לדר´ מוצפי

ציפלה

New member
לדר´ מוצפי

מה הסיבות לחסימות מעיים חוזרות אצל חולי CF ? האם הסיבה מוכחת או בבחינת השערה? מה הם הטיפולים שבשימוש? מהו האחוז מחולי CF הסובלים מחסימות, והאם יש להם מאפיין משותף? דליה אור

מוצפי

New member
חסימות מעיים

הסיבה לחסימות מעיים ב CF "כנראה" עקב הפרשות צמיגות במעי. סיבות מסייעות לתופעה: נטילת כמות קטנה מדי של אנזימים, התיבשות, הפרעות אלקטרוליטים,זמן פינוי ארוך של המעי,דיאטה דלת שאריות. הטיפול למניעה כולל: לקיחת יותר אנזימים, תכשירם מוקוליטיים כמו פברול או סירן. שתייה מרובה.דיאטה עשירת שארית ומשלשלים כמו אוילק.... במצב החריף אם אין עדות לחסימה מלאה מטפלים דרך הפה עם: GOLITELY תכשיר שטיפת מעיים בשתיה. GASTROGRAFIN,נוזל היפראוסמוטי שסוחף נוזלים לכן צריך לתת אותו עם הרבה נוזלים דרך הפה או וריד עם מלחים. במקרים של חסימה מלאה יש לתת גסטרוגרפין דרך חוקנים. אחוז חסימת המעיים בCF נע בין 10%-40% ומתבטא בכאבי בטן.אי נוחות ותפיחות בטן. עצירות (לא תמיד).רופא יכול למשש גוש בבטן ימנית תחתונה.

נחושתן

New member
לדליה אור - שאלה אישית

האם במרפאה אליה את שייכת התיעצת עם רופא?

ציפלה

New member
לנחושתן מדליה אור

לא הבנתי את שאלתך! אני אינני חולת CF אלא, אמא של חולה. אני מלווה את סי אף 30 שנה ובתפקידי ממלאת מקום יושב הראש. לעיניני מזון תרופתי אני מוצאת לא פעם את הדיאטניות יותר יעילות מהרופאים. מנסיוני או מהכרותי הדיאטניות של מרכזי CF בעלות ידע ונסיון רב. האם יש לך איזה קושי לדבר עם הדיאטנית שלך, או אתה מבקש יעוץ נוסף? אשמח על תשובתך דליה

נחושתן

New member
לדליה

אין לי בכלל קושי אבל אני יכול לבקר בפורום יותר מאשר במרפאה. וזה כלהרעיון- לא?

jasmine38

New member
לנחושתן ../images/Emo178.gif

מסכים, עדיף להמנע מלהגיע למרפאה, אם אפשר לברר בעיה בפורום. אך יש לי הסתייגות. קשה ליעץ באופן ספציפי, כי אולי יש גורמים או משתנים ספציפיים, למטופל זה או אחר, והוא בעל משמעות במתן המלצה טובה. * לפעמים אנו עומדים מול מומחה, ולא יודעים להציג את השאלות הנכונות. באמצעות הפורום, קיבלת מידע רב, שיסייע לך להעלותו בפני, מי שמטפל בך, ויודע את מירב הפרטים וההסטוריה הרפואית שלך, ויקבל את ההחלטה, הכי נכונה, כי היא נסמכת על מירב הנתונים

למעלה