לדרור - עצתך במכונאות.

itzik93

New member
לדרור - עצתך במכונאות.

כמכונאי חובב חשבתי להעזר בך - כעוד מכונאי חובב, באיזה תקלה שראיתי היום. חבר שלי נתקל בבעיה ברכב שלו, מדובר בלאונה 92 שעמדה תקופה ממושכת (הסיפור ארוך ועצוב ולכן לא אפרט) ואז "חזרה" לכביש. התקלה היא כזו: נורת לחץ שמן נכבית רק כאשר נותנים -הרבה- גז באופן חריג מ-א-ו-ד (אם לא תיתן גז, היא נשארת דלוקה גם 10-15 שניות בלי בעיה ! למרות שהטורים מכוונים היטב ולא נמוכים בכלל). האוטו מתחמם עם מזגן; הוחלפה משאבת מים לפני חודש הוחלפה רצועת אלטרנטור היום הרכב עבר טיפול 10K לפני חודשיים (אני עשיתי לו) - שמנים, פילטרים, פלאגים וניקוי קרבורטור. הטורים בסיבובי סרק תקינים (ולא נמוכים). הרכב עבר כ 140,000 ק"מ, מצבו סביר - לא נראית תצרוכת שמן מהאגזוז (אין עשן לבן גם בהתנעת בוקר). אני חושד שעקב כך שהרכב עמד המון זמן, קיימת סתימה במשאבת שמן - השאלה הנשאלת היא כזו: האם כדאי לבצע שטיפת מנוע (ENGINE FLUSH)? שמעתי על כמה מקרי זוועות אבל גם שמעתי שאם משתמשים בו בראוי (לפי ההוראות) לא צריכה להיות שום בעיה והוא עושה עבודתו נאמנה - ההוראות אומרות להפעיל את הרכב עם התוסף בשמן ל 5-20 דקות בסיבובי סרק גבוהים, אנשים שהתנסו בתוסף אומרים שבכדי להמנע מבעיות, אסור לנסוע באוטו (להכביד עליו) בזמן שהתוסף לשטיפה בפנים מאחר ואין הגנה למנוע בעומס (דהיינו בנסיעה). החשש שמדובר במשאבת שמן חלשה או סתומה היא בגלל שהשמן ששמתי לו לפני 3 חודשים עוד ח-ד-ש לגמרי וזה אחרי שהרכב התחמם כמה וכמה פעמים - לכן נראה לי שלא מגיע שמן כמו שצריך למנוע - וזו גם הסיבה שאני לא חושד ביוניט לחץ שמן. אשמח לראות את תגובתך בהקדם איציק

© DrorZi

New member
נתת את התשובה בגוף השאלה לדעתי

יכול להיות שהמשאבה נסתמה, לגבי שטיפת מנוע אני לא יודע אם זה יעזור בסתימות רצניות, זה כמו לנסות לטפל בסתימת עורק ראשי בכדורים להמסת שומנים ולא בצינטור. חימום הרכב גם הוא מראה שהשמן כנראה לא עובר כמו שצריך. אבל אפשר לנסות את השטיפה הנ"ל, אכן אסור לנהוג על הרכב בזמן זה, יש לשפוך את התכולה לשמן, להניעה בצד ל 10 דקות, לרוקן את השמן כל עוד הוא חם ואז למלא חדש אבל אני באמת לא נותן לזה יותר מ 10% שזה יעזור. אשמח לדעת אם הצליח
דרור זי, באמת חושב שהגיע הזמן לשטוף את המנוע של אפסילון.

itzik93

New member
דרור

האם התנסת בשטיפת מנוע (פנימית) ? אל תשכח שמדובר ברכב עם 140K ק"מ - להבדיל: מעיון קל במסמכי הרכב הפרטי שלי, ראיתי שהוא עבר ENGINE FLUSH ב 49,000 ק"מ עקב שימוש מועט (נעשה במוסך המרכזי). אני פשוט לא רוצה שייגרם נזק כי בסה"כ לא מדובר ברכב הפרטי שלי ומצד שני אם הוא לא יטפל בזה, ילך המנוע... זה יכול ליצור מצב לא נעים שבו אתה מנסה לעזור וזה לא ממש מצליח... אם התנסת בזה, אשמח אם תפרט (היו הבדלים ? זה עזר במשהו ? תוסף של איזה חברה ?) איציק

© DrorZi

New member
כן, של STP

מאוטו דיפו. השמן יצא שחור משחור אחרי זה ולא היה נראה כאילו נגרם איזה שהוא נזק, לגבי תועלת אני לא יודע, אני מניח שכל השחור הזה שיצא זה רק לטובה
(אבל גם לפני המנוע עבד לא רע אצלי) אני מניח שלהזיק לא תצליח במצב בו הוא נמצא כל עוד תעבוד על פי ההוראות.
דרור זי, מנסה לעזור...

חיים_K

New member
קוריוז קטן

מישהו שאני מכיר, מכונאי בחסד עליון, אבל איש של אילתורים, ביצע פעם פלאשינג ´מעניין´ באיזושהי גרוטאה. רוקן את כל השמן, מילא סולר במקומו ונתן למנוע לעבוד מספר דקות. הסולר ניקה את כל המערכות בצורה מדהימה, כולל פיח לכלוך והכל. אחרי הטיפול הזה פעולת המנוע הפכה לשקטה וחלקה והסחיבה השתפרה פלאים. אני מספר את זה כמובן בקוריוז, שטות שכזאת יכולה גם להרוס את המנוע. Kids don´t try this at home.

itzik93

New member
לדרור

מספר חברי פורום באינטרנט (EZBOARD) טוענים שזה גורם לאכילת האטמים במנוע (בפקונגים) ולא כדאי לעשות זאת - מאידך, כאן בארץ סובארו משתמשים בזה (מעניין מאוד). מה אתה אומר ? האם יש תופעות לוואי לאחר שימוש בתוסף הזה (במשך חודשים וכו´) ? נזילות שמן מחיבורים במנוע ? משהו ? בתודה מראש איציק

© DrorZi

New member
אני לא נתקלתי

לפי מה שאתה מתאר הסובארו הזו כמעט מתה, איזה נזק אתה יכול לעשות לה ? אתה רק יכול להועיל. החיפושית מזיעה שמן, סה"כ זה לא הרכב הכי חדש. עם יש לך חשש מאכילת אטמים תוסיף אותו לחמש דקות ולא לרבע שעה. אני ממש ממש לא חושב (אפילו משוכנע) שרע יכול לצאת מזה
דרור זי, צריך ללכת לאוטו דיפו לעשות פשיטה.

גרמי

New member
נשמע מעניין, הקטע הזה עם הסולר

הרי סולר זה למעשה שמן, כך שלזמן קצר בעומס נמוך אני מניח שלא ייגרם נזק, וסולר הוכיח את עצמו פעמים רבות אצלי בניקוי ג´יפות משרשראות של אופנועים והאיברים הפנימיים של מנוע ווספה. לגבי פיח ותיק - אני לא כל כך בטוח שהסולר יעזור, כי הפיח יוצר שכבה קשה מאוד, אבל יכול להיות שהסולר בשילוב עם חום אכן יוכל להסיר את הפיח... חיים - יש איזו סיבה הנדסית שסולר חם יעשה עבודה טובה יותר מסולר קר?

חיים_K

New member
לדעתי כן

כמעט תמיד חום מזרז תגובות פיזיקליות וכימיות, כך שסביר להניח שאם הסולר אמור להגיב עם חומר אחר, הוא יגיב מהר יותר בחם. בדיוק מאותה סיבה שיעיל יותר לכבס במים חמים. חוץ מזה, כנראה שהסולר החם יהיה דליל יותר ויגיע למקומות ניסתרים. סולר, אגב, לא מוגדר כשמן. שניהם אמנם תוצרי זיקוק נפט, אבל מסוג שונה (לא זוכר נוסחאות כרגע).
עשינו מחקר מהאילתור ...

red cars

New member
שמעתי בקורס

אני לומד אוטוטרוניקה (כל מה שקשור במערכות ברכב חשמל,מיזוג,מכונאות,אלקטרוניקה) אחד המרצים במכונאות סיפ לנו על זהשמם 2 לוטר סולר ו2 ליטר שמן כל כלשהו למנוע כ-5 דקות אחר כך חוזרים על אחרי ריקון אחד ועוד פעם כמובן יש להתניע שיצא שמגם מהתעלות ארכובה וכו´ וממלאים שמן חדש.

© DrorZi

New member
איציק, במיוחד בשבילך עשיתי ניסוי

היום הוחלט סופית שחייבים להחליף שמן באפסילון, בסיבובים חזקים המנורה של השמן היתה מהבהבת והיה גם נראה לי שיש משהו במערכת של השמן לא תקין, בהנעה היית שומע את החריקות של הבוכנות עד שהשמן היה מגיע. הלכתי לאוטו דיפו, הסתובבתי שם שעה וחצי בין השמנים ובסוף החללטי שאני שוטף מנוע עם STP (עולה 26 ש"ח) על שמן ח-ד-ש 20-50 של דלקול (4 ליטר ב 30 ש"ח) וממלאה חצי סינטטי 10-40 של LM (הבקבוק הכחול, מבצע 6 ליטר ב 99 ש"ח ) הוצאתי את השמן הישן, הוא כבר היה ג´יפה והיו בו משקעים כמו שחשדתי, (פחות מ 5000 ק"מ, אבל להזכירכם אין מסנן שמן רגיל אלה משהו די פרימיטיבי בחיפושיות) שמתי שמן חדש, הנעתי לשתי דקות (על הוראות ה STP רשום להוסיף למנוע חם) הוספתי את השוטף מנוע ונתתי למנוע לרוץ על 1200 טורים בעמידה ל 20 דקות (רשום מעל רבע שעה לתת למנוע לעבוד עם זה) מייד שכיביתי מנוע רוקנתי שמן, הייתי במתח מה יהיה הצבע שלו. מנחש ? ש-ח-ו-ר
לא שחור גיפה, היה אפשר לראות שזה שמן חדש, אם שמת אותו על האצבע עדיין הוא היה שקוף, אבל שקוף די עכור, במיכל שרוקנתי אליו את השמן לא ראו כלום, מרחוק זה נראה שחור לילה
אז אני מניח שזה עובד לא רע השוטף הזה. השארתי את האוטו חצי שעה עד שהוא טיפטף ה-כ-ל החוצה, ניקיתי מסנן וסגרתי הכל. מילאתי 3.5 ליטר LM והאוטו עובד חלק, אין בעיות הנעה והמנורה של השמן בנתיים לא נדלקה. בקיצור נראה לי שלהזיק זה בטח לא מזיק וזה אפילו כנראה מועיל.
דרור זי, אפסילון יצאה מאוד מרוצה היום.

itzik93

New member
דרור - תוצאות ה"פלאשינג".

קודם כל, תודה רבה רבה שלא שכחת אותי ופרסמת את "ממצאי הניסוי" שלך
חיפשתי לאחרונה המון חומר על נושא ה"פלאשינג" ברחבי האינטרנט ומצאתי תגובות לכאן ולכאן - כמו שכבר ציינתי, חלק מהתגובות אמרו שלא כדאי להשתמש בזה (נזק לאטמים)- והחלק השני שיבח לאין שעור את התוסף, החל משיפורים לאחר השימוש בתוסף כגון: עבודה חלקה מאוד של המנוע, מנוע חזק יותר, שקט יותר ונעים יותר לאוזן. כבדרך אגב, שלחתי מייל ל SUBARU OF AMERICA היום עם שאלות בנושא הפלאשינג ביחס לסובארו אימפרזה. כמו שכבר סיפרתי לך, ראיתי בקבלות של הרכב שקניתי שבסובארו יפו (מורשה יבואן) השתמשו בו ברכב שלי על מד אוץ של 49,000 ק"מ. בעקבות כך אני שוקל להשתמש בזה ברכב של אימי (שמעולם לא עבר זאת) ונוסע מעט מאוד (79K ב 8-9 שנים) - הפלאגים שם תמיד יוצאים לי מפוייחים מאוד עקב הנסיעות העירוניות. את הפלאשניג של STP ראיתי היום ב 19.90 ב ACE - לפי דבריך אני מניח שבאוטו דיפו זה קצת יותר יקר... בכל מקרה, תודה רבה על הפרטים - אני יעדכן אותך בהמשך אם אני ישתמש בתוסף או לא ומה יהיו התוצאות. חג שמח ושנה טובה. איציק נ.ב. אני קונה את השמן חצי סינטטי של AC-DELCO (מעולה) 10W40 ב 55 ש"ח (4 ליטר) ו 60 ש"ח (5 ליטר).

itzik93

New member
המקום נמצא ב...

פתח תקוה - ליד התחנה המרכזית במחיר כזה, שווה לשים חצי סינטטי 10W40 - וזו הסיבה שאני משתמש בו לרוב - מה גם ש AC DELCO מייצרים שמנים מצויינים. איציק

שי ©

New member
אפשר קצת יותר פרטים?

כתובת וטלפון, למשל
האם הוא מחזיק שמנים סינטטים? עד כה השתמשתי בחצי סינטטי למונדיאו (LM מאוטו דיפו-100 ש"ח), למרות שבמוסכים בארץ משתמשים במינרלי, וסינטטי מלא לתמא (כנ"ל, 180 ש"ח), כך שיש אפשרות לחסכון מהותי. האם כדאי להחליף שמן ללא הפילטר? שי

itzik93

New member
לשי

לא כדאי להחליף שמן ללא פילטר. פילטר שמן הוא מוצר זול מאוד והוא בעצם הלב של המנוע - מה יעזור שמן חדש לגמרי אם הפילטר סתום בליכלוך וכתוצאה מכך יורד לחץ השמן ? - פילטר שמן סתום יכול לגרום להרס מנוע גם אם השמן חדש לגמרי. לגבי החנות: את הרחוב אינני יודע אך אני יכול לברר. החנות נמצאת בקירבת התחנה המרכזית בפתח תקוה, כלקוח וותיק אני מקבל מחירים טובים - אם (ורק "אם") המחיר שתקבל יהיה גבוה ממה שציינתי, תשאיר לי את זה ואני יביא לך במחיר הזה (55-60 ש"ח חצי סינטטי) - למרות שאני לא צופה הפרשים (בטח שלא גדולים). מספר הטלפון של החנות הוא 03-9300638 והחנות היא על שם "שחמון" (או א.שחמון) - זו חנות וותיקה מאוד ומשפחתית (תרתי משמע, כל הבנים שלו עובדים שם). אינני יודע אם יש לו סינטטי מלא (למרות שאני די משוכנע שכן) אבל אני בוודאות אומר לך שהוא מתעסק עם כל חלק אפשרי לרכב: כל חלקי הבלמים, בולמים, קפיצים, ברקסים, פלאגים, חוטים למיניהם, קלאץ´-ים, מדחסים למזגנים (קניתי ממנו לפני חודשיים וחצי מדחס לסובארו לאונה), שמנים למיניהם, נוזלים למיניהם, תוספים למיניהן וכו´ וכו´ וכו´.... אני מאוד מרוצה מהשירות ומהמחירים - אני מקווה שגם אתה בעתיד תהיה גם כן. מעבר לכך, ניסית להיכנס לחנות חלקי חילוף לרכב בקירבת ביתך ולשאול כמה זה עולה ? (לרוב יש באיזורי תעשיה וכאלה, איפה אתה גר ?) לדעתי לא צפויים הפרשים אסטרונומיים, מקסימום 10-15 ש"ח (שזה הדלק והזמן שלך אם תבוא עד לכאן)... מנסיון - אני בהחלט ממליץ על השמנים האיכותיים של AC DELCO - ה 10W40 חצי סינטטי הוא האהוב עליי (צבעו כמו שמן חדש לטיגון ובישול- בהיר,זהוב ונקי). אשמח לענות על שאלות נוספות
בברכת חג שמח ושנה טובה איציק

שי ©

New member
תודה רבה, ועוד קצת...

ציינת שהחנות מחזיקה עוד חלקי רכב, האם מדובר בחלקים מקוריים והאם הם זולים יותר מאשר במוסכים? אני פתח תקוואי לשעבר, כך שמדי פעם אני מגיע לעיר. בעקרון, לא הייתי נוסע מרעננה בשביל לחסוך 10-15 ש"ח, אך החסכון נראה לי גדול יותר (50% על השמן, לעומת אוטו דיפו). האם יש סיבה שהשמן של AC DELCO יהיה זול כל-כך מזה של ליקווי מולי (LM)? כל כמה ק"מ אתה ממליץ להחליף שמן+פילטר במונדיאו (להזכירך: 1.8 מודל 95 שעברה 155K ק"מ) בהנחה שהמלצת היצרן היא כל 15K ק"מ? רוב הנסיעות הן בינעירוניות, אך היא עושה גם נסיעות עירוניות קצרות. אני מודה לך מאוד על הייעוץ, ומאחל לך שנה טובה
שי

itzik93

New member
לשי - תדירות החלפת שמן מנוע + פילטר

כדרך קבע אני מחליף שמנים במכוניות (5 מכוניות: שלי, של אמא, של אחי, של החברה ושל אמא של החברה) כל 6 חודשים - אני לא רואה ב"חיסכון" של 55-75 ש"ח (עלות שמן+פילטר) כנקודה למחשבה באחזקת רכב - בטח שלא בטווח של חצי שנה... אגב, הוראות היצרן אומרות כל 10000-12500 ק"מ או 6 חודשים - חלקנו נוסעים הרבה יחסית וחלקנו נוסעים מעט יחסית (טווח ק"מ בין 4K ל 10K בחצי שנה), לכן אני מקפיד להחליף שמנים כל חצי שנה ולייחס חשיבות לק"מ רק לצורך החלפת פלאגים, פילטר דלק (הזרקה או רגיל) ופילטר אויר לפי שיקול דעת (בודק כל חצי שנה). ברכבים עם ההזרקת דלק (רק 2 כאלו יש) אני נוטה לייחס חשיבות גדולה יותר לפילטר אויר מאחר ואם הוא סתום הליכלוך חודר פנימה ועלול לגרום נזק לחיישן האויר - באופן כללי, תמיד אני בודק בכולם מה מצב הפילטר אויר כל חצי שנה (עלות פילטר אויר הינה 20-35 ש"ח בהתאם לאוטו). בקשר למחירי השמנים: אני מציע שתבדוק בכמה חנויות בקרבת ביתך ותראה מה מציעים לך ומה המחירים, בסך הכל הכללי יש שמנים מצויינים בימינו ותאמין לי אם תשתמש ב AC DELCO או LM לאורך זמן תקבל את אותם התוצאות... לגבי המונדיאו: אינני יודע מה התצרוכת שמן שלה (גבוהה או נמוכה) אך כדאי לווסת זאת לפי הנדרש: אם היא צורכת הרבה שמן, כדאי להשתמש בשמן יותר עבה ביחס למה שאתה משתמש היום (היום אתה משתמש ב 10W40, אז במקרה כזה לעבור ל 15W40 או 20W50) אם התצרוכת שמן סבירה, תשאר ב 10W40 - זה בריא יותר להתנעות בוקר ולמרימי שסתומים הידראוליים (במידה ויש כאלה), בכל מקרה, רק כאשר יש חדירה מוגזמת של שמן מנוע לחלל תא השריפה (הבוכנה) כדאי לעבור לשמן עבה יותר, כך היא תאכל פחות שמן וכך היא תפלוט פחות עשן לבן במאמץ... לפי מה שאני מבין מדבריך, היא לא ממש אוכלת שמן בצורה מוגזמת וגם לא פולטת עשן לבן ולכן זה לא ממש מדבר אליך. אשמח אם תעדכן אותי בהמשך לגבי המחירים שהשגת בחנויות. שנה טובה וחג שמח איציק

© DrorZi

New member
המשך : שיפור מידי מורגש ../images/Emo70.gif

אין לי מושג לגבי תוצאות לזמן רחוק, מה שכן, כרגע האוטו עובד יותר חלק, בוודאות, אני מניח שלשמן האיכותי יש לא תפקיד פה אבל אני די משוכנע שלשטיפה יש גם יד בדבר.
דרור זי, מאוד מרוצה מהטיפול אתמול.

itzik93

New member
דרור: לגבי השיפור

אין לי ספק שתרגיש בשיפור - הוצאת את כל הליכלוך הדביק שמקשה על החלקים הנעים לנוע וכאילו שימנת אותם מחדש
האם לדעתך תכולה של חצי פחית תעזור במשהו ? אני קצת חושש מפחית שלמה (אין לי 5K מיותרים לשים מנוע באימפרזה
) איציק

למעלה