לדעת לסלוח

soofgania

New member
לדעת לסלוח../images/Emo45.gif

שני חברים הלכו במדבר בנקודה מסויימת במסעם החל ויכוח בניהם. אחד החברים סטר לחברו על הלחי החבר שקיבל את הסטירה נפגע מאוד אך ללא מילה פשוט כתב על החול: "החבר הכי טוב שלי סטר לי היום על הלחי" הם המשיכו במסעם עד שהגיעו לנאות מדבר, שופעת מים והחליטו להתרחץ במימי האגם. אותו חבר שקיבל את הסטירה שקע בבוץ והחל לטבוע אבל חברו הטוב בא והציל אותו. אחרי שהתאושש מהטראומה שעבר חרט על אבן: "החבר הכי טוב שלי הציל היום את חיי" החבר שסטר לשני על הלחי שאל אותו "אחרי שסטרתי לך על הלחי כתבת בחול ועכשיו חרטת באבן למה? החבר השיב לו "כשמישהו פוגע בנו אנחנו צריכים לרשום את זה בחול כדי שרוח המחילה והסלחנות תוכל למחוק את זה, אבל כשמישהו עושה לנו משהו טוב אנחנו חייבים לחרוט את זה על אבן כדי ששום רוח לא תוכל למחוק". לימדו לכתוב את פגיעותיכם ועלבונותיכם על החול ולחרוט את הברכות והטוב שבכם על אבן.

soofgania

New member
אני דוקא סולחת לך../images/Emo13.gif

אבל בכיףףףף בוא מכות י'נקבה

Er0R

New member
../images/Emo6.gifסופגי לסלוח למי?

סופגי מי שעושה טעויות בשבוע האחרון לפיר יום כיפור זה סליחה לשנה הבאה אני בכל אופן לא סולח לאנשים רעים שילמדו לקח וישאו בתוצאות מה איכפת לי אני שלם עם עצמי זה הכי חשוב הם בישלו דייסה שיאכלו אותה אני דואג לתחת שלי חחחחחח

soofgania

New member
לי../images/Emo24.gif

תקרא עד הסוף ואשמח אם משהו יכנס
סליחה שקשה לבקש |הדגשמצעד הסליחות השנתי הגיע, אבל כנראה שלמילה סליחה בעברית יש כמה פירושים, כל אחד לפי אישיותו. לפעמים אי אפשר להגות אפילו את המילה הקצרה הזאת, כאילו עצם הגייתה מוריד מערכנו, כשההפך הוא הנכון. ערב חג, כולם עסוקים בהכנות לחג, ובין לבין אנחנו מתפנים להביט לעברה של המילה שמתעקשת בכוח לחדור לחיינו לקראת השנה החדשה - סליחה. כילדים פשוט בקשנו סליחה, פגענו בילד בגן, והגננת רק שלחה מבט מאשים: "תגיד סליחה לקובי", סליחה, היינו ממלמלים, והמבט המאשים של הגננת התחלף באור מלא חדווה. וכך התנהלו חיי הסליחה והמחילה שלנו על מי מנוחות. גדלנו, והמילה סליחה התחלפה בנתינת דורון ששימש לנו כפה. פגענו בחברה, אמא, דודה, מיד קנינו מתנה קטנה בצירוף המילה -סליחה. אז נכון, קשה לבקש סליחה, להודות שהגענו לתחתית המדרגה, אבל זה מה שמבקשים מאתנו, דווקא הכרה בכך שירדנו לדרגות הנמוכות, היא המלכת האלוקים, כולנו בני אדם וכולנו טועים. החכמה היא, לא להתעלם. וכן, לבקש ולהתפלל שיהיה לנו את הכוח והעוז לומר את המלה: סליחה! ומאידך, על כל אחד לסלוח לפני שמבקשים ממנו סליחה. ואז עצם הסליחה היא מבלי שנגרום לשני לבקש אותה, כי לא תמיד הוא יכול או מסוגל. שתעמוד לנו הסליחה לזכות, ונכתב ונחתם כולנו לשנה טובה.

Er0R

New member
../images/Emo3.gifחח משה אני לא מחפש שתסלח לי !

אני לא מחפש סליחה מאף אחד אבל מאף אחד משה בטח לא ממישהו מהבלוגים יאללה תהנה אחי

soofgania

New member
כל אחד והסליחה שלו

כל אחד והסליחה שלו חכו כמה שניות לטעינה

soofgania

New member
אני צריכה לבקש סליחה ממישהי

סליחה שגנבתי לך ת'סליחה
והמבין יבין סליחה המבינה תבין

למעלה