ניתן לשנות את העתיד,
לדעתי לפחות

- אבל בשביל זה יש לדעת אותו, לרוב. לדעתי, זה ככה, יש 70% שהם די קבועים, ואם שער 30% משחק ה"רצון החופשי" של כל אחד מייתנו - אבל, אם האדם יכול לדעת מה מצפה לו, ה70% שקבועים לו נהיים להרבה יותר גמישים. לפי נסיוני, אני יכול להגיד בהחלט שניתן לחזות את העתיד, או לפחות חלקיקים ממנו - הקטע הוא, לפחות לדעתי, שכאשר חוזים לבנאדם את העתיד, אם אין לו כוח רצון חזק, ואם אינו מנסה לשנותו, אזי ה 70% נהפך ל 90% - וזה בגלל רעיון שאני חושב עליו קצת בזמן האחרון - והוא הסבר מסוים ל"נבואות אשר מגשימות את עצמן" והקטע של ה"האם גילוי העתיד בעצם קובע אותו" - והוא זה: יש את כל הקטע של החתול של שניידר, או איך שלא קוראים לו - אשר, באותו הרגע גם חי, וגם מת - הרעיון הוא כזה: שמים חתול בתוך כופסא, ובא יש איזה מותג אשר אם החתול ילחץ עליו, ישוחרר רעל ויהרוג אותו - כן? עכשיו, הרעיון הוא, שמחוץ לכופסא, אין הרבה משתנים בשבילנו, כי הרי אנחנו צופים בהם וכל זה(טוב טוב, זאת תוספת שלי לרעיון שך ה"ניסוי") - והרי בתוך הכופסא - האפשרויות הן לא ידועות לנו, מי יודע, האם החתול מת או חי? עד שאנו לא פותחים את הכופסא, החתול יכול להיות גם מת וגם חי - אך ברגע שאנחנו פותחים את הכופסא, אנחנו "צופים" בתוצאה - וכאילו חורצים את גורלו של החתול... כחו את זה כמשהו רעיוני - כן? עכשיו, מה שקורה, לדעתי, ברגע שמישהו מסתכל אל העתיד - זה בדיוק זה, הוא פותח את הכופסא ו"בוחר" בתוצאה - ובעצם, קובע מה יהיה, לא ממש קובע, אלא בוחר את מה שיהיה קבוע. ולכן, לדעתי לאחר שנצפה העתיד, האם יהיה הוא איך שנצפה, או יהיה ניתן לשינוי יותר משאר לפני - הכל טלוי בבנאדם (לא להגיד שהחתול המת יהיה פחות מת אם לבנאדם יהיה כוח רצון חזק יותר - לא, אבל הרי לחתול אין כבר ברירה - אבל העתיד עוד לא קרא, אלא רק יקרה, ולכן יש אפשרויות לשנות). אוווקיי. סוף

.