לדר אליאס שלום רב

ונצואלה

New member
לדר אליאס שלום רב

אודה לך אם תתן לי מידע על הפריות מבחנה בישראל לזוגות שרוצים להבטיח הריון של ילד בריא.

ציפלה

New member
לונצואלה

תפרטי בבקשה לרופא מה את רוצה לדעת בדיוק. האם אתם זוג שאחד מכם חולה ב CF ???? האם אתם זוג שיש לו בעיות פוריות ללא קשר עם CF ??? האם את שואלת על ילד בריא רק מ CF או עוד מחלות???? האם בצעתם בדיקות סקר לנוכחות גנים למחלות הניתנות לבדיקה היום???? אינני מאמינה שזוג המתכוון לבצע הפרית מבחנה, תהליך יקר ודורש אנרגיות נפשיות לא יקבל יעוץ גנטי לפני התחלת התהליך.אנא תכווני את הרופא למה שאת רוצה לדעת, אני מניחה שלא סתם את שואלת.

jasmine38

New member
לונצואלה

לקבת מידע כללי נסי את האתר של הדסה (לא ממליץ לטפל שם)http://www.hadassah.org.il/departments/obgyn/clinical.html כמו כן, יש אתר (שלא מצאתי) של רמב"ם בחיפה, אני חושב שלריקי באיגוד יש מידע בנושא, כלומר טלפון של המחלקה ברמב"ם, ואולי יש לה גם את שם האתר. אם אמצא את האתר, אכתוב לך פה את שמו. נסי לחפש אתרים לפי PGD שמשמעותו "זיהוי גנטי טרום השרשה" אם מדובר במשהו מעשי, אני מוכן להתכתב עימך באמצאות דוא"ל לפי: [email protected] ואני גם מוכן תקבלי מריקי את הטלפון שלי. יש לי קצת מידע מנסיון אישי. בהצלחה

ונצואלה

New member
לדר´ אליאס שלום רב- 2 תודה לאחרים

למקרה שלא הבנת את שאלתי- אני מתענינת בהפריה של בני זוג בריאים -נשאים שלא רוצים לעשות הפלה אבל כן רוצים להביא ילדים בריאים לעולם. אנחנו יודעים שיש בארץ תהליך כזה, רק היינו רוצים לקבל יותר נתונים לפני שאנחנו מתחילים לפעול.

jasmine38

New member
לונצואלה../images/Emo141.gif

לאור הבהרתך, אני מחזיר אותך להודעתי הקודמת בנידון. אם בארץ, ממליץ על רמב"ם, (אפילו אתם את גרים בירושלים)יש לריקי באיגוד 03-6702323 פרטים עקרוניים בנידון. גם אני מסכים לספר, מנסיון (לא בפורום). ושוב המון הצלחה

ציפלה

New member
לונצואלה מדליה אור

שלום לך אני מניחה שדר/´ נאיל יענה לך, אבל מכוון שנתת פרטים כצת יותר ברורים אני מציעה לך להתקשר לעובדת הסוציאלית של איגוד CF לה יש נסיון רב ואני חושבת שתקבלי תשובות מעשיות הגב´ ריקי מכלין 03-6702323 בהצלחה דליה

לונצואלה מד"ר אליאס

אבחון גנטי לפני השתלה , ‎Pre-implantation Genetic Diagnosis- (PGD) הוא טכניקה המשמשת במהלך טיפולי הפריה חוץ-גופית כדי לבחון את תקינותם הגנטית של העוברים לפני העברתם לרחם. ‎PGD מאפשר לזוגות או ליחידים בעלי הפרעות תורשתיות חמורות לצמצם את הסיכון ללידת ילד חולה. מדוע מבצעים ‎PGD השיטה מתאימה לזוגות שכבר יש להם ילד אחד הסובל מבעיה גנטית או זוגות עם בעיה תורשתית משפחתית, ונמצאים בסיכון גבוה ללדת ילד הסובל מאותה בעיה. כיום קיימות יותר מ- ‎300 הפרעות כרומוזומליות ואנזימטיות אותן ניתן למנוע באופן פוטנציאלי באמצעות ‎PGD. כיצד מבצעים ‎PGD העוברים מושגים באמצעות הפריה חוץ-גופית עם מיקרומניפולציה . מרגע שהעובר שהתפתח מגיע לדרגת התפתחות של כ- ‎8 תאים (ביום השלישי לאחר ההפריה), מסירים תא בודד מכל עובר לאחר פתיחת פתח זעיר במעטפת תחת המיקרוסקופ ועורכים לו איבחון גנטי כדי לגלות את נוכחותן של הפרעות במספר הכרומוזומים או בגנים. האבחנה מתקבלת בדרך כלל ביום הבדיקה ומייד לאחריה מוחזרים העוברים שנבדקו ונמצאו תקינים לרחם. האינפורמציה לעיל לקוחה מאתר הפריות מבחנה של בה"ח הדסה. כפי שהוזכר אבחנה גיניטית טרום האימפלנטציה יכולה לעזור כאשר יש מוטציות ידועות ל-CF אצל בני הזוג , כאשר הם נשאים. כאשר המוטציות לא ידועות אז האבחון הגנטי מתייחס לאוכלוסיה או למוצא , כך שאצל אשכנזים ניתן לגלות עד 97% מהמוטציות הגורמות ל-CF. לכן אם אתם זוג בריא, ולא נשאים ל-CF , וממוצא אשכנזי ניתן לשלול ב- 97%את האפשרות שיהיה לכם עובר עם CF . לכן כמו שהמליצו לפניי , כדאי לפנות ליעוץ גנטי מסודר בהצלחה ובברכה ד"ר נאיל אליאס

ונצואלה

New member
לדר´ נאיל אליאס - תודה והמשך שאלה

תודה על התשובה המפורטת. אני מבקשת, אם לא קשה לך, לדעת יותר פרטים על מה שקורה בארץ. האם ניתן לבצע את הפעולה בארץ? אם כן היכן ובאיזה סיכוי של הצלחה. מה הסיכונים? אם לכתוב את כל האמת אני שמעתי (מריקי - תודה לכל מי שהפנה אותי אליה, אבל אני, כמובן, פניתי אליה כבר בהתחלה)שיש ניסיון מסוים ברמב"ם. האם אתה יכול לבקש מהמחלקה המתאימה נתונים יותר מפורטים? תודה מקרב לב וסליחה על ההטרדה

ציפלה

New member
לונצואלה מדליה אור

את לא מטרידה לזה קיים הפורום דליה

לונצואלה מד"ר אליאס

הבדיקה הזו נעשית ברמב"ם ביחידת ה- IVF , וכנראה המקום היחידי בארץ. מציע לך לפנות אליהם לקבלת כל האנפורמציה בהצלחה ד"ר נאיל אליאס

למעלה