לדר' תורג'מן

fatpig

New member
לדר' תורג'מן

שלום, לפני ארבעה חודשים פניתי אלייך אחרי שנמצא אצלי בבירור שיגרתי מחלת השימוטו....(TSH-16.9 נוגדנים מעל 1000) לפני שבוע חזרתי על הבדיקה ונמצא TSH-0.008. הייתכן? הרופא המטפל המליץ לקחת את הכדורים לסירוגין יום כן יום לא לשלושה חודשים נוספים ולבדוק שוב... ושאלתי מה קורה פה? אני חייבת להוסיף שבעקבות נטילת הכדורים לא חל שיפור כלל בתסמינים שיש לי (עצירות,נשירת שער, יובש קיצוני בראש, דיכאון...) אשמח לשמוע את חוות דעת נוספת ממך.

חוץ מה-TSH מה עם שאר הבדיקות

שלום לך, אולי כבר תחליפי ניק. הייתה לי בעיה עם הכינוי שלך בפניה הראשונה. אני אוהבת לפנות לאשנים בשמותיהם. במקרה שלך את מקשה מאד. יש שתי אפשרויות. או שהמינון שאת מקבלת מאד מוגזם וגורם לך מצב דמוי פעילות יתר, או שהופיעה לך פעילות יתר ללא קשר לכדור. אנחנו מכירים את התופעה הזו שחולים עם תת פעילות יכולים להכנס לפאזה של פעילות יתר. במקרה הזה לא הייתי מסתפקת ב-TSH והייתי עומדת לקבל FT4 ו-T3 כדי לדעת אם מדובר בפעילות יתר של ממש. לא סביר להניח שאם זה רק עניין של מינון מעט מוגבר מדי (כמה את מקבלת) שה-FT4 וה-T3 ירגו מאד מהנורמה. לעומת זאת, אם מדובר בפעילות יתר ספונטאנית שלך, יתכן כי נראה חריגה משמעותית. במרה זה לא הייתי מורידה מינון, אלא הייתי מפסיקה לתקופה ומחליטה מה לעשות. ואולי טוב שתעברי לאנדוקרינולוג/ית.

fatpig

New member
היי

אני לוקחת כדור של 50 מ"ג אלטרוקסין ליום. ואני אכן מטופלת אצל אנדוקרינולוג... הבדיקה שהאנדוקרינולג נתן לי הייתה אך ורק TSH ללא FT4 וT3 . כנראה שהוא חשב משום מה שלא יהיה בהן צורך... מאחר ועד כמה שידוע לי המינון שאני מקבלת הוא הכי נמוך שנותנים (לא כך?) אני מניחה שהאפשרות השנייה שהצעת היא המתקבלת... ואיך זה יכול להיות שהבלוטה עוברת מתת פעילות ליתר כ"כ מהר? ואת חושבת שבאמת עדיף להפסיק טיפול לחלוטין למרות שאני סובלת בבירור מסימפטומים של תת פעילות? (גם בטיפול מלא , אין לי תחושת הטבה). אודה לתשובתך, ענת.

יש עוד אפשרות

שלום ענת, זה שם! יש כמובן עוד אפשרות, והיא שנפלה טעות בבדיקה שלך. כך שלדעתי כדאי לחזור על הבדיקה ולכלול את ההורמונים הפריפריים FT4 ו-T3. אם התמונה תחזור על עצמה, אני אישית הייתי מפסיקה לכמה זמן את הטיפול ועוקבת לראות מה קורה. אבל את אומרת שאת מטופלת אצל אנדוקרינולוג, כך שאני מניחה שידע מה לעשות. אולי תעדכני כשיהיו לך תוצרות נוספות.

למעלה