לדר תורגמן

talimesh

New member
לדר תורגמן

שלום, שמי טלי בת 20 בתולה ואני נוטלת זה מספר חודשים גלולות בשם אסטל 35 (התחליף לדיאנה) להפחתת השיעור ולטיפול בפצעי הבגרות יש לי כמה שאלות 1) שמעתי שלאחר הפסקת נטילת הגלולה יש התפרצות חוזרת של השיער ושל הפצעים ששאלתי את הרופא הוא אמר שככל שעובר הזמן עם נטילת הגלולה כך ההתפרצות יורדת זה נכון? 2) במידה וזה כן נכון לדוגמא אפסיק לקחת את התרופה עוד 5 שנים לאחר נטילתה של כל כך הרבה זמן לא יהיה קושי להכנס להריון? 3) הנני מעשנת כרגע תוך כדי נטילת התרופה האם הדבר עד כדי כך מסוכן ויכול לגרום למוות? או שפשוט לא מומלץ לעשן? תודה רבה -טלי-

טיפול בגלולות

שלום טלי, נכון שלאחר הפסקת הגלולה יכולה להיות צמיחה מחודשת של שיער. כדי למנוע את זה רצוי מאד לשלב גם טיפול קודמטי שאמור להרוס את הזקיקים. נטילת הגלולה לא צריכה להקשות על כנסיה להריון. רק קחי בחשבון שאישה שסובלת משיעור יתר ומאקנה לרוב סובלת משחלה פוליציסטית. הגלולה לא מטפלת בבעיה עצמה, ולכן בעיות הפוריות שלעיתים קיימות במצב זה יכולות לבלות לאחר הפסקת הגלולה כשהאישה מנסה להרות. מה שאני רוצה להדגיש הוא שהיא הייתה נתקלת באותן הבעיות גם ללא גלולות. לגבי העישון. כן זה מסוכן. מה את רןצה שאומר לך? את יודעת את השתובה ותא שואלת אותי. מה את מצפה שאומר לך שזה בסדר, שאת יכולה להמשיך? לא. לא תוציאי את זה ממני. זה לא בסדר, זה מסוכן עם ובלי גלולות, ועם גלולות יותר.

למעלה