לד"ר אלישע

lirane1

New member
לד"ר אלישע

ד"ר אלישע שלום, אני רוצה לפנות אליך בצורה אישית,ולא על גבי הפורום, אם זה אפשרי. אני חייל ואני סובל כבר מכאבים ברגליים, ובברכיים מעל שנתיים ולאחרונה גם בגב תחתון שמחמיר, ההחמרה הרצינית ביותר התחילה מאז שהתגייסתי, למרות שאיני משרת בתפקיד קרבי או משהו כזה. לאחר שכנועים רבים של אורתופד בחר"פ, שלחו אותי למיפוי עצמות, וזאת התשובה שנרשמה: "גפיים תחתונות וקרסוליים - הדגשה בטוברוסיטי של הטיביות שיכולה לנבוע משינויי עומס, הדגשה בקרסול שמאל שנובעת מתגובת מאמץ" נשלחתי לפיזיותרפיה שמקלה עלי טיפה, אך לא מחזיקה יותר מכמה ימים בודדים, מנהל מחלקת אורתופדיה רשם מכתב לרופא יחידה שלי אחרי סדרה של 6 טיפולים בה רשום: "הנל הפונה עקב PLANTAR AASCILIS דו צדדי, בנוסף נמצא בבדיקה כאבי גפיים + גב תחתון כמו כן סובל מבעיות קשות בכפות רגליו" שוב כרגע הפיזיותרפיה מקלה עליי טיפה, אך לא עוזרת חוץ מהקלת כאב לטווח קצר ביותר, הכאבים כה חזקים שהדבר מגיע למצב שכמעט רוב היום, איני מסוגל לעמוד בכלל, שלא לדבר על ללכת, רופא שבדק אותי אמר לי שאני חייב נעליים אורתופדיות דחוף, וזאת לצערי הצבא אינו מממן, דבר שאין באפשרותי להוציא עליו כ 700 שקל. רציתי להתייעץ איתך מה ניתן לעשות? לפי מה שהבנתי אין ניתוח שיכול לעזור, האם יש דברים נוספים בתחום הרפואה שניתן לעזור בשביל לשפר את המצב? אשמח לחוות דעתך לפי מה שרשמתי לך.

כאבים

כדאי לבקש מרופא היחידה הפניה לרופא ראומטולוג. לא בטוח שמקור הכאבים בבעיה אורתופדית. מחלות ראומטיות שונות יכולות לגרום לכאבי פרקים ושלד.

lirane1

New member
תודה על תשובתך

זאת בדיוק התשובה שקיבלתי היום מגם הפיזיותרפיסט.

למעלה