לדרול

מלאווח

New member
לדרול

קראתי את המאמר שלך ב IOL וגם את הדברים כאן, אבל לדעתי, האגרסביות והיחס לאנשים כאן נובע מאופייך או שזהו גימיק שלך. אדם שהגיע למדרגת מודעות, לא יכול שלא לאהוב, זה הופך לטבע שלך. ואיני מתכוון לחנפנות או לפוצי מוצי, אני מתכוון לכבד את החיים, ובהם את האדם, כל אדם באשר הוא אדם. לכבד ולהעריך כל פרט בבריאה, זה כבר לא רצונך, אלא רצונו של בורא עולם. במהלך ההתעמקות שלי בכתבי קודש נתקלתי במשהו שיכול לעניין אותך: "אני אוהב את הכל. איני יכול שלא לאהוב את הבריות, את כל העמים... אהבתי לישראל היא יותר נלהבה, יותר עמוקה, אבל החפץ הפנימי מתפשט הוא בעזוז אהבתו על כל ממש. אין לי צורך לכוף רגש אהבה זה הוא נובע ישר מעומק הקודש של החכמה, של הנשמה האלוקית" (הראי"ה קוק קובץ ב´ , ע"ו)

drall

New member
היי מלוואח

אינטלקטואלית אני יכול להסכים איתך או לא להסכים איתך. אבל מה לעשות , לא האינטלקט מנחה אותי . יגיד הרב קוק מה שיגיד , לכל אחד מאיתנו יש את תפקידו וכל אחד ממלא אותו. בניגוד לרב קוק אני לא חושב שהתפקיד שלי גלובלי או מתאים לכל אחד. יכול להיות שזה נכון אבל לי לא אמרו שום דבר בעניין , אז אני מניח לדברים כפי שהם. הייתה לי תקופה שהייתי קוצ´י מוצ´י במסגרת התפקיד אבל התקופה הזאת חלפה. אולי היא עוד תחזור , אולי לא. זהו בערך העניין. אין לי כבוד לאנשים או לחיים או לשום דבר מסוג זה. אני מעריץ את התלמידים האמיתיים שמפלסים דרכם בג´ונגל הזה של האשליה כי גם אני הייתי כמוהם ואני יודע עד כמה זה קשה. ואני מעריץ את אישתי , היא נפלאה דרול

מלאווח

New member
לא דיברתי על אינטלקט

ולא על קוצי מוצי, כי אם מדיטציה. מדוט את הפסוק "ואהבת לרעך כמוך אני ה´". ואני רציני לגמרי בעניין, ללא ציניות. פשוט להיות איתו - יום יומיים, חודש חודשיים, שנה שנתיים. בכל מקום ובכל עת - במכון-הכושר, בשוק, בעבודה, בפטפוטי-סרק, כשאתה אצל הספר, בשטיפת כלים, בכיסוח דשא וכו... ולא שבאתי ללמדך מדיטציה. קטונתי מעשות זאת. אני "חדש" לגמרי בתחום. ממש "ירוק". אבל אם תתן צאנס, רק תנסה, אולי, באמת אולי יגיע רגע קטן, לא "הארה", אני מדבר על רגע קטנטן שבו טמונה ההבנה שהדרך הקצרה ביותר לעצמך, לאלוהים היא ... רעך. דרך צלחה, מלאווח.

smile2life

New member
המנטרה הזו היא האור שמנחה אותי../images/Emo24.gif

סתם לידע כללי. ל"...ואהבת... יכולת מדהימה לפקוח את עיניך ותורמת למדיטציה ערך מוסף. לא סתם לבת בסֶזָה או לוטוס בעיניים פקוחות או סגורות ולהריץ סרטים במיינד (לפחות זו השיטה שלי) כדי להשתחרר ממנו. בחיי היום יום זה הקו המנחה אותי במעשיי ואני מעריץ אותך מלוואח שהזכרת לנו את "...ואהבת..."

למעלה