לדעת לתת

יופיאל

New member
לדעת לתת

לאנשים שאוהבים לתת יותר משהם אוהבים לקבל - (או שקשה להם לקבל מאחרים) הגעתי להבנה שמעבר הנתינה שלנו לאנשים אחרים - אם זה בחומר או ברוח - עצה , תמיכה בידיד , אוזן קשבת... יש דרך נוספת ומאוד חשובה לתת- לתת לאנשים לתת לי. כאשר אני נותן למישהו לעזור לי ולא מסתכל על הקבלה שלי אלא על הנתינה שלו ועל האושר שהוא חש כשהוא נותן אני מבין שגם זה נתינה , כי נתתי לו לעזור לי , וזה שוב עוזר לשנינו באותה מידה
בתור אדם שקשה לו לקבל מאחרים כי אני כל הזמן חושב איך לעזור לכולם ושם את עצמי לפעמים קצת בצד - זה פיתרון ממש טוב
וכשמודעים לכח של הנתינה , לאושר והסיפוק שזה נותן וממלא את הלב - אז אני מקווה שכולם יוכלו להרגיש את מה שאני מרגיש

יה-יה

New member
לדעת לקחת...?

יופיאל המלאך, אני לומדת לתת לאנשים לתת לי... ומה עם אנשים שקשה להם לתת, יש איזו "נוסחא" לקחת? לדעת לקחת...?

יופיאל

New member
זה צריך לבוא מבפנים

אי אפשר "לקחת" מאדם , אם הוא לא רוצה לתת אז זה לא יהיה אמיתי. אני חושב שאם קשה למישהו לתת , אז כשנותנים לו בצורה אמיתית זה אולי יכול לגרום לו לרצות לתת בחזרה. או יותר טוב מ"בחזרה" - להעביר את זה הלאה... (ראית את הסרט?) אני חושב שהסרט מעביר בצורה מאוד יפה את הכח של הנתינה. לקחת את יכולה רק את מה שכבר מציעים לך , וגם ללמוד לקחת צריך
ללמוד לקחת מהבחינה הזאת זה בעצם לדעת מה מגיע לי באמת ולדעת לקבל את זה.

למעלה