להבין תוצאות מעבדה

Mishkafofer

New member
להבין תוצאות מעבדה

לכולם שלום. לפני כחודש בערך עברתי בדיקת דם רגילה ובה תהגלה הממצאים הבאים: TSH <0.01 mIU/l FREE T4 17.22 pmol/L TOTAL T3 2.9 NMOL/L הרופא המשפחתי הסביר שיש לי היפר אקטיביות של בולטת המגן ולכן נתן לי עוד דם ואולטרה-סאונד TSH >0.01 mIU/L FREE T3 15.12 pmol/L TOTAL T3 2.3 nmol/L Anti-TPO <10.0 IU/ml Age<50y:normal <35IU/ml Age >50y:normal <100 IU/ml Thyroglobulin Ab <20.0 IU/ml Age <50y:normal<40IU/ml Age>50y:normal<80IU/ml אולטרה סאונד איסטמוס אינו מעובה אונה שמאלית 1x1.1x3,3 אונה ימנית 1.6x1.4x3.8 שתי אונות באיסטמוס עם מרקם הומוגני כלי דם ללא סטיה מהרגיל בבדיקת האולטרה סאונד ביקשתי מהרופאה לעבור לי מעל בלוטת לימפה שמוגדלת אצלי מגיל 17 באיזור תת לפטי בקו האמצעי הודממה בלוטת לימפה בגודל 9 מ"מ לאחר מכן שלחתי לבירור אצל אינדיקרונולוג וגם הוא נתן לי עוד בדיקת דם והפנה אותי למיפוי של בלוטת תריס Anti-TPO 12.0 IU/mL Age < 50y: Normal <35 IU/mL Age > 50y: Normal <100 IU/mL Thyroglobulin Ab <20.0 IU/mL Age < 50y : Normal <40 IU/mL Age > 50y: Normal < 80 IU/mL הרופא אינדיקרינולוג לא הסביר לי שום דבר רק אמר לחזור עם בדיקת דם ותוצאות הדמיה. קצת רקע משפחתי, עליתי לארץ מקישינב ב91, דודי ואמי שניהם נוטלים אלטרוקסין 100, אמא הסבירה שיש לה היפואקטיביות של הבלוטה. ביררתי לגבי סימפטומים של היפראקטיביות של בלוטת מגן. דפיקות לב מואצות-קרה מספר פעמים בדודדות ולא הטריד אותי כי זה נמשך רק כמה שניות. בזמן האחרון היציאות היו די נוזליות אבל זה לא תמיד. אני עדיין אוהב לישון, אני יכול לישון משהו כמו 8-10 שעות אשמח לקבל הסבר על התוצאות במיוחד על האחרונה ועל בדיקת אולטרה סאונד. מודה מראש על ההתיחסות ואשמח לקבל הסברים או יעוץ

נטיה לפעילות יתר

שלום לך, בסה"כ אין ממה להלחץ כאן. אתה מרגיש טוב ואין לך שום סימפטום לא של פעילות יתר ולא של תת פעילות. בלוטת התריס בגודל ובמרקם תקינים ואני לא מאמינה שהמיפוי יתן משהו. אז יש לך סיפור משפחתי של הפרעות של בלוטת התריס כנראה על רקע אוטו-אימוני, וכנראה שגם לך ביום מן הימים תהיה הפרעה. ה-TSH שלך מדוכא כי יש לך כנראה נוגדנים (לא אלה שנמדדו לך אלא כאלה שנקראים TSI) שמפעילים את בלוטת התריס במקום ה-TSH. כל עוד וה-FT4 וה-T3 נשארים בתחום הנורמה אין מה לעשות ואין ממה להלחץ. אז מה שאני ממליצה הוא לעקוב אחרי התפקודים האלה עפם בחצי שנה-שנה ולדאוג לכלול את ההורמונים התירואידליים עצמם (T3 ו-T4) בבדיקה. או ליזום בדיקה אם יופיעו לך סימפטומים קודם לכן.

Mishkafofer

New member
לאיזה סימפטומים צריך לשים לב?

קודם כל תודה שעברת על כל הנתונים, תודה על ההסבר. יש לי עוד כמה שאלות ועם תוכלי תעני לי עליהם? איזה סימפטומים אני צריך לשמים לב? מה אמור להדליק נורה אדומה? האם זה יכול להתפתח למשהו רציני בהמך החיים? האם זה מגביר את הסיכוי לחלות בסרטן בלוטת התריס?

סימפטומים

בקר טוב, לא התכוונתי שתכנס לפניקה ושתבחון את עצמך מידי יום להופעה של סימפטומים. ואני גם לא רוצה לתת לך רשימה של כל הסימפטומים האפשריים. זה מיותר. מאחר וה-TSH שלך מדוכא, וזה רומז על נטיה לפעילות יתר, מה שאני יכולה להגיד הוא שאם אתה מרגיש דפיקות לב מואצות, הזעת יתר, רעד, עצבנות, נדודי שינה, וירידה בשמקל למרות שאתה לא מפחית את כמות האוכל, זה אולי סיבה לעשות בדיקת דם לפני המועד.

Mishkafofer

New member
אין סימפטומים

קודם כל תודה על היחס, אני שמח שיש מישהו שעוזר. דבר ראשון גיליתי את ההפרעה בבלוטת התריס בבדיקת דם שיגרתית, לפני כחודשיים השתחררתי מהצבא והחלטתי לראות מה קורה, מה רמת הכולסטרול. ביקשתי מרופא בדיקת דם כוללת פלוס שתן, בעקבות הבדיקה התברר שהכל תקין חוץ מבלוטת התריס. הרופא שאל עם יש לי דפיקות לב, עצבנות? אמרתי לו שאני מרגיש מצויין, לגבי דפיקות לב הם התרחשו מספר פעמים מאוד מועט כל כך שחשבתי שזה עצבנות וגם אז זה נמשך לכמה שניות ויחסתי זאת ללחץ נפשי, כמו כן אוכל לומר בביטחון שלא ניתקלתי בתופעה בחצי שנה האחרונה. יש לי הזעה מוגברת, אבל זה קיים הרבה זמן, ב99 עשיתי בדיקה שהראתה שהכל תקין אבל היתי מזיע המון גם בגלל העובדה שאני סובל מעודף משקל (פלוס 20 קילו עודף). רעד- לא נפגשתי עם התופעה. נדודי שינה- אני הרבה פעמים נשאר ער עד שעה 1, 2 בלילה אבל אחרי זה אני יכול לישון 9 או 10 שעות כמו תינוק, היו לי גם נדודי שינה בבית ספר אבל אז בדיקות דם לא הצביעו על בעיה של בלוטת תריס, חוצמזה בצבא הלכתי לישון ב10 או 11 בלילה ונרדמתי די מהר. ירידה בשמקל- בצבא די השמנתי,הרזתי קצת לאחרונה אבל אני מייחס זאת לעובדה שאני רץ לפחות פעמיים שלוש בשבוע 3 קילומטר. תזונה-לא השתנתה בהרבה אבל אני יותר מודע לתזונה נכונה ונמנע ממתקים ומשקאות מוגזים ובשר. עצבנות- את יכולה לקרוא לי מר רגיעון, אני אדם די סובלני, אני לא צועק על אנשים ודי מופנם למרות שלפעמים יש רצון לפתור קונפליקטים בדרך הטובה והישנה. כמו כן אף אחד לא העיר לי שאני עצבני, אני לא מתעצבן מלעמוד בתור ודי רגיש לצדק ולכן בקופת חולים תמיד אתן לזקנות להיכנס לפני. בכללי אני מרגיש די טוב, אני רץ בערבים כבר חודשיים והכושר די השתפר. לפי דעתך המקצועית, האם אני גיליתי בעיה רפואית שתחריף בעתיד ?

מר רגעון!

טוב, אז באמת נראה שאין לך שום סימפטום וזה טוב מאד. הלוואי שגך ימשך. תשאר רק במעקב יזום כדי לא לפספס שינויים אם כאלה יבואו.גם יתכן כי הכל יחלוף וכי הדיכוי של ה-TSH הזה זמני. מי יודע?

למעלה