להגיע מאנסי לזגרב

mayawek

New member
להגיע מאנסי לזגרב

שלום לכולם, מה לדעתבם הדרך הכי זולה ומהירה להגיע מאנסי שבצרפת לזגרב? אני צריכה להגיע תוך יום. הסתכלתי על טיסות זולות ורכבות אבל קצת הלכתי לאיבוד. אמרו לי שיש טיסות זולות מציריך (שזה יחסית קרוב לאנסי) ומפריס, אבל לא כ"כ הצלחתי למצוא אותן. אני אשמח לכל רעיון. תודה.

Amoureuse

New member
אתגרת אותי, תבדקי את זה:

בעזרת האתר שבלינק הראשון למטה, שמוצא טיסות זולות מצאתי לך ש-GermanWings טסה מכמה יעדים בגרמניה לזגרב (מברלין, קלן/בון, שטוטגרט, המבורג). וכן שאיזיג'ט טסה מג'נבה לברלין, אפילו אותו שדה תעופה. לא הסתכלתי על שעות הטיסה אז אני לא יודעת אם זה עובד, אבל תבדקי... כמובן ביותר כסף בטח גם סוויס ולופטהנזה יביאו אותך מג'נבה לברלין בגמישות טובה בשעות. אני לא מבטיחה לך שזו האופציה הכי טובה, בהצלחה

nitsansh

New member
חוץ מהאפשרות לטוס דרך ברלין יש

אפשרות דומה לקונקשן בלונדון-לוטון. הטיסה מז'נבה ללוטון בחברת איזיג'ט, מלוטון לזגרב בחברת WIZZAIR. זה לא חשוב שהטיסה דרך לונדון יותר ארוכה (גם דרך ברלין זה לא קצר) כי מה שקובע זה אם השעות מתאימות והמחיר סביר. בקונקשן כזה צריך לקחת טווח-ביטחון של כמה שעות, כי במקרה שהטיסה הראשונה תאחר ותפסידי את הטיסה השניה אף אחד לא יפצה אותך (גם אם הטיסות הן של אותה חברה), ותיתקעי בשדה תעופה במרחק אלפי ק"מ מהיעד שלך, והמחיר שתשלמי בשביל הטיסה הבאה (שיכולה להיות למחרת או אפילו אחרי כמה ימים) יהיה הרבה יותר יקר. סיכון כזה הוא קטן יותר בתחבורה יבשתית, למרות שגם בזה שום דבר לא בטוח ב-100%, אבל אם קנית כרטיס תוכלי בד"כ לנצל אותו לנסיעה אחרת.

nitsansh

New member
בדקתי את הלו"ז של WIZZAIR

יש להם טיסה כל יום, אבל בימים ב-ה ההמראה היא ב-8.15, מה שמחייב אותך להגיע ללונדון ערב קודם, וזה לא טוב... בימים א ו הטיסות ב-14.40 ובשבת ב-13.45, כך שזה יכול להתאים אם יש טיסה בבוקר מז'נבה ללונדון... (אבל זו צריכה להיות טיסה די מוקדמת, ותזכרי שאת צריכה להגיע לז'נבה מאנסי) מצד שני, לפחות בימים שבדקתי הטיסות בימים ב-ד היו זולות בעשרות פאונדים משאר הימים, אז גם אחרי קיזוז מחיר של לינה בלונדון זה עדיין יותר זול... מדובר על מחיר של 13.5 או 20 פאונד ללא מסים... יחד עם המסים זה כבר 50 פאונד וזו לא מציאה גדולה... הטיסות של איזיג'ט מז'נבה ללוטון הן 3 פעמים ביום. הראשונה יוצאת ב-10.10 ומגיעה ב-10.55, שזה יכול להתאים לטיסות לזגרב בימים ו,א ושבת... יש גם טיסות ב-17.40 ו-21.40, למקרה שתרצי לטוס לזגרב למחרת בבוקר... הטיסה הזולה ביותר שמצאתי עולה 50 פרנק שוייצרי כולל מסים... להערכתי ביחד זה בסביבות 100 יורו, לא כולל מחיר הנסיעה מאנסי לז'נבה שגם אותו צריך לקחת בחשבון... בצורה דומה את יכולה לבדוק את הקונקשן דרך ברלין... כמובן שבדיקת מחירים צריך לעשות לפי מועד הנסיעה הספציפי שלך, ורצוי שהוא יהיה גמיש כדי להגדיל את הסיכוי למצוא טיסות זולות... ומצד שני אחרי ההזמנה המועד הוא קשיח ולא ניתן לשינוי אלא בתוספת של כמה עשרות פרנקים/יורו/פאונדים או לא חשוב מה... מבחינת גמישות במועדי הנסיעה ואפשרויות לשינוי, תחבורה יבשתית ובעיקר רכבת יותר טובה, וטווח המחירים קטן בהרבה... זה גורם שחשוב לקחת אותו בחשבון... טיסות מהסוג הזה כדאי להזמין רק אם את בטוחה שתטוסי במועד הזה, אחרת הלך הכסף...

nitsansh

New member
כדאי גם לבדוק אפשרות של טיסה ישירה

בחברה סדירה, שזו האפשרות הקצרה והנוחה ביותר... יכול להיות שסוויס או קרואטיה איירליינז טסות מז'נבה לזגרב... הבעיה היא איך לקנות כרטיס כזה, כי אם תקני בארץ המחיר יכול להיות יותר יקר מזה שבשוייץ או צרפת... ואם מדובר בנסיעה בכוון אחד אז טיסות בחברות סדירות מהסוג המסורתי בד"כ עולות כמעט כמו טיסה הלוך חזור... שכחתי לציין שאפשר לחפש איזה חברות טסות לאן ובאיזה זמן גם באתר של שדה התעופה... ייתכן שכך תמצאי חברה שלא ידעת עליה... לפעמים יש טיסות שכר ליעד שלך, אבל גם כאן יכולה להיות בעיה כי לא ניתן לקנות אותן בארץ אלא רק בארץ המוצא.

nitsansh

New member
תבדוק אוטובוס...

ציריך ופריז לא ממש קרובות לאנסי... פריז היא בכלל בכיוון ההפוך... העיר הגדולה הקרובה ביותר היא ז'נבה ואחרי זה ליון... אם את/ה נוסע/ת בתחבורה יבשתית, סביר שהדרך הקצרה ובעיקר זולה תהיה דרך איטליה וסלובניה... אני יודע שיש רכבת לזגרב מונציה, ואוטובוס של יורוליינס יש בטח ממילאנו, שאליה אפשר להגיע דרך האלפים בגבול צרפת-איטליה... דבר ראשון כדאי לבדוק טיסות... אם אין לזגרב מהאיזור הזה, נסה את ליובליאנה בסלובניה או מקומות בדרום אוסטריה כמו גראץ או קלגנפורט... גם מקומות אחרים בחלק הצפוני של קרואטיה באים בחשבון (למשל רייקה). בשלב הבא צריך לסרוק את לוחות הזמנים של חברות האוטובוס שמסונפות ליורוליינס... למיטב זכרוני האתר הצרפתי הוא בין הידידותיים למשתמש מהסוג הנ"ל... כדאי לבדוק גם את שוייץ ואיטליה... הכי קל לבדוק רכבות, עם מנוע חיפוש של הרכבת הגרמנית או השוייצרית שמכסים את כל אירופה, מבחינת מחיר זו בד"כ האופציה היקרה אבל היא בטוח קיימת. אם חוצים את גבול צרפת-איטליה כנראה שעולים על הרכבת לאיטליה בעיר CHAMBERY. קיימת גם האופציה השוייצרית אבל סביר שהיא יותר יקרה, ואולי הדרך המהירה ביותר היא באמת דרך ז'נבה, ציריך וזלצבורג (או מינכן). האתרים האלה ימצאו את המסלול הקצר ביותר אבל הוא לא בהכרח הכי זול... בכל מקרה הנסיעה לא תהיה יותר מ-24 שעות. אם זכרוני אינו מטעני הרכבת מונציה לזגרב יוצאת ב-9 בערב ומגיעה לזגרב בסביבות 3-4 בלילה... יש אפשרות גם לנסוע ברכבת ממילאנו לוינה ולהחליף בעיר פילאך באוסטריה לרכבת לזגרב... אני זוכר שפעם בדקתי את הנסיעה הזאת בכוון הפוך אז אני מניח שזה קיים גם בכוון הזה... גם במקרה הזה ההחלפה היתה בשעה לא סימפטית בלילה, אבל זה עדיף מאשר להגיע ליעד באמצע הלילה... ייתכן שהאפשרות הטובה ביותר תהיה שילוב של 2 סוגי תחבורה, ותצטרכי לעשות הצלבה בין כמה אתרים... לדוגמה לנסוע ברכבת למילאנו ומשם באוטובוס... לנסיעה מסוג זה יש הרבה אפשרויות שצריך לבדוק, ואם היה לי זמן הייתי מנסה לעשות את זה... בכל מקרה אם ידוע מתי הנסיעה אז צריך לעשות חיפוש של המועד הספציפי... לא כל נסיעה מתקיימת כל יום...

mayawek

New member
תודה רבה ועוד כמה שאלות

תודה רבה על כל התשובות. נראה לי שהדרך הכי זולה בינתיים והכי פשוטה שמצאתי היא באוטובוס משווייץ (וגם חוסך לינת לילה). יש לי כמה שאלות: * ציינתם את eurolines. זו גם המלצה? מישהו נסע נסיעה ארוכה באוטובוסים שלהם? מבחינת נוחות, אמינות וכו'. * נכנסתי לאתר שלהם וחיפשתי את היעד הרלוונטי ולא הבנתי את העלות של הכרטיס. כתוב שם CHF. מה זה אומר? יורו? * כדאי להזמין מקום מראש או שבדר"כ יש להם מקומות? שוב תודה על כל העיצות.

sela v

New member
תשובה

CHF זה פרנק שוויצרי. CH מסמל את שוויץ ו-F זה קיצור לפרנק. לגבי אם יהיה מקום זה שאלה שאי אפשר לענות עליה. והאוטובוסים שלהם טובים נסעתי כבר באוטובוסים באירופה, ובד"כ הם טובים יותר מאלה של אגד.

למעלה