לד"ר קרסין

איריס56

New member
לד"ר קרסין

ערב טוב, אני אמא לשני בנים בגילאי 12 ו- 10. הבכור לא דרך על כפות הרגליים עד גיל 3 עקב קיצורים בגידי עכבי אכילס בשני הרגליים - פגם שבסופו של דבר הסתדר, סובל עדיין מסיבוב פנימי של כף רגל שמאל, לא מצריך התערבות כירורגית, הפסיק להיות במעקב בביה"ח וכעת נמצא במעקב אורטופדי אצל רופא מכב"י. לעומתו הבן הצעיר סובל מסיבוב פנימי של שני הרגליים וינותח על מנת לסדר את הסיבוב הפנימי, יצויין כי לא היתה מגבלה בהליכה, התחיל לעמוד וללכת בזמן, היתה ישיבת W וכיום מגיע למקומות ראשונים בכל תחרותיות הריצה ומתנהג כילד רגיל ושובב. שאלתי האם יכולים שני אחים להיוולד עם אותה דפורמציה בעצמות הרגליים? מהם הסיכונים בניתוח אורטופדי שכזה? האם ישנו סיכון לנכות תמידית? מה יכול לקרות אם הילד לא יעבור ניתוח (נאמר לנו שהגיל למעבר ניתוח שכזה הוא בין 12-10). אציין כי ישנן תקופות בהן הילד מסוגל ללכת במישור בלי שום מכשולים ועדיין ליפול. תודה, איריס

סיבוב פנימי

1. כן בוודאי. 2. סיכונים רגילים של ניתוח כגון זיהום, פגיעה בכלי דם ועצבים, חוסר חיבור באזור חיתוך העצם, בעיות הרדמה ועוד. 3. כן. 4. תלוי בחומרת הדפורמציה, אם הדפורמציה מאוד קשה יכול ככל הנראה לפגוע במפרקים הסמוכים כגון ברכיים, אם הדפורמציה לא קיצונית, וכך זה לרוב, אז מדובר בבעיה אסתטית בלבד ללא השלכות תפקודיות (ואף תועלת מסויימת, כפי ששמת לב, מהירות בריצות קצרות).

איריס56

New member
ד"ר קרסין שכחתי לשאול

שכחתי לשאול משהו, נאמר לי על ידי הרופא המנתח ששנה אחרי הניתוח יש צורך בניתוח נוסף להוצאת הפלטינה והברגים משני הרגליים ושהשיקום פשוט יותר מאשר בניתוח הראשון. ראיתי בתוכנית טלויזיה שבניתוח מפרקים אחרי שהמנתח יצר שבר הוא השתמש בדבק ביולוגי על מנת להדביק את השבר ובכך חסך ניתוח. למה במקרה של הבן שלי לא ניתן להשתמש בדבק ביולוגי - הילד הוא ילד עם בעיות רגשיות ויש פחד מאוד גדול בעריכת הניתוח הראשון כל שכן בשני ניתוחים בשני הרגלים. מה דעתך?
איריס

דבק

יש כל מיני סוגים ולא ידוע לי מה ראית בטלויזיה. לרוב משתמשים במקבעים מתכתיים ולרוב יש צורך בניתוח נוסף להוצאה.

למעלה