לדעת לסלוח

ערסlight

New member
והאדם ברא את האלוהים בצלמו.

ובסוף יוצא לנו אלוהים קטנוני, נקמני, נוטר טינה ומאד רגיש לאגו וכיבודים. ובמילים יותר פשוטות... אם נלמד לסלוח נוכל לתקן אפילו את האלוהים.

בסוף יצא לנו...

יצא לך להכיר אותו, את אלוהים שאתה יודע כ"כ הרבה על תכונות האופי שלו?

אם כבר הזכרת את הפסוק הזה עלית על

מוקש בלי לדעת אפילו כי ללא קשר ישיר לנושא השרשור (סליחות) יש גירסה שאומרת שהיו שני שלבים של הבריאה בקטע שלנו: בפעם הראשונה אלהים ברא אותנו כזוג לאחר מכן היה שם איזה שהוא בלגן (לא נכנס לזה כרגע) ואז בת הזוג המקורית נעלמה ואלוהים יצר שוב בת זוג אלא שהפעם יצר אותה מתוך הגבר ואם לתת פרשנות מקורית שלי שברגע זה צצה במוחי יש את המשפט : "האשה עזר כנגדו" שהפירוש השכיח הוא : "זכה היא עזר, לא זכה נגדו" אני עכשיו מחזק את הטיעון הזה בפירוש מקורי שלי : הואיל והאשה נבראה מהצלע הצלע חשובה ליציבה שלנו ובמידה וזכינו היא מייצבת אותנו ושומרת על בית החזה כמו שצריך במידה ולא זכינו סופנו שנלך מעוקמים וחסרי נשימה בגלל הלחץ על החזה.... סתםםםםםםםםםםםם כי בא לי לדבר @

../images/Emo13.gif

אלוהים באמת עשה טעות.. הרבה גברים היו מעדיפים שאת הצלע שלקח, היה שם במקום אחר.. בתוך או כתוספת שתופסת.. מעניין שדווקא האיבר ההוא.. חסר הצלעות, גורם לכל ה"צרות" עם אלה שלטובתן נלקחה אותה הצלע..

מצוטטת

New member
תגיD ../images/Emo35.gif

ואת COOL התורה הזותי 'תה רוצה להגיד לי שאתה סוחב על רגל אחת? אלוהיםםםםםםםםםםם))))))))

irisshap

New member
מסכימה איתך קצין

הסליחה , נותנת בנו איזה תחושה של רפיון הקלה עצומה, תחושת היי וזהו, מה שהפריע בבטן נמוג. מה מרגיש הצד השני , נעים לנו מאוד אבל יותר מזה הצעד נעשה בלא מעט בכדי להטיב עם עצמנו.

כאילו מה ?

אתה ממשיך במלחמות כדי שהוא לא ידע ? או שאתה מתנהג באותו אופן ופשוט לא זוכר על מה המלחמה ?

מצוטטת

New member
אומרים

שלא תמיד מספיק לזכות בסליחתם של אחרים, אלא חשוב לסלוח גם לעצמך/נו אז הסליחה לעצמך זו בעיניי המשימה היותר קשה... ולו בשל האפשרות שיום אחד אתעורר בכעס על עצמי על כל הזמן שביזבזת ב~אי~ הסליחה לעצמי....... ואגב סליחות...... יש איזו אימרה לא פחות חכמה השיכחה ניתנה לנו כדי שנוכל לחיות..(וגם לסלוח)
מצו' מיחפשת תרנגול.......לכפרות

טוב עכשיו ברצינות

סליחה. סליחה אמיתית יכולה לבוא כאשר האדם שפגע בך בא ומבקש את סליחתך, אחרת על בסיס מה אפשר לסלוח לו ? הרי אם הוא לא מבין את עומק הפגיעה והכאב ,הוא עשוי לחזור על הפגיעה שוב ושוב. ולכן אני חושבת לפעמים שמי שלא מבין ורגיש לזה שהוא צריך לבוא ולהתנצל אז כנראה שאנחנו צריכים ל" עורר" אותו ולעשות לו כל מיני " סנקציות " כדי שהוא יתעורר להבין שהוא לא היה בסדר ונפגענו ממנו ואו אז כשהוא יבין ויפנים יבקש סליחה , אז הסליחה תהיה בלב שלם. בעיקרון אם אדם עשה למישהו עוול ולא ביקש את סליחתו אין חובה לסלוח לו. והיה אם אנחנו מחליטים לסלוח לו למרות שהוא לא התנצל זו כבר מדרגה גבוהה שלנו עם עצמנו. ואני חושבת שאם אדם כזה סולח לעוול שנעשה לו בלב שלם למרות שההוא לא מראה כיוון של להתנצל אז הוא אדם עניו באופן מיוחד יחיד במינו וראוי להערכה. שנה טובה איילת

למעלה