לדר' תורגמן

לדר' תורגמן

כפי שכתבתי לך לפני מספר ימים, אני סובלת מסכרת הריונית. לא התאזנתי באמצעות דיאטה, והתחלתי להזריק אינסולין 70/30. (8מיחידות בבוקר, ו-8 בערב). מאז שהתחלתי להזריק אינסולין - ערכי הסוכר שלי עלו...
אתמול בבוקר (כשעה לאחר הארוחה, וכשעה וחצי לאחר הזרקת האינסולין) היה ערך גבוה במיוחד (220 !!). ערכים גבוהים היו גם בצהריים, ובערב, וגם היום בבוקר, וזאת למרות שאני מזריקה אינסולין. מה קורה פה ? איך זה יכול להיות שערכי הסוכר עולים למרות שאני מטופלת בכאינסולין ? (והם אף גבוהים יותר מהערכים שהיו ללא אינסולין)

רמות סוכר לאחר אינסולין

שלום לך, כבר כתבתי תשובה מפורטת והכל נמוג כאילו לא כתבתי דבר
ובכן ננסה שנית. לעליה של רמת הסוכר שאת רואה יכולות להיות כמה סיבות. ראשית מעצם הזמן שעובר יכולה להתעצם מגמת העליה בערכי הסוכר, וזאת בשלל אותם הההורמונים שמשחקים בהריון ומשפיעים על בעמידות לאינסולין. אבל אני מסכימה איתך שאם לא חלף זמן משמעותי, חייב להיות הסבר אחר/נוסף. מה שבהחלט יכול להשפיע בצורה רצינית הוא הסטרס. הימים האחרונים מאד לחוצים עבורך. כל העיניין הזה של סוכרת הריונית מלכתחילה, והצורך להתחיל טיפול באינסולין, במיוחד כשאת קצת אובדת עצות ולא יודעת בדיוק למי לפנות ועל מי לסמוך, כל זה בהחלט יכול לגרום לך למתח ניכר שמתבטא בעליה ברמות הסוכר. מתח נפשי רב עלול להחמיר את התנגודת לאינסולין שקיימת תמיד בהריון, ובמיוחד בסוכרת הריונית. כך שלמול הלחץ הנפשי, יתכן כי המינונים שקבלת היו למעשה חסרי השפעה. דבר נוסף שיכול להחמיר את איזון הסוכרת הוא מצב דלקתי/זיהומי. בהריון יש לא פעם נטיה לזיהומים בדרכי השתן, כך שאם יש לך סימפטום כלשהו (צריבה, דחיפות), רצוי שהנושא יבדק. רצוי שהוא יבדק גם אם את לא חשה דבר, אם המצב הזה לא יפתר תוך ימים ספורים. טיתכן שזה היה רק יום אחד, וכי החל מהיום הכל ילך על מי מנוחות. גם זו אפשרות. אז תראי מה קורה. אם המצב לא עובר עד יום ראשון, צרי קשר עם הצוות המטפל. אני מניחה שיש לך למי לפנות במקרה חרום. מרפאות להריון בר סיכון גבוה וסוכרת הריונית בדרך כלל ערוכות לכך. ראיתי את התגובות שקבלת בפורום על סוכרת הריונית. אני לא מסכימה לכל מילה כאן. כוונתי היא לחלוקת סמכויות, מי עושה מה וכו'.. אני בכל זאת חושבת שהטיפול האופטימאלי ניתן במרפאה רב מקצועית שקיימים בה כל התחומים הרלוונטים. שיהיה לך בהצלחה!

למעלה