לד"ר גיסט

komily22

New member
לד"ר גיסט

שלום ד"ר גייסט, יש לי שחלות פוליציסטיות הרופאת נשים שלי אמרה לי שאם אני לא מקבלת מחזור במשך חודשיים שאני אקח במשך 10 ימים פרוברה. מאז לקחתי בדצמבר 2008 ואחר כך המחזור הגיע לבד, ועכשיו מבערך מאי אני לא מקבלת - לקחת שוב את הכדורים למשך 10 ימים? זה יהיה יותר מסודר בעתיד? ואם תוכלי לענות לי על עוד שאלה, מה בדיוק ההשפעה של העישון ביחד עם הגלולות? אני בת 17.5, 1.70 שוקלת 59. תודה.

שחלות פוליציסטיות

מטרת הטפול הוא לגרום לך למחזור כאשר את לא מקבלת במשך חודשיים. כלומר, אם קבלת במאי ועברו כבר חודשיים ולא קיבלת אז את צריכה לקחת שוב את הכדורים כפי שהרופאה שלך הדרכיה אותך. ובהמשך שוב, את לוקחת את הכדורים רק אם את לא מקבלת לבד. לגבי עשון וגלולות - דניהם גורמים למצב של קרישיות יתר , כל אחד מהם לחוד וביחד הרבה יותר. מערכת הקרישה עובדת ביתר ולכן יש סיכון מוגבר לשבץ מוחי, קרישי דם ברגליים ובריאות. ככל שהגיל עולה הסיכון עולה ולכן נשים בנות 35 ומעלה שמעשנות לא מורשות לקחת גלולות.

komily22

New member
אבל בגילי אין לי ממה לחשוש?

אני כבר הפסקתי לעשן כשהתחלתי בטיפול. אני שומעת על תופעות לוואי מאוד חמורות של הגלולות, האם ה- 10 ימים שאני לוקחת את הגלולות מהוות סיכון בשבילי כמו מישהי שלוקחת גלולות באופן קבוע? אני גם לוקחת רק פרוברה. האם המצב יסתדר מתישהו והמחזור יהפוך להיות יותר סדיר? בנוסף, אין לי הרבה תסמינים שאמורים להופיע בתסמונת כמו שיעור, אקנה, השמנת יתר... יש לי רק בעיות בסידור המחזור, האם זה יכול להיות רק תסמין אחד? ועוד שאלה אחת, האם האי סידור במחזור מאז שקיבלתי אותו בפעם הראשונה גורם להאטה בהתפתחות או מפריע להתפתחות המינית או שאין קשר ממשי? המון תודה...

אבל בגילי אין לי ממה לחשוש?

בכל גיל יש עלייה בקרישיות הדם אבל ככל שהגיל יותר מבוגר, הסיכון עולה. גם בגילך יש יותר סיכון מאשר מישהיא שלא מעשנת. אני לא יודעת על איזה תופעות לואי חמורות של גלולות שמעת אבל אני די משוכנעת שאם תעלי את כל החששות שלך בפני הרופא שלך, רוב החששות ייעלמו. פרוברה זה לא גלולות ואין לכדורים אלה את אותם סיכונים. אין קשר ביל גלולות להאטה בהתפתחות המינית.

למעלה