להאכיל 22 אש זה לא קל

Chewbacca

New member
להאכיל 22 אש זה לא קל

הטילו עליי להכין ארוחת ערב לצוות בעבודה...
קודם כל יש את כל סוג סטיית המזון (שמירת כשרות חלקית, צמחונות וכו') אז צריך לחשוב על כולם. אח"כ תמיד להכין אוכל ל22 איש זה לא קל אבל בכ"ז ניסיתי...
4 ק"ג רוסטביף
, בשר סינטה מיושן היטב מהקצב היחיד שאני מוכן לקנות אצלו בשר לרוסטביף. וזה אפילו סיפק את שומרת הכשרות החלקית ("כל עוד זה לא לבן
...") הטיפול בבשר הוא פשוט לחלוטין, קצת שמן זית, קצת פלפל שחור ושום כתוש (ממליחים רק אחרי הבישול אחרת המלח סופח נוזלים). שמים בתנור לרבע שעה על חום מאוד גבוה (250 מעלות) כדי לסגור את הבשר, ואז מחשבים 40 דקות לכל ק"ג בשר בטמפ' של 160 מעלות, או מודדים את הטמפרטורה של הבשר עם מדחום מגניב שיש אצל ידידה שלי שפשוט אומר לך עם הבשר הוא רר, מדיום רר מדיום או עשוי לגמרי. אחרי הצליה נותנים לו לנוח 10 דקות ופורסים אותו. כשהוצאתי אותו מהתנור והתחלתי לפרוס אותו אנשים מהצוות שלי הודיעו לי שהם מעריצים אותי...
מתחת לרשת שעליה נצלה הרוסטביף פורסים תפוחי אדמה ובטטות, מוסיפים המון שיני שום ורבעי בצל ומכניסים אותם כשמורידים את הטמפרטורה של הבשר. אבל צריך גם משהו שלא ספוג ברוטב של הבשר. משאר תפוי האדמה והבטטות הכנו פירה, אמיתי, עם חלב וחמאה (בשביל הצמחונים). סלט פסטה עם זיתים שחורים, בזיליקום, עגבניות שרי, גמבה שמן זית וחריף (צ'ילי כתוש) סלט חסה עם רוטב בלסמי שהיו בו חוץ מחסה גם שאר עליי ביבי ותוספת של דומדמניות שהוסיפו טעם מתקתק וחמוץ. לחלק אחר מהחסות הוספנו תותים מדהימים מתוקים ועסיסיים. סלט עגבניות שרי עם בזיליקום, מוצרלה וצנוברים קלויים. לקינוח - סלט פירות העונה חתוך טרי (תפוזים, תותים, בננות ותפוחים ואננס מקופסא), שתי גלידות של שטראוס קרמיסימו, וניל עם עוגיות הישן והטוב ומשהו חדש, גלישה שוקולוד עם שבבי שוקולד פרה ועוגת גבינה עם פירות יער שהכינה ו' והייתה מדהימה!!! ולאלכוהול
: אפריטיף - קמפארי תפוזים ליווו את הארוחה - בקבוק קברנה סוביניון רזרב של פלאם 2000
, בקבוק מרלו של מרגלית
2001 ובקבוק של קסטל גרנד וין 2000
. בירות
- לף, בראון ובלונד, בקס, ואיזו בירה שהביאו החבר'ה הרוסים שנקראת באלטיקה ולא טעמתי אותה. דג'יסטיפים - fernet branca וייגר בשביל להוריד את האוכל, ואז כל אחד ומה שהוא רצה (קוארבו, בקרדי כהה, אבסולוט, ג'יימיסון) אני הייתי עסוק בלגמור את היין. היה נפלא!

marsala

New member
ואיפה אני מוצא בקשה לעבודה

אצלכם? למי לשלוח קורות חיים???
Mosh

night mistress

New member
ואני בעבודה כרגע,אוכלת את הלב..

וחושבת בעיקר איך להאכיל את עצמי ..(שכחתי להביא איתי משהו, מה לעשות..).. נו מילא, לפחות יש כאן 2 עגבניות.. אולי אם אני אעצום עניים ויתאמץ ממש חזק, אני אוכל לדמיין שמסתתר שם איזה סטייק עסיסי(או מינימום הג'חנון של הבוקר)..
אגב, מישהו ער או שאני לבד?

night mistress

New member
שעה..שעה שאני מנסה..

ועד שהוא נכנס הוא עושה לי פרצוף.. מחשבים ארורים.. עוד ניסיון.

למעלה