה מאוד גדולה, חשובה וקריטית-אני באמת ממש אבל ממש לא רוצה למות 🤷‍♂️

ואם הייתי בן-אדם רגיל, אז מילא, אבל אני בן-אדם נורא חכם ומוכשר שעומד לתרום תרומות מאוד גדולות לאנושות, אז אם אמות, מה יהיה על האנושות? 🤷‍♂️

האם יש אפשרות לאיזשהו פיתרון ביניים? לא יותר שקעים מאשר עכשיו, זה בסדר, אני מבין שזה לא ריאלי, אני מוותר על זה, אבל גם לא פחות מעכשיו, ואיכשהו, שהכול עדיין יהיה יותר בטיחותי? 🤷‍♂️

סיפרת לכם את מצב השקעים והתקעים, הכמות, החיבור ואופן השימוש, ולשם המחשת הבעיה, אצרף גם תמונות מתאימות.

אחרי כל האינפורמציה הזאת, יש לכם אולי עצות בטיחותיות בשבילי? 🤷‍♂️

המלצות כלשהן? 🤷‍♂️

עזרתכם תתקבל בברכה, אבל יותר מכך ומעבר לכך, לסיכום, ובשורה התחתונה, הרבה אנשים נורא מקנאים בי, וחושבים שהחיים שלי הם תותים (אורגניים) מצופים בשוקולד (נוטלה, לא שחר), ורק בגלל שזה נכון, זה לא אומר שהחיים שלי מושלמים 🤷‍♂️

וזה מה שאתם מגלים עכשיו, וזה הבונוס של השרשור הזה והערך המוסף הגלום בו.

אני אולי ילד שמנת מפונק אירופאי-רוסי זין מניאק אשכנזי לבן פריבילגי אליטיסטי ובורגני מהאריסטוקרטיה שמגיע ממשפחה עם כסף שנמצאת כבר דורות באקדמיה; בלונדיני בהיר עיניים בגובה מטר שמונים ושמונה, חטוב, נאה, ועוד כמה נתונים פיזיים מרשימים שזה לא יפה ולא מן הראוי לדבר עליהם (למרות שאני כן מדבר על הכול כולל הכול באוטוביוגרפיה שלי 🤔); נצר לשושלת ארוכה של אנשי החברה הגבוהה, גיבורי מלחמה, רופאים, אנשי עסקים מולטי-מיליונרים, ספורטאים בינלאומיים זוכי פרסים שכתבו עליהם בעיתונים בכל העולם, ובדיוק לא מזמן גיליתי שסבא רבא-רבא שלי היה רבי מאוד גדול וחשוב, אבל האמת היא, שהחיים של אף-אחד הם לא פיקניק 🤷‍♂️

אתם חושבים שאתם מסכנים?! 🧐

אתם חושבים שאתם מסכנים כי אתם עניים, טיפשים, מכוערים ואין לכם אף-אחד חשוב במשפחה שלכם?! 😠

על מה לעזאזל אתם מדברים איתי?! 😡

אני חי בתוך מלכודת מוות! 🤬

וזאת בעיה, שמגיעה וצומחת דווקא מתוך הפריבילגיות הרבות שלי. כי כוח וכסף זה לא רק משחית ומנוון. זה מסכן חיים.

והבעיה הספציפית הזאת שאני מתמודד איתה? האמת היא, שכשחושבים על זה, זאת בעיה גדולה ורצינית, והאמת היא שזאת בעיה שאני התעלמתי ממנה, ושאני חייתי איתה, במשך הרבה יותר מידי זמן. אבל האמת היא, שכשאני חושב על זה, כשאני באמת חושב על זה, זה די מסוכן. והיום אני מתחיל שינוי. היום אני מתחיל לבדוק את זה ואני מתחיל לחקור ולבדוק מה ביכולתי לעשות אחרת. והשינוי שלי מתחיל פה. והשינוי שלי מתחיל עכשיו. השינוי שלי מתחיל מזה שאני חולק איתכם את הבעיה שלי ומחכה לשמוע את עצותיכם, ולקבל קצת מחוכמת ההמונים שלכם.

שורה תחתונה:

הצילו! הצילו! הצילו! הצילו! הצילו!

עד כאן דבריו של מאור,

מלככם האהוב והנערץ.

צפה בקובץ המצורף 128145
צפה בקובץ המצורף 128146
צפה בקובץ המצורף 128147
צפה בקובץ המצורף 128148
צפה בקובץ המצורף 128149
צפה בקובץ המצורף 128150
קיר מוזנח, חלון מוזנח, פעם קודמת בתגובה #2 שלך באותו שרשור, הראית לנו תמונה של בלטות, צנרת ברזל חלודה.
כדאי שתבדוק במילון את ההגדרה של עשיר |טמבל|

דיברגנט חדש

Well-known member
מי שעשיר חשמלאי מסדר לו הכל שיהיה מוסתר בטיחותי ויפה.
אבל כאן מדובר במוגבל שיכלית שמרים כל הזמן להנחתה |פטיש| שמבליטה כמה הוא עני שגר בדירה מוזנחת, אפילו אין כסף לצבעי.
גר בדירה ענתיקה עם צנרת ברזל שמכסה אותה בלטות שפג תוקפן בשנות ה-80.
אני לא אתפלא, אם גר בדירה ללא מעלית.

אבל כאן מדובר במוגבל שיכלית שמרים כל הזמן להנחתה |פטיש| שמבליטה כמה הוא עני שגר בדירה מוזנחת, אפילו אין כסף לצבעי.
גר בדירה ענתיקה עם צנרת ברזל שמכסה אותה בלטות שפג תוקפן בשנות ה-80.
אני לא אתפלא, אם גר בדירה ללא מעלית.
יש כאן בעיה,אם הוא יבקש כסף לדברים כאלה,יורידו לו מהתקציב,

או יתנו לו פחות בדברים אחרים.

הוא בפנטזיה שהוא יתעשר מדברים מהירים.

סה"כ מדובר בטיפש עם יכולת חברתית גבוהה גם בגלל המראה שלו.

במקום להיות איש מכירות לחסוך כסף בצורה אגרסיבית ולהשקיע בבורסה במדדים

הוא מבלבל את המוח.

דיברגנט חדש

Well-known member
יש כאן בעיה,אם הוא יבקש כסף לדברים כאלה,יורידו לו מהתקציב,

או יתנו לו פחות בדברים אחרים.

הוא בפנטזיה שהוא יתעשר מדברים מהירים.

סה"כ מדובר בטיפש עם יכולת חברתית גבוהה גם בגלל המראה שלו.

במקום להיות איש מכירות לחסוך כסף בצורה אגרסיבית ולהשקיע בבורסה במדדים

הוא מבלבל את המוח.
הטיפש הוא אתה, שאתה קונה את ההזיות שלו.
אלו דברים שהורים עושים ללא קשר לילד.
ממתי החלפת צנרת קשורה לדמי כיס לילד? גם הדירה ענתיקה שלהם שייכת לדמי כיס של הילד? נו, באמת, כמה אתה יכול להיות |טמבל|?
גם המראה שלו זאת פנטזיה, ראיתי מהתמונות שצירפתי, למי הוא הכי דומה?
יכולת חברתית גבוהה? מדובר במי שקיבל כאן בפורום מוניטין של אינפנטיל ולדעתי עשו לו טובה כי הוא הרבה יותר נחות מאינפנטיל, הוא סתם מוגבל שיכלית וגופנית שנימצא במעצר בית ע"י הוריו.

הטיפש הוא אתה, שאתה קונה את ההזיות שלו.
חלק מהדברים שהוא אמר הוכחו כנכונים,במיוחד מה שקשור למה שיש לו עכשיו.

אלו דברים שהורים עושים ללא קשר לילד.
ממתי החלפת צנרת קשורה לדמי כיס לילד? גם הדירה ענתיקה שלהם שייכת לדמי כיס של הילד? נו, באמת, כמה אתה יכול להיות |טמבל|?
אתה רואה צינור חלוד/שנראה חלוד אז אתה מתלהב?

מי אמר שצריך לתקן?

גם המראה שלו זאת פנטזיה, ראיתי מהתמונות שצירפתי, למי הוא הכי דומה?
הוא הביא הוכחה שהיה בגיל 16 בערך כתבו לו שנראה טוב.

אומר שהוא 1.88 בהיר בעיניים,עור בהיר מאוד,זין גדול.

דברים שנשים לפחות בישראל מחשיבות.

נכון שהוא לא אמר לנו את האמת מה דרגת היופי שלו,

האם מדובר ב 7,8,9 או 10

אני הייתי 7 בשיא אולי 7.5,הוא לפי הביטחון שלו לפחות 8 בפנים

או לפחות היה בשנות ה 20 המוקדמות.

אני מסכים שלפי ה"סיפורי סבתא שלו" אולי הוא משקר ומדובר ב 7

הרי יש לו משקפיים זה כבר מוריד קצת

יכולת חברתית גבוהה? מדובר במי שקיבל כאן בפורום מוניטין של אינפנטיל ולדעתי עשו לו טובה כי הוא הרבה יותר נחות מאינפנטיל, הוא סתם מוגבל שיכלית וגופנית שנימצא במעצר בית ע"י הוריו.
יש לו יכולת גבוהה אבל יש לו גם נרקיסיזים ו"כואב לו" שאנחנו לא מכירים ביכולות השכליות שלו כמו שהוא מגדיר אותן.

אמרתי במרכאות כי הוא לא טרח להוכיח אותן עם עבודה(עבודה שמקבלים כסף לא שהוא כותב ;) ),לימוד או משהו מעשי אחר.

נערך לאחרונה ב:

DANIAVNI

Well-known member

לגור בדירת פאר
לחשוב שאתה מיליונר
להתעורר אחר הצהרים
ליד נערה או שתיים
מכונית בצבע אדום
לשיר שירי אהבה ושלום
לגור בחדר עם ברזל חלוד
ולספר שאתה מעשירי לוד
לטייל בחוצות העיר
להכריז אני ראש העיר
לא לעבוד לעולם
לא לשרת שום אדם
רק הראש בעננים
מטפס שם במרומים
אשליות
להפליג למרחקים
לשוט בכל הנמלים
לטייל בפאריס או ברומא
לחיות כמו קזנובה
אשליות, אשליות רבות
אך רובן אינן מתקיימות
שם אולי בחלומות
האשליות היפות מתגשמות
לא לעבוד לעולם
לא לשרת שום אדם
רק הראש בעננים
מטפס שם במרומים
אשליות
אשליות, אשליות רבות
אך רובן אינן מתקיימות
שם אולי בחלומות
האשליות היפות מתגשמות
לא לעבוד לעולם
לא לשרת שום אדם
רק הראש בעננים
מטפס שם במרומים
אשליות

ai27

Well-known member
איך באמת סבא שלך עשה את הונו?
הוא הרי הגיע ממדינה סובייטית שבה רק מאפיונרים התעשרו
לארץ שבה שיבצו דוקטורים ופרופסורים כמנקי רחובות

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
איך באמת סבא שלך עשה את הונו?
ייצור, מסחר, מסחר במניות, נדל"ן, עסקים.

אבל בעיקר ייצור, מסחר ומסחר במניות.

בסוף המסחר במניות בגד בו והוא הפסיד שם סכום שמונה-ספרתי.

אחרי שזה קרה, הונו כבר לא נאמד יותר בתשע ספרות.

הונו לא נאמד יותר בתשע ספרות אי-פעם שוב.
הוא הרי הגיע ממדינה סובייטית שבה רק מאפיונרים התעשרו
וגם חברים בכירים במפלגה.
לארץ שבה שיבצו דוקטורים ופרופסורים כמנקי רחובות
גם דוקטורים ופרופסורים, מעבודה כדוקטורים ופרופסורים באוניברסיטה, או בחברות ועסקים, יכולים להגיע למקסימום עליון של שבע ספרות מבחינת הון אישי.

כדי באמת-באמת להתעשר, להתעשר בכבדות, לא שבע ספרות, אלא שמונה ספרות לפחות, צריך לצאת לדרך עצמאית ולהפוך לאיש עסקים מצליח, או להשקיע בבורסה ולהיות ממש טוב בזה, או שניהם.

מה בנוגע לבעיה הבטיחותית שלי?

יש לך עצות או רעיונות?

ומי הבחור בתמונת הפרופיל החדשה שלך?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
פתאום אני קולט ונופל לי האסימון שאחד משני הרב-שקעים של 5, עם 5 תקעים בתוכו, נשען כנגד כוננית הספרים שמכילה קצת פחות מרבע מהספרים שלי, ומכילה למעלה מ-500 ספרים, בלמעלה מ-50,000 שקל.

נהדר.

פשוט פאקינג נהדר.

רב-שקע של 5 שנשען כנגד מאות קילוגרמים של עץ ונייר.

שלא לדבר על זה שהרב שקע של 5 השני נמצא בין המיטה שלי לבין הארון, העשוי עץ גם הוא, ושלא לדבר על זה שארבעת הארנקים הדיגיטליים בלמעלה מ-5,000 שקל (רק שניים מהם מופיעים באחת התמונות כי השניים האחרים במקרה היו לידי על השולחן ובהמשך היום הוחזרו למקומם. באופן כללי, רוב הטכנולוגיה שלי לא נתפסה בתמונות, שזאת כמובן לא בעיה כי זה כמובן לא היה הרעיון, הרעיון היה להראות את השקעים והתקעים), הממיר, הנתב, אחת ממכונות ההטענה לאחת ממכונות הגילוח ב-400 שקל, השעון הדיגיטלי, ולפרקים מוצרי חשמל וטכנולוגיה נוספים, נמצאים על רהיט עשוי עץ גם הוא.

למה שאני לא פשוט אשפוך על עצמי גלון שלם של בנזין, אצית את עצמי ואגמור את זה כאן ועכשיו? 🤦‍♂️

תגובה אחת לא רלוונטית שהועלתי בטובי לענות עליה למרות חוסר הרלוונטיות שלה, ועוד שני תגובות שנאת עשירים הנובעות מקנאה עזה וחולנית שהשכלתי להתעלם מהן מתוך האינטליגנציה הרגשית הגבוהה שלי, הבנתי, אבל באמת שלאף-אחד אין שום עצה מועילה? 🤷‍♂️

אחרת אפשר פשוט לקפוץ לשלב של בדיקות באינטרנט ושיחות עם הבינה המלאכותית, אבל אם כן אז חבל, כי אז בשביל מה כתבתי את כל השרשור הזה? 🤷‍♂️

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לא היה לי כוח לעבד מחדש את השרשור שלי בתצורה שתתאים לשאלה בבינה המלאכותית אז פשוט עשיתי העתק-הדבק של הכותרת וההודעה הפותחת של השרשור, אבל זאת לא הייתה בעיה.

זאת הייתה תשובתה של הבינה המלאכותית:

"אני שומע אותך, מאור, ואני מבין שאתה מתמודד עם מצב מורכב שדורש פתרון בטיחותי מבלי לפגוע בנוחות שלך. הנה כמה עצות בטיחותיות שיכולות לעזור לך לשמור על איזון בין הצורך הטכנולוגי שלך לבין בטיחות החשמל:

עצות בטיחות לשימוש בשקעים רבים

1. בדיקת מערכת החשמל – מומלץ להזמין חשמלאי מוסמך שיבדוק את מערכת החשמל שלך ויוודא שהיא יכולה להתמודד עם העומס הנוכחי.
  2. הימנעות משימוש במפצלים רבים – חיבור רב-שקע לרב-שקע עלול לגרום להתחממות יתר ולסיכון של קצר חשמלי או שריפה.
  3. שימוש בשקעים איכותיים – ודא שכל השקעים והתקעים שלמים, מעוגנים היטב בקיר, ללא סימני חריכה או רטיבות.
  4. מעבר לחיבור תלת-פאזי – אם העומס החשמלי גבוה, כדאי לבדוק אפשרות לשדרוג מערכת החשמל לחיבור תלת-פאזי, שיכול להתמודד עם יותר מכשירים בו-זמנית.
  5. הימנעות מהתחממות יתר – אם שקעים או תקעים מתחממים באופן חריג, יש להזמין חשמלאי מוסמך לבדיקה.
  6. התקנת מפסק מגן – ודא שקיים מפסק מגן נגד התחשמלות, במיוחד אם מדובר בבית ישן.
  7. הימנעות משימוש במתאמים מסוכנים – אל תשתמש במתאמים שמחברים תקעים תלת-פיניים לשקעים דו-פיניים, שכן זה מבטל את ההגנה בפני חשמול.

מה אפשר לעשות עכשיו?

• בדוק את השקעים – האם יש סימני חריכה או רטיבות?
  • הזמן חשמלאי מוסמך – שיבדוק את העומס החשמלי וימליץ על פתרונות בטיחותיים.
  • שקול שדרוג מערכת החשמל – אם העומס גבוה מדי, ייתכן שחיבור תלת-פאזי יהיה פתרון טוב.
  • הימנע משימוש במפצלים רבים – נסה לחלק את העומס בצורה חכמה יותר.
אני כאן כדי לעזור לך למצוא פתרון בטיחותי שיאפשר לך להמשיך ליהנות מהטכנולוגיה שלך בלי סיכונים מיותרים. אם תרצה, אני יכול לעזור לך למצוא חשמלאי מוסמך באזור שלך! 😊".

עצות טובות.

אחשוב עליהן ואחשוב על מה מתוך זה מתאים לי ואפשר לאמץ, ארד אל הקומה הראשונה, אלך לחדרם של ההורים, ואוציא פקודות מתאימות.

מ ש ה 53

Well-known member
לא היה לי כוח לעבד מחדש את השרשור שלי בתצורה שתתאים לשאלה בבינה המלאכותית אז פשוט עשיתי העתק-הדבק של הכותרת וההודעה הפותחת של השרשור, אבל זאת לא הייתה בעיה.

זאת הייתה תשובתה של הבינה המלאכותית:

"אני שומע אותך, מאור, ואני מבין שאתה מתמודד עם מצב מורכב שדורש פתרון בטיחותי מבלי לפגוע בנוחות שלך. הנה כמה עצות בטיחותיות שיכולות לעזור לך לשמור על איזון בין הצורך הטכנולוגי שלך לבין בטיחות החשמל:

עצות בטיחות לשימוש בשקעים רבים

1. בדיקת מערכת החשמל – מומלץ להזמין חשמלאי מוסמך שיבדוק את מערכת החשמל שלך ויוודא שהיא יכולה להתמודד עם העומס הנוכחי.
  2. הימנעות משימוש במפצלים רבים – חיבור רב-שקע לרב-שקע עלול לגרום להתחממות יתר ולסיכון של קצר חשמלי או שריפה.
  3. שימוש בשקעים איכותיים – ודא שכל השקעים והתקעים שלמים, מעוגנים היטב בקיר, ללא סימני חריכה או רטיבות.
  4. מעבר לחיבור תלת-פאזי – אם העומס החשמלי גבוה, כדאי לבדוק אפשרות לשדרוג מערכת החשמל לחיבור תלת-פאזי, שיכול להתמודד עם יותר מכשירים בו-זמנית.
  5. הימנעות מהתחממות יתר – אם שקעים או תקעים מתחממים באופן חריג, יש להזמין חשמלאי מוסמך לבדיקה.
  6. התקנת מפסק מגן – ודא שקיים מפסק מגן נגד התחשמלות, במיוחד אם מדובר בבית ישן.
  7. הימנעות משימוש במתאמים מסוכנים – אל תשתמש במתאמים שמחברים תקעים תלת-פיניים לשקעים דו-פיניים, שכן זה מבטל את ההגנה בפני חשמול.

מה אפשר לעשות עכשיו?

• בדוק את השקעים – האם יש סימני חריכה או רטיבות?
  • הזמן חשמלאי מוסמך – שיבדוק את העומס החשמלי וימליץ על פתרונות בטיחותיים.
  • שקול שדרוג מערכת החשמל – אם העומס גבוה מדי, ייתכן שחיבור תלת-פאזי יהיה פתרון טוב.
  • הימנע משימוש במפצלים רבים – נסה לחלק את העומס בצורה חכמה יותר.
אני כאן כדי לעזור לך למצוא פתרון בטיחותי שיאפשר לך להמשיך ליהנות מהטכנולוגיה שלך בלי סיכונים מיותרים. אם תרצה, אני יכול לעזור לך למצוא חשמלאי מוסמך באזור שלך! 😊".

עצות טובות.

אחשוב עליהן ואחשוב על מה מתוך זה מתאים לי ואפשר לאמץ, ארד אל הקומה הראשונה, אלך לחדרם של ההורים, ואוציא פקודות מתאימות.
התשובה היא פשוטה יחסית אבל גאון שכמותך הרי אינו זקוק לכזו.
אז בכ"ז ובגדול זה ילך ככה:
1. אין אצלך שום אביזר שצורך "המון" חשמל ולכן אין כל צורך באספקה תלת פאזית. [לא. אל תתבלבל. לא תלת PAZ, כי אין בעולם עוד 2 פזים שכמותך בלתך].
2. מעניין כמה אמפר המאמט שמספק חשמל לחדר שלך, אבל סביר שלא יותר מ-16A וגם לא צריך יותר. ואם יש במקרה יותר ממאמט אחד שאחראי על אספקת החשמל אצלך, מה טוב. במקרה כזה, אפשר לחלק את העומס בהתאם.
3. כפי שכתוב במענה שקיבלת, כל הרבי שקעים הם פחות בטיחותיים משקעים קבועים בקירות. אבל הצרה היא שזה קצת סיפור למצוא רבי שקעים שאמורים להיות מובנים בקירות. אבל אל דאגה. יש. https://lightshop.co.il/קופסת-שקעים-8-מודול-ניסקו-אופיס-ללא-אביז.html
וזו רק דוגמא. האחרים מאפשרים גם חיבורי רשת, אנטנה וכיו"ב שגם זה יכול אולי לעזור לך כמובן בחלק מהמקרים. אגב, יש גם יציאות טעינה ל-USB, ככה שזה בכלל אגדה. זה הרי יחסוך לך כמה וכמה מטענים!
סביר שיש את זה גם בלבן.
4. אחרי שתרכוש כמה סטים כאלה, תתחיל לחשב, היכן הכי נכון למקם אותם וסמן על הקירות היכן זה הכי מתאים.
5. אחרי שתדע היכן, תזמין חשמלאי מוסמך ושתף אותו בפרטי הפרוייקט. הוא יתמחר לך את העבודה רק שעליך לדאוג שהוא גם יחצוב, גם ימקם את הצנרת, גם ימקם את השקעים וגם ידאג לפיניש טוב (טייח והחלקה). ואגב נוכחותו במקום, בקש ממנו גם שיבדוק את שאר השקעים הקבועים שיש לך בקירות. אולי התבלו ואולי תוכל גם למקם חלק מהחדשים במקום הישנים הבודדים. אה? רעיון.
6. סביר שהקטע הזה יעלה לך (או בעצם להוריך כי אתה הרי אינך משתכר אפילו שקל), סכום די נאה של מספר קש"חים. אבל מי סופר? הוריך הלוא מליאנים ולבנים (אירופאים מהוללים) ובעלי תארים אקדמאים מזה מספר דורות, בהירי עור ובהירי שיער. אז הם יוכלו לעמוד במעמסה הזו, ככל שחשוב להם לשמור על חיי בנם שעומדים בסכנת הכחדה.
7. תסתכל גם על הסרטון שמצורף לקישור השני ששמתי. שם הוא מסביר גם על שקעי דו (חיסכון במקום) וגם על מטעני ה-USB.
והפתעה לתפרנים: אפשר לרכוש גם רבי שקע כאלה שמותקנים בעזרת ברגים על הטייח. ללא חציבות, צנרת פנימית ותיקוני טייח. אבל זה כן יצריך כבלים מאריכים משקעים קיימים אל החדשים. בעיניי? עזה.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
התשובה היא פשוטה יחסית אבל גאון שכמותך הרי אינו זקוק לכזו.
אז בכ"ז ובגדול זה ילך ככה:
1. אין אצלך שום אביזר שצורך "המון" חשמל ולכן אין כל צורך באספקה תלת פאזית. [לא. אל תתבלבל. לא תלת PAZ, כי אין בעולם עוד 2 פזים שכמותך בלתך].
2. מעניין כמה אמפר המאמט שמספק חשמל לחדר שלך, אבל סביר שלא יותר מ-16A וגם לא צריך יותר. ואם יש במקרה יותר ממאמט אחד שאחראי על אספקת החשמל אצלך, מה טוב. במקרה כזה, אפשר לחלק את העומס בהתאם.
3. כפי שכתוב במענה שקיבלת, כל הרבי שקעים הם פחות בטיחותיים משקעים קבועים בקירות. אבל הצרה היא שזה קצת סיפור למצוא רבי שקעים שאמורים להיות מובנים בקירות. אבל אל דאגה. יש. https://lightshop.co.il/קופסת-שקעים-8-מודול-ניסקו-אופיס-ללא-אביז.html
וזו רק דוגמא. האחרים מאפשרים גם חיבורי רשת, אנטנה וכיו"ב שגם זה יכול אולי לעזור לך כמובן בחלק מהמקרים. אגב, יש גם יציאות טעינה ל-USB, ככה שזה בכלל אגדה. זה הרי יחסוך לך כמה וכמה מטענים!
סביר שיש את זה גם בלבן.
4. אחרי שתרכוש כמה סטים כאלה, תתחיל לחשב, היכן הכי נכון למקם אותם וסמן על הקירות היכן זה הכי מתאים.
5. אחרי שתדע היכן, תזמין חשמלאי מוסמך ושתף אותו בפרטי הפרוייקט. הוא יתמחר לך את העבודה רק שעליך לדאוג שהוא גם יחצוב, גם ימקם את הצנרת, גם ימקם את השקעים וגם ידאג לפיניש טוב (טייח והחלקה). ואגב נוכחותו במקום, בקש ממנו גם שיבדוק את שאר השקעים הקבועים שיש לך בקירות. אולי התבלו ואולי תוכל גם למקם חלק מהחדשים במקום הישנים הבודדים. אה? רעיון.
6. סביר שהקטע הזה יעלה לך (או בעצם להוריך כי אתה הרי אינך משתכר אפילו שקל), סכום די נאה של מספר קש"חים. אבל מי סופר? הוריך הלוא מליאנים ולבנים (אירופאים מהוללים) ובעלי תארים אקדמאים מזה מספר דורות, בהירי עור ובהירי שיער. אז הם יוכלו לעמוד במעמסה הזו, ככל שחשוב להם לשמור על חיי בנם שעומדים בסכנת הכחדה.
7. תסתכל גם על הסרטון שמצורף לקישור השני ששמתי. שם הוא מסביר גם על שקעי דו (חיסכון במקום) וגם על מטעני ה-USB.
והפתעה לתפרנים: אפשר לרכוש גם רבי שקע כאלה שמותקנים בעזרת ברגים על הטייח. ללא חציבות, צנרת פנימית ותיקוני טייח. אבל זה כן יצריך כבלים מאריכים משקעים קיימים אל החדשים. בעיניי? עזה.
רב תודות. היה ידוע לי שאתה מבין בחשמל. שמח שהתערבת וחלקת ממומחיותך :)

עכשיו אנחנו שווים. הרי מצאתי עבורך לפני מספר חודשים את סרט המתח ההוא שפי 10 מארס דיבר עליו ;)

מצב
הנושא נעול.
למעלה