להגיד
כשקשה

להגיד ../images/Emo51.gif כשקשה

אהלן אנשים, כמו גלים - שעולים ויורדים, ככה גם הנושא של הכרת תודה עולה ויורד לפרקים אצלי. לאחרונה, בעקבות חוליים ומחלות אצל כמה אנשים קרובים יותר ופחות, חזרנו קצת לתרגל - בן זוגי ואני - הכרות תודה. להגיד
על מה שיש, בתחילת היום, לפני שהולכים לישון. תודה על מה שטוב וגם תודה על הדברי שלכאורה נראים פחות חיוביים - כדי להבין שבכל זאת - גם מדברים שליליים יכולים לצמוח דברים טובי יותר. ומשם חשבתי - האם בסיום מערכת יחסים - אפשר להגיד לבן הזוג ממנו נפרדים 'תודה'
אפשר לשים בצד את הכעסים שיש בפרידה ולראות דברים חיוביים
או שזה משהו שיכול להגיע רק אחרי שמשקעים יורדים ועובר זמן על מנת לעכל
האם שני הצדדים במערכת יחסים שהסתיימה יכולים להודות אחד לשני על הזמן הנפלא שבילו יחד
או שזוכרים רק את הרגעים הקשים שהובילו לפרידה

yosef 30

New member
תודה רבה על הנושא שהעלית משוטט ייקר

מנחם בגין אמר: גם המובן מאליו צריך שייאמר לפעמים אכן נושא חשוב הוא הכרת תודה. אדם הנמצא בהודיה על מה שיש לו, חי בשפע תמידי - והוא אינו עסוק במה אין לו או איך הוא ירגיש כשיהיה לו. אני לא אומר שזה לא טוב או נכון או חיובי לשאוף הלאה. אך היכולת לומר כל בוקר תודה רבה על הבית שיש לי, תודה רבה על הוופסה שיש לי, על הטלויזיה גם אם היא קצת מקרטעת, תודה על הסלון שיש לי, על הבגדים, המבטח ווכו'. התנסות בהודיה מולידה שפע פנימי ויציבות ריגשית - מדוע
כי האדם לומד לראות את מה שיש לו כאן ועכשיו ועוד יותר מזה להנות מזה. תודה אינה חייבת להיות תלויה בדבר. אתה לא חייב לחכות ליום מיוחד או לארוע חגיגי כדי להביע תודה (לא ידוע) אני מאמין שבנושא הפרידה זה באמת תלוי ברמת המודעות האישית של האדם. קודם כל צריכה להיות לפי דעתי הבנה/הסתכלות/מודעות אצל האדם - שמכל אחד אנו לומדים כפי שנאמר: "מכל מלמדי השכלתי". אנו נראה שכן למדנו על עצמנו לטוב ולרע בסופו של דבר זה יהיה לטובה. הרי אם נניח בצד את כל הכעס ונשאל את עצמנו מה אנו לוקחים מהקשר הזה - נוכל לראות שיש גם טוב בפרידה. הקושי יהיה שם, הכעס גם יהיה שם, העצבות, הבדידות ושוב בכעס הכל יהיה שם אך גם הודיה על ההתנסות שעם הזמן נלמד ליישם את הלמידה בחיי היומיום. תודה
. יוסף.

מובן מאליו

אהלן יוסף
, הרבה פעמים אנשים מגיעים לשלב שהם מבינים את חשיבות הכרת התודה אחרי שהם עוברים משבר או אסון. לא חייבים להגיע למצב שכזה, אלא ברגע שמבינים שאפילו הדברים הבסיסיים בחיים הם לא תמיד מובנים מאליו - אז מבינים את החשיבות של הדבר. כשמחליטים להיפרד, צעד הזה יכול להיות מלווה בהרבה כעסים, פחדים ושאלות. אפשר להבין את מי שמרגיש ככה - בין אם זה צד אחד במערכת היחסים או שני הצדדים. ובכל זאת - מי שמצליח לשים את הרגשות האלה קצת בצד - יכול לראות את הדברים היפים, את מי שהיינו איתו במשך תקופה ארוכה, שנתן לנו הרבה ואנחנו נתנו לו, את הרגעים המדהימים שבילינו יחד ועוד ועוד חוויות - ועל כל זה - מי שמצליח להכיר תודה, אשריהו

למעלה