לדר´ מוצפי מדליה אור

ציפלה

New member
לדר´ מוצפי מדליה אור

למה הפסיקו את השתלות הראה בתל השומר???? דליה

jasmine38

New member
לדליה ולכל הגולשים../images/Emo176.gif

אני מציע לכולנו , שנשאל את ד"ר מוצפי שאלות רפואיות בלבד. בכדי לדעת, מדוע הופסקו ההשתלות בתל השומר, זה דורש ידע אישי (אולי רכילותי), ואולי מדובר במהלכים פוליטיים, או מסחריים, או אישיים, או משהו דומה.
מה שחשוב לנו לדעת: שאין השתלות ריאה בתה"ש.

ציפלה

New member
ליסמין שלום מדליה אור

לא מבינה אותך! א. ארשה לעצמי לשאול מה שאני רוצה, ואתה שאל מה שאתה רוצה. ב. הפסקת השתלות במוסד רפואי נקבעת ע"י גורמים רפואיים ואיננה קשורה לרכילות.

jasmine38

New member
לדליה

1. מותר לך לשאול מה שאת רוצה, וזה נכון גם אם לא היית מנהלת הפורום. 2. השאלה היא, האם זה נראה לך בסדר, שרופא/ה מצטרף בהתנדבות לפורום, להשיב על שאלות רפואיות מקצועיות, יתבקש לנהל בירורים אדמיניסטרטיביים, או מנהליים, ולהפעיל אחרים לאסוף מידע לפורום. במיוחד שלא מסייע לעניין. אם נעסיק את הרופאים בשאלות (מסביב), הם יסרבו העתיד להצטרף לפורום. 3. גם הגורמים הרפואיים המקבלים החלטות, לא חיים בוואקום, ומדובר בבני אדם, במוניטין של רופאים או מרכזים רפואיים, פוליטיקה, כדאיות וכלכליות, ומה לעשות, לפעמים גם שיקולים זרים. למשל, אולי יש הסכם בין המרכזים, שבמקום להתחרות אחד בשני, יעשו " חלוקת עבודה והתמחות" לפי נושאים, ובכך יהיו יותר כלכליים, וגם יותר מנוסים בתחום הצר שבחרו. אולי המידע מעניין, אך לא לשם כך, יושבת רופאה בפורום.

נחושתן

New member
היי- אני התחלתי עם השאלה

אז, קודם כל תודה לד"ר מוצפי. ותודה גם לדליה על עבודתה, אך אני לגמרי מסכים הפעם עם יסמין. אותי דווקא היה הרבה יותר מעניין לשמוע יותר פרטים על ההשתלות- חלק קראתי מריקי ( תודה גם לה). בדואי שהייתי רוצה שהשתלות יהיו בארץ- אך מה אחוזי ההצלחה? האם כמו באצות הברית או ששם אחוזים גבוהים יותר. כמה זמן ממץתינים להשתלה? מידע כזה שיהיה משמעותי למי שמועמד או מי שקרוב או חבר שלו מועמד להשתלה. ומה זה אומר שמתכננים לבצע השתלת אונות בארץ. איך עושים השתלה כזו בפעם הראשונה? האם המשתילים עשו כזו השתלה פעם בחו"ל? אם אוכל לקבל תשובותגםעל זה, זה יהיה ממש נפלא.

מוצפי

New member
השתלות

לגבי נתוני ההשתלה בארץ ובח"ל: אנסה למצוא את המספרים. אך לדעתי יהיה קשה מאוד להשוות מדעית. עקב השוני הגדול במספרים, חומרת המקרים, מרכזים שונים שמפנים, מבצעים ועוקבים. אך אין ספק שהאינפורמציה מענינת. מספר הטלפון של מרכז ההשתלות הארצי: 6957369- 03 לפי פרו"פ קרמר, מתוכננת בקרוב השתלת עונות מהחי. לדעתו הטכניקה הניתוחית לא מסובכת אך יתכן שיזמינו לניתוח הראשון אחד המומחים (עם הנסיון בניתוח זה) לבצע את הניתוח הראשון בארץ.

למעלה